Gezondheid

Dit Amerikaanse schooldistrict serveert als eerste 100% biologische, gentechvrije maaltijden

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een schooldistrict in het Amerikaanse stadje Sausalito worden vanaf nu alleen nog maar biologische maaltijden geserveerd op school. Deze maaltijden zijn vrij van genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s).

Het gaat om het eerste schooldistrict in het land die in de pauzes 100 procent biologische maaltijden serveert. Meer dan 500 leerlingen krijgen het hele jaar door duurzame maaltijden die op locatie worden bereid.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eerst werd een experiment gedaan met biologisch voedsel. 156 leerlingen kregen twee jaar lang alleen maar biologische maaltijden. Na het project bleek dat de leerlingen minder vaak straf kregen, vaker aanwezig waren en zich meer betrokken voelden bij de gemeenschap.

Pesticiden

“Leerlingen zijn kwetsbaar voor resten van pesticiden en andere gifstoffen,” zei initiatiefnemer Judi Shils. “Dit programma linkt de gezondheid van onze kinderen aan de gezondheid van onze planeet.” Het voedsel dat de leerlingen krijgen, moet aan vijf voorwaarden voldoen. Het moet vers, biologisch en seizoensgebonden zijn, lokaal worden geproduceerd en vrij zijn van ggo’s. Meer dan 99 procent van de gewassen is afkomstig van boeren en telers uit de buurt.

Het gaat om het eerste programma in Amerika dat de strijd aangaat met ggo’s. Hoewel de langetermijneffecten van ggo’s onzeker zijn, blijkt uit steeds meer onderzoeken dat ze verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en schadelijk zijn voor het milieu. Naar schatting 80 procent van de supermarktproducten bevat ggo’s.

Bewerkt voedsel

“De meeste mensen beseffen niet dat ggo’s overal in zitten, met name in bewerkt voedsel,” zei Justin Everett van The Conscious Kitchen. “Door vers, lokaal, biologisch en ggo-vrij voedsel te gebruiken, doorbreekt dit programma de cyclus van ongezonde, verpakte kant-en-klare maaltijden die vaak op school worden geserveerd.”

De leerlingen leren op school ook waar hun voedsel vandaan komt, hoe het wordt verbouwd en waarom het goed is voor ze. Door deze aanpak hoopt The Conscious Kitchen kinderobesitas aan banden te leggen. Vind je dit een goede ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Ecowatch, Common Dreams]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x