Buitenland

Wat is er gebeurd met de 200.000 vermiste Oekraïense kinderen?

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Een jaar geleden berichtte CNN dat er sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zo’n 200.000 Oekraïense kinderen vermist zijn geraakt.

“Stel je eens voor, we weten niet waar die 200.000 kinderen nu zijn,” zei president Zelensky tijdens een persconferentie in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. “We weten niet wie nog in leven is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Zelensky beweerde dat sommige kinderen waren gedeporteerd, maar de meeste kinderen die volgens Oekraïne zijn ‘ontvoerd’ door Rusland, zijn later teruggevonden in Duitsland. Ze kwamen dat land binnen met hun ouders.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Mythisch systeem

Die ontdekking deed de Russische verslaggever Andrey Rudenko en een woordvoerder van de Duitse federale recherchedienst BKA bevestigde dit tegenover RT DE.

De Russische commissaris voor kinderrechten Maria Lvova-Belova reageerde op Telegram op berichten in de Oekraïense media dat in Duitsland 161 kinderen waren gevonden die ontvoerd zouden zijn door de Russen.

Ze zei dat Oekraïne een mythisch systeem heeft opgetuigd rond kinderen die zogenaamd ‘gedeporteerd’ zijn naar Rusland.

De commissaris voegde toe dat lijsten van ‘gedeporteerde’ kinderen regelmatig worden gecontroleerd en dat gebleken is dat sommige minderjarigen al langere tijd thuis bij hun ouders of in het buitenland wonen.

Onthutsende film

Terug naar die 200.000 vermiste kinderen. Wat is er met al deze kinderen gebeurd? En belangrijker nog: hoeveel zijn het er nu?

Toen Hollywood-acteur Steven Seagal vorige maand van de Russische president Poetin de Orde van Vriendschap kreeg, zei hij dat Oekraïne voor de speciale militaire operatie bekend stond om ‘orgaanhandel, kindersekshandel, drugshandel, biochemische oorlogslabs, fascisme en nazisme’.

Vlak voordat CNN berichtte over de vermiste kinderen, kwam een populair Russisch kanaal met een onthutsende film over ‘de misdaden van het Kiev-regime tegen de kinderen in de Donbas’.

Getuigen zeggen dat Oekraïne kinderen en kinderorganen levert aan Europa en Amerika. In de film komen mensen aan het woord die hun kinderen wisten te redden van ontvoering.

Grootste leverancier voor pedonetwerken

In de film komt onder meer Vera Vajiman aan het woord. Ze beweert voor de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) te hebben gewerkt. Ze zegt dat er na Russische raketaanvallen laboratoria zijn ontdekt waar Oekraïense nationalisten de organen van kinderen oogstten.

“Ze vermoordden kinderen, plaatsten de organen in een box en gaven die boxen weer door,” vertelt ze. De boxen werden vervolgens als ‘graan’ geëxporteerd.

Vajiman zegt acht van deze labs te hebben gezien. “Er lagen lichamen. Er waren kinderen. Ontlede kinderen.”

In dezelfde periode arresteerden de Oekraïense autoriteiten een 43-jarige kinderhandelaar die van plan was een 11 maanden oude baby te verkopen voor orgaanhandel. De man werd aangehouden bij de grens tussen Oekraïne en Slowakije.

Eerder zei afzwaaiend Europarlementariër Marcel de Graaff dat Oekraïne de grootste leverancier is van kinderen voor pedonetwerken, mensensmokkel en orgaanhandel. “Het heeft hiervoor kinderkennels met draagmoeders.” Hij noemde de rapporten over deportatie van Oekraïense kinderen naar Rusland ‘pure propaganda’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Wat moet je hier in Godsnaam nog over schrijven?

Ik wist (en weet nog steeds) hier vanaf en ik kan heel eerlijk zeggen: Het is bijna niet te bevatten wat er al JAREN en JAREN gebeurd is en nog steeds gebeurt, met KINDEREN.

Kinderen zouden voor iedere natie zo ongeveer het allerbelangrijkste moeten zijn. Zij zijn namelijk de TOEKOMST van ieder land.

In plaats daarvan zijn ze verworden tot niets meer of minder dan handelswaar.

Uiteraard krijgen de Russen weer de schuld van dit alles, omdat het hier in het Westen nu eenmaal hartstikke gemakkelijk is om altijd weer die Russen te bashen.

Het is natuurlijk wel héél vervelend, dat hier in het Westen het gros van de mensen lijdt aan cognitieve dissonantie en zij nog steeds heilig geloven in zo’n beetje alles, wat de NOS, RTL4 of welke main stream media ook maar uitbraakt.

Ik heb een paar jaar geleden al gelezen, dat de Russen vanaf het begin van hun acties in de Oekraïne bezig zijn geweest om vele kinderen te redden.

Net zoals de White Hats, Q, de Black Umbrellas gaat het maar om één ding:

It’s all about the children. ALWAYS!

Martin
Martin
1 maand geleden

Dit verhaal is zo gruwelijk dit verzin je niet. De verhalen over kinderhandel en pedonetwerken duiken net iets te vaak op om te negeren. Epstein was denk ik het topje van de ijsberg. Niet voor niets heeft justitie in de USA hem laten opruimen. Of geloofde er nog iemand dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Willem
Willem
1 maand geleden

Die waren nooit vermist

Syllie
Syllie
1 maand geleden

Dit alles zijn maar woorden.
Ik zie graag bewijs, want op deze manier zul je de schapen niet kunnen overtuigen.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x