Homepagina » Binnenland » Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde
Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

Aanhangers van Yasmina Haifi zijn op internet een petitie gestart om de naam van de in opspraak geraakte justitie-ambtenaar te zuiveren. Haifi twitterde vorig jaar: ‘ISIS heeft niets met Islam te maken… is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken’.

Over de tweet ontstond veel ophef. De initiatiefnemers van de petitie vinden dat Haifi ten onrechte wordt gebrandmerkt als ‘antisemiet’ en ‘moslimextremist’. Ze werd vanwege de tweet voorwaardelijk ontslagen. Ze mag wel op het ministerie van Justitie blijven werken, maar wordt meteen ontslagen als ze nog een keer een dergelijke tweet plaatst.

Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

De Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) oordeelde dat de tweet valt onder ‘plichtsverzuim’. De AGFA adviseerde een berisping uit te delen. De nieuwe minister van Justitie Ard van der Steur deed niets met dit advies.

Naamzuivering en compensatie

Steungroep Y. Haifi: “Het feit dat het ministerie van Justitie het advies van AGFA niet opvolgt – wat nooit eerder is gebeurd – laat zien dat het ministerie het voorkomen van gezichtsverlies en het tegemoetkomen van extreemrechts belangrijker vindt dan de rechten van een individuele burger.”

De aanhangers van Haifi vinden dat de minister het advies moet overnemen en vragen daarnaast om naamzuivering en compensatie voor de aanzienlijke schade die zij heeft moeten ondervinden. Zij noemen Haifi een integere professional die zich al jaren inzet tegen racisme en onrecht.

Racistische tweets

Haar tweet betrof niet een bevolkingsgroep, maar het zionisme – een politieke ideologie waar verschillende meningen over mogen bestaan. Dit is ook het oordeel van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een tweetal aangiftes.

De uitspraak van het OM luidt: “Na bestudering van de tekst van de tweet zelf, de samenhang van de tekst en de context waarin de tweet is geschreven, blijkt dat er onvoldoende bewijs is om aan te nemen dat in dit geval met de term ‘zionisten’ de gehele joodse bevolkingsgroep werd aangeduid. Nu niet is voldaan aan de wettelijke vereisten is de uitlating in de tweet van 12 augustus beoordeeld als niet strafbaar.”

De steungroep vindt het veelzeggend dat bij geen van de tientallen ambtenaren, bestuurders en politici die recentelijk en de afgelopen jaren racistische tweets hebben geplaatst, een disciplinaire maatregel is getroffen, laat staan een ontslag is opgelegd. Haifi kan zich niet verweren tegen de hetze die tegen haar wordt gevoerd vanwege een pers- en spreekverbod, klinkt het nog.

De petitie is hier te vinden.

[Omroep West]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
5 jaren geleden

Graag dan van de ambtenaar in deze de uitleg wat dan bedoelt is met “zionisten”. Ben er erg benieuwd naar……

Arwijn
Arwijn
Reactie op  [email protected]
5 jaren geleden

Ik vind dat iedereen in Nederland; ook ambtenaren hun mening mogen uiten zolang zij ook duidelijk maken dat het om hun persoonlijke mening gaat.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Dat is hier niet gebeurd. Zij presenteerde een bewezen hoax als feit. Nergens blijkt uit deze tweet een mening.

Het is overigens ambtenaren wel toegestaan om een mening te hebben, maar aan het uiten van die mening aan de buitenwereld zitten wel restricties. De ambtenaar voert slechts de wet uit of voert nieuwe in, afhankelijk van welk kabinet er zit. Het is dus zeer gebruikelijk dat een ambtenaar nu en dan wetgeving moet implementeren waar deze als persoon zelf niet achter kan staan. Daar leg je de ambtenareneed/belofte voor af. Het spreekt voor zich dat je je mening (of die nou afwijkt van het kabinet of juist daarmee overeenstemt) niet in de openbaarheid brengt omdat dat jouw rol niet is. Wil je als ambtenaar niet in die rol, dan moet je ontslag nemen, er zit niks anders op.

Voor politici (kamerleden, kabinetsleden etc.) is wel ruimte om wetgeving te bekritiseren. Maar zij zijn dan ook geen ambtenaar, maar volksvertegenwoordigers.

Ik vraag me trouwens af of mevrouw Haifi achter deze actie staat. Ze zal zich realiseren dat ze er heel gunstig van af is gekomen, door niet ontslagen te worden, maar een andere functie te krijgen. Ze zal als voormalige personeelsfunctionaris van het ministerie van justitie veelvuldig hebben gezien dat mensen voor “minder” gedwongen moesten vertrekken. Deze petitie is dus om verschillende redenen behoorlijk misplaatst.

Edwin
Edwin
5 jaren geleden

Slap gewauwel..
Ik vind degenen die anderen van Zionisme beschuldigen net zo eng als degenen die ze er van beschuldigen.

De pot verwijt de ketel etc etc

gerda
gerda
5 jaren geleden

Ze heeft gewoon gelijk. . . .maar ja DAT mogen wij, trouwe volgers van de USA kliek / centrale bankiers ,weer niet zeggen.

Dnnnoz
Dnnnoz
5 jaren geleden

Kritiek op moslims is vrijheid van meningsuiting
Grappen over de Islam wereldwijd
Jezus in family Guy

Maar kritiek op een radicaal onderdeel van de Joodse religie is onacceptabel!

Zionisme is zelf illegaal geweest, voornamelijk op basis van extreme uitgangspunten richting (Goyim) niet-joden.
Dus als je kritiek heb op een groep die jou een beest vind ben je slecht?

Door al dat ge antisemitisme krijg je er bijna een hekel aan.
Kom op, een kritiek verbod die we allemaal accepteren.

En Geert Wilders met zijn quote: Israël is Europa, wij ZIJN Israël.
Mag onbeperkt kritiek op moslims hebben, het zijn terroristen, ze zijn dom, gehersenspoeld, agressief.

Maar Joden die staan te dansen terwijl bommen de Gaza raken, dat is schijnbaar normaal.
Maar ik ben tenslotte geen uitverkoren volk van god, dus ik zal het wel niet snappen.

Ik vind religie een zielig excuus om je laatste beetje verstand niet te gebruiken.
Geen verantwoordelijkheid, geen moeilijke keuzes, geen ingewikkelde gedachten, geen zware discussies, geen twijfels. Het is gewoon nou eenmaal zo
En dan noemen ze werklozen lui.

Joden zijn nooit populair geweest, en dan verandert niet door een meningsverbod.

Hoe gaan we de Joden noemen die demonstreren tegen Zion? Die komen er ook steeds meer.

Zeg wat je wil, Hitler sprak veel over een plot voor een communistische wereldregering in handen van Joodse Zionisten. Jij mag bepalen welke vorm van regering er momenteel geïnstalleerd word?

dutchbird
dutchbird
Reactie op  Dnnnoz
5 jaren geleden

@Dnnnoz. Als u het één benoemt , benoem dan ook het andere verhaal. Niemand keurt het goed dat er mensen staan te dansen en te joelen bij doden door bomaanslagen. Ook de Palestijnen stonden een feestje te vieren. Zionisme staat gelijk aan nationalisme. Deze groepering zegt aanspraak te maken op het land Israël. Hetzelfde dat er Nederlanders voor Nederland zijn en Frankrijk voor de Fransen etc etc.
Naties hebben geschiedenis zo ook de Joden een lang en bewogen geschiedenis hebben, compleet met documenten, muziek, verhalen, taal en de religie en een religieuze herinnering aan de vernielde tempel, ze hebben ballingen doorstaan en
architectuur is beschreven en dan is er de millennium droom voor terugkeer die al voor de Holocaust bestond. Het is een trots volk en voelt schaamte als er een jood het nieuws bereikt als die fout heeft gedaan en daar wordt dan ook uitvoerig over geschreven in de Israëlische kranten. Dit is anders als met de dame Yasmina Haifi. Je hoort haar niet de werkelijke waarheid verkondigen als het over haar geloofsgenoten gaat. Het zijn toch echt doorgedraaide psychopaten die met de koran zwaaien en volgens deze leer, anders denkende op gruwelijke wijzen mogen doden. Deze zelfbenoemde soldaten van Allah. Yasmina Haifi doet er beter aan om daar publiekelijk haar mening over deze uitwassen te geven dan een de door haar zo gehate bevolkingsgroep de schuld te geven. Ze zegt wel zionisten maar bedoeld gewoon het joodse volk. Zij is de baan bij het ministerie van justitie niet waardig. Zij wordt door onze belasting centen betaald en aan zo iemand willen velen van ons niet mee betalen.

pascal
pascal
5 jaren geleden

heb zojuist de petitie getekend omdat ik niet meer bang ben, geen angst meer heb voor het kwade ik vlucht niet meer en zal de vijand recht in de ogen kijken en de rest is nog te persoonlijk om het er verder over te hebben.

F.M
F.M
Reactie op  pascal
5 jaren geleden

@pascal

Als je niet populair bent of je in de media bekend bent
dan je hoeft niet bang te zijn.Neem maar het voorbeeld van
Gretta Duisenberg, haar man heeft de prijs voor haar betaald!!

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten gerelateerd aan de eindtijd; door Arie Goedhart
5 jaren geleden
Ruud
Ruud
5 jaren geleden

Over petities gesproken ….

vandaag weer 700 onschuldige doden !!
http://strafmensensmokkelaars.petities.nl/

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Ruud
5 jaren geleden

Als men ook amnesty, unicef, vn ook classificeert als mensensmokkelaars onderteken ik het graag. Ook zou ik graag de asielindustrie in Nederland vervolgt zien. Al 40 word er grof verdiend aan deze “vluchtelingen”. Afbreken die linkse subsidie polonaise. Asielaanvraag in land van herkomst uitsluitend voor vrouwen en kinderen. Lokale opvang indien mogelijk. Deze systematische volksvervanging moet een halt toegeroepen worden zsm. Als de overheid dit signaal niet af wil geven moeten we het wellicht zelf doen. De toekomst van onze kinderen staat op het spel, simpel zat.

Ruud
Ruud
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

Op een “handtekening” van een xenofoobp dan wel wilders aanhanger zit ik niet te wachten
Asielzoekers moeten wereldwijd en met open armen opgevangen en begeleid naar een beter bestaan, waar ook ter wereld !

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Ruud
5 jaren geleden

Mooi stukje invulling. Ik stem niet op wilders nooit gedaan ook. Xenophoob? Nee niet echt. Maar weet wel dat er grenzen zijn aan solidariteit. De hoeveelheden de we nu binnenkrijgen zijn niet te assimileren en zullen voor nederlanders en asielzoekers beide negatieve effecten hebben. Nu een realistisch beleid of chaos en conflict in de toekomst.
En het is niet dat we de armen en zwakkeren opvangen. Slechts de beter bedeelde afrikanen kunnen de overtocht betalen. De mensen die achterblijven zijn daarmee nog slechter af. Maar roeptoeter maar lekker over wildersaanhangers en “xenofoben”….Stel wel voor dat je er een paar in huis neemt. Ik heb geen zin om de rekening te betalen voor jou idealisme. Ik hoop wel stiekem dat je de ironie van je post inziet. Precies jou opvatting houd de mensenhandel in stand..

Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

Voor de moslim is er geen tot weinig verschil tussen een jood of zionist. Dus waarschijnlijk bedoeld om zand in de ogen te strooien, want ze bedoeld er gewoon de jood mee…

Dat is ook de gedachte van diverse moslims die ik persoonlijk ken, de Amerikanen of de Joden hebben het gedaan.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Rob ter Horst
5 jaren geleden

Yep heel herkenbaar. Al zit er een kern van waarheid is het toch wel een lekkere reden om joden te bashen. De haat zit erg diep, zelfs bij de ogenschijnlijk verwesterde moslims. Tolerantie is alleen vereist als je europese roots hebt. In iedere andere groep is het culturele eigenheid die gerespecteerd dient te worden… *barf

days of our lives
days of our lives
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

Kritiek op het zionisme kan best gerechtvaardigd zijn, omdat dit gebaseerd is op bijbelse geschriften, die onzinnig zijn, aangezien goden niet bestaan.

Om die reden is kritiek op Isis net zo gerechtvaardigd. Hun Allah bestaat immers net zo min.

Yasmina heeft met haar tweet willen zeggen dat Isis eigenlijk een door Israël opgezet clubje is. Zij vindt het moeilijk (uit schaamte waarschijnlijk) om te zien dat oprechte moslims die bij Isis niet veel anders doen dan te leven volgens de letter van de Koran/Hadith, zulke gruwelijkheden begaan.

Het is dan veel makkelijker om iets/iemand anders te beschuldigen dan te erkennen dat je aanhanger bent van een religie die zulke gruwelijkheden legitimeert. Wijzen naar de in jouw ogen foute motieven van andere religieuze stromingen maakt je eigen stroming niet “minder erg”.

Wim Blok
Wim Blok
5 jaren geleden

Natuurlijk zit het zionisme erachter, in de middeleeuwen stierven er mensen als ratten wegens de pest, de joden niet, de joden zaten erachter. Dat de joden volgens de mozaische wetgeving c.q reinigingswetten leven liet men even buiten bëschouwing. Zoook voor de tweede wereldoorlog tijdens de crisis kregen ook de joden de schuld. Natuurlijk zijn de moslims in die landen aardige lieve mensen kijk naar al nusra, hamas, hezbollah, fattach, de salafisten, of heeft de Mossad of Israel het dirigeerstokje in handen over deze groepen. Mensen gebruik toch julie verstand. Kijk nou alleen maar naar de onderlinge strijd van soenieten en sjiieten. Hoe wreed ze elkaar afslachten en dat zijn dan moslims.

Wim
Wim
Reactie op  Wim Blok
5 jaren geleden

Dat is waar Blok. God weet wat Hij doet met zijn volk. Volkeren zijn gewoon jaloers, omdat hun niet zijn gekozen.

newhope
newhope
5 jaren geleden

wouw, gelukkig weet Rob ter Horst voor ons wel in te vullen wat de dame in kwestie bedoelt; hij weet het zeker! Kan dit ook onderbouwen ; “want diverse moslims die hij persoonlijk kent vinden dat de Amerikanen en de Joden het gedaan hebben (??)”

ik kots van jou soort mensen, die mijn rechten inperken en zelf mensen in een hokje stoppen, in een hoekje stoppen.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  newhope
5 jaren geleden

Je hele reactie is vreemd!

Dat de Amerikanen en/of de Joden het hebben gedaan, wat is daar zo vreemd aan. Zo denken en praten zij met mij als we eens over wereldse zaken discussiëren. Het is dus hun vrijheid van meningsuiting die zij uitoefenen, en dan plaats ik ze in een hoekje/hokje?
Denk eerder dat jij een probleem hebt met vrijheid van meningsuiting en waarschijnlijk ook met vrijheid van religie…

Edwin
Edwin
Reactie op  newhope
5 jaren geleden

Loop maar eens door de binnenstad van den Haag en houd je oortjes eens goed open…dan zal je er achter komen dat Rob ter Horst misschien best wel eens gelijk zou kunnen hebben.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Opnieuw bevestigd.
Zat in de bus in Amsterdam en hoorde een gesprek tussen een Arabisch persoon en een van tv “bekende” Nederlander. Al gauw gaf de Ararbische persoon aan dat Amerika de grote veroorzaker was van de ellende in het Midden-Oosten.
Deze persoon, en vele anderen kunnen geen hand in eigen boezem steken, en zien dat het probleem ook net zo goed bij hunzelf zit.

x

Check Also

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

De Turkse aanval op Syrische Koerden is ...

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

Boris Johnson, de gedoodverfde opvolger van Theresa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x