Homepagina » Binnenland » Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde
Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

Aanhangers van Yasmina Haifi zijn op internet een petitie gestart om de naam van de in opspraak geraakte justitie-ambtenaar te zuiveren. Haifi twitterde vorig jaar: ‘ISIS heeft niets met Islam te maken… is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken’.

Over de tweet ontstond veel ophef. De initiatiefnemers van de petitie vinden dat Haifi ten onrechte wordt gebrandmerkt als ‘antisemiet’ en ‘moslimextremist’. Ze werd vanwege de tweet voorwaardelijk ontslagen. Ze mag wel op het ministerie van Justitie blijven werken, maar wordt meteen ontslagen als ze nog een keer een dergelijke tweet plaatst.

Petitie voor gerechtigheid ambtenaar Yasmina Haifi die ISIS zionistisch complot noemde

De Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) oordeelde dat de tweet valt onder ‘plichtsverzuim’. De AGFA adviseerde een berisping uit te delen. De nieuwe minister van Justitie Ard van der Steur deed niets met dit advies.

Naamzuivering en compensatie

Steungroep Y. Haifi: “Het feit dat het ministerie van Justitie het advies van AGFA niet opvolgt – wat nooit eerder is gebeurd – laat zien dat het ministerie het voorkomen van gezichtsverlies en het tegemoetkomen van extreemrechts belangrijker vindt dan de rechten van een individuele burger.”

De aanhangers van Haifi vinden dat de minister het advies moet overnemen en vragen daarnaast om naamzuivering en compensatie voor de aanzienlijke schade die zij heeft moeten ondervinden. Zij noemen Haifi een integere professional die zich al jaren inzet tegen racisme en onrecht.

Racistische tweets

Haar tweet betrof niet een bevolkingsgroep, maar het zionisme – een politieke ideologie waar verschillende meningen over mogen bestaan. Dit is ook het oordeel van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een tweetal aangiftes.

De uitspraak van het OM luidt: “Na bestudering van de tekst van de tweet zelf, de samenhang van de tekst en de context waarin de tweet is geschreven, blijkt dat er onvoldoende bewijs is om aan te nemen dat in dit geval met de term ‘zionisten’ de gehele joodse bevolkingsgroep werd aangeduid. Nu niet is voldaan aan de wettelijke vereisten is de uitlating in de tweet van 12 augustus beoordeeld als niet strafbaar.”

De steungroep vindt het veelzeggend dat bij geen van de tientallen ambtenaren, bestuurders en politici die recentelijk en de afgelopen jaren racistische tweets hebben geplaatst, een disciplinaire maatregel is getroffen, laat staan een ontslag is opgelegd. Haifi kan zich niet verweren tegen de hetze die tegen haar wordt gevoerd vanwege een pers- en spreekverbod, klinkt het nog.

De petitie is hier te vinden.

[Omroep West]


Vond je deze informatie interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Graag dan van de ambtenaar in deze de uitleg wat dan bedoelt is met “zionisten”. Ben er erg benieuwd naar……

  9 likes
  • Ik vind dat iedereen in Nederland; ook ambtenaren hun mening mogen uiten zolang zij ook duidelijk maken dat het om hun persoonlijke mening gaat.

   2 likes
   • Dat is hier niet gebeurd. Zij presenteerde een bewezen hoax als feit. Nergens blijkt uit deze tweet een mening.

    Het is overigens ambtenaren wel toegestaan om een mening te hebben, maar aan het uiten van die mening aan de buitenwereld zitten wel restricties. De ambtenaar voert slechts de wet uit of voert nieuwe in, afhankelijk van welk kabinet er zit. Het is dus zeer gebruikelijk dat een ambtenaar nu en dan wetgeving moet implementeren waar deze als persoon zelf niet achter kan staan. Daar leg je de ambtenareneed/belofte voor af. Het spreekt voor zich dat je je mening (of die nou afwijkt van het kabinet of juist daarmee overeenstemt) niet in de openbaarheid brengt omdat dat jouw rol niet is. Wil je als ambtenaar niet in die rol, dan moet je ontslag nemen, er zit niks anders op.

    Voor politici (kamerleden, kabinetsleden etc.) is wel ruimte om wetgeving te bekritiseren. Maar zij zijn dan ook geen ambtenaar, maar volksvertegenwoordigers.

    Ik vraag me trouwens af of mevrouw Haifi achter deze actie staat. Ze zal zich realiseren dat ze er heel gunstig van af is gekomen, door niet ontslagen te worden, maar een andere functie te krijgen. Ze zal als voormalige personeelsfunctionaris van het ministerie van justitie veelvuldig hebben gezien dat mensen voor “minder” gedwongen moesten vertrekken. Deze petitie is dus om verschillende redenen behoorlijk misplaatst.

    1 likes
 2. Ze heeft gewoon gelijk. . . .maar ja DAT mogen wij, trouwe volgers van de USA kliek / centrale bankiers ,weer niet zeggen.

  12 likes
 3. Kritiek op moslims is vrijheid van meningsuiting
  Grappen over de Islam wereldwijd
  Jezus in family Guy

  Maar kritiek op een radicaal onderdeel van de Joodse religie is onacceptabel!

  Zionisme is zelf illegaal geweest, voornamelijk op basis van extreme uitgangspunten richting (Goyim) niet-joden.
  Dus als je kritiek heb op een groep die jou een beest vind ben je slecht?

  Door al dat ge antisemitisme krijg je er bijna een hekel aan.
  Kom op, een kritiek verbod die we allemaal accepteren.

  En Geert Wilders met zijn quote: Israël is Europa, wij ZIJN Israël.
  Mag onbeperkt kritiek op moslims hebben, het zijn terroristen, ze zijn dom, gehersenspoeld, agressief.

  Maar Joden die staan te dansen terwijl bommen de Gaza raken, dat is schijnbaar normaal.
  Maar ik ben tenslotte geen uitverkoren volk van god, dus ik zal het wel niet snappen.

  Ik vind religie een zielig excuus om je laatste beetje verstand niet te gebruiken.
  Geen verantwoordelijkheid, geen moeilijke keuzes, geen ingewikkelde gedachten, geen zware discussies, geen twijfels. Het is gewoon nou eenmaal zo
  En dan noemen ze werklozen lui.

  Joden zijn nooit populair geweest, en dan verandert niet door een meningsverbod.

  Hoe gaan we de Joden noemen die demonstreren tegen Zion? Die komen er ook steeds meer.

  Zeg wat je wil, Hitler sprak veel over een plot voor een communistische wereldregering in handen van Joodse Zionisten. Jij mag bepalen welke vorm van regering er momenteel geïnstalleerd word?

  7 likes
  • @Dnnnoz. Als u het één benoemt , benoem dan ook het andere verhaal. Niemand keurt het goed dat er mensen staan te dansen en te joelen bij doden door bomaanslagen. Ook de Palestijnen stonden een feestje te vieren. Zionisme staat gelijk aan nationalisme. Deze groepering zegt aanspraak te maken op het land Israël. Hetzelfde dat er Nederlanders voor Nederland zijn en Frankrijk voor de Fransen etc etc.
   Naties hebben geschiedenis zo ook de Joden een lang en bewogen geschiedenis hebben, compleet met documenten, muziek, verhalen, taal en de religie en een religieuze herinnering aan de vernielde tempel, ze hebben ballingen doorstaan en
   architectuur is beschreven en dan is er de millennium droom voor terugkeer die al voor de Holocaust bestond. Het is een trots volk en voelt schaamte als er een jood het nieuws bereikt als die fout heeft gedaan en daar wordt dan ook uitvoerig over geschreven in de Israëlische kranten. Dit is anders als met de dame Yasmina Haifi. Je hoort haar niet de werkelijke waarheid verkondigen als het over haar geloofsgenoten gaat. Het zijn toch echt doorgedraaide psychopaten die met de koran zwaaien en volgens deze leer, anders denkende op gruwelijke wijzen mogen doden. Deze zelfbenoemde soldaten van Allah. Yasmina Haifi doet er beter aan om daar publiekelijk haar mening over deze uitwassen te geven dan een de door haar zo gehate bevolkingsgroep de schuld te geven. Ze zegt wel zionisten maar bedoeld gewoon het joodse volk. Zij is de baan bij het ministerie van justitie niet waardig. Zij wordt door onze belasting centen betaald en aan zo iemand willen velen van ons niet mee betalen.

   0 likes
 4. Slap gewauwel..
  Ik vind degenen die anderen van Zionisme beschuldigen net zo eng als degenen die ze er van beschuldigen.

  De pot verwijt de ketel etc etc

  6 likes
 5. heb zojuist de petitie getekend omdat ik niet meer bang ben, geen angst meer heb voor het kwade ik vlucht niet meer en zal de vijand recht in de ogen kijken en de rest is nog te persoonlijk om het er verder over te hebben.

  4 likes
  • @pascal

   Als je niet populair bent of je in de media bekend bent
   dan je hoeft niet bang te zijn.Neem maar het voorbeeld van
   Gretta Duisenberg, haar man heeft de prijs voor haar betaald!!

   0 likes
 6. Over petities gesproken ….

  vandaag weer 700 onschuldige doden !!
  http://strafmensensmokkelaars.petities.nl/

  1 likes
  • Als men ook amnesty, unicef, vn ook classificeert als mensensmokkelaars onderteken ik het graag. Ook zou ik graag de asielindustrie in Nederland vervolgt zien. Al 40 word er grof verdiend aan deze “vluchtelingen”. Afbreken die linkse subsidie polonaise. Asielaanvraag in land van herkomst uitsluitend voor vrouwen en kinderen. Lokale opvang indien mogelijk. Deze systematische volksvervanging moet een halt toegeroepen worden zsm. Als de overheid dit signaal niet af wil geven moeten we het wellicht zelf doen. De toekomst van onze kinderen staat op het spel, simpel zat.

   1 likes
   • Op een “handtekening” van een xenofoobp dan wel wilders aanhanger zit ik niet te wachten
    Asielzoekers moeten wereldwijd en met open armen opgevangen en begeleid naar een beter bestaan, waar ook ter wereld !

    1 likes
    • Mooi stukje invulling. Ik stem niet op wilders nooit gedaan ook. Xenophoob? Nee niet echt. Maar weet wel dat er grenzen zijn aan solidariteit. De hoeveelheden de we nu binnenkrijgen zijn niet te assimileren en zullen voor nederlanders en asielzoekers beide negatieve effecten hebben. Nu een realistisch beleid of chaos en conflict in de toekomst.
     En het is niet dat we de armen en zwakkeren opvangen. Slechts de beter bedeelde afrikanen kunnen de overtocht betalen. De mensen die achterblijven zijn daarmee nog slechter af. Maar roeptoeter maar lekker over wildersaanhangers en “xenofoben”….Stel wel voor dat je er een paar in huis neemt. Ik heb geen zin om de rekening te betalen voor jou idealisme. Ik hoop wel stiekem dat je de ironie van je post inziet. Precies jou opvatting houd de mensenhandel in stand..

     0 likes
 7. Voor de moslim is er geen tot weinig verschil tussen een jood of zionist. Dus waarschijnlijk bedoeld om zand in de ogen te strooien, want ze bedoeld er gewoon de jood mee…

  Dat is ook de gedachte van diverse moslims die ik persoonlijk ken, de Amerikanen of de Joden hebben het gedaan.

  2 likes
  • Yep heel herkenbaar. Al zit er een kern van waarheid is het toch wel een lekkere reden om joden te bashen. De haat zit erg diep, zelfs bij de ogenschijnlijk verwesterde moslims. Tolerantie is alleen vereist als je europese roots hebt. In iedere andere groep is het culturele eigenheid die gerespecteerd dient te worden… *barf

   0 likes
   • Kritiek op het zionisme kan best gerechtvaardigd zijn, omdat dit gebaseerd is op bijbelse geschriften, die onzinnig zijn, aangezien goden niet bestaan.

    Om die reden is kritiek op Isis net zo gerechtvaardigd. Hun Allah bestaat immers net zo min.

    Yasmina heeft met haar tweet willen zeggen dat Isis eigenlijk een door Israël opgezet clubje is. Zij vindt het moeilijk (uit schaamte waarschijnlijk) om te zien dat oprechte moslims die bij Isis niet veel anders doen dan te leven volgens de letter van de Koran/Hadith, zulke gruwelijkheden begaan.

    Het is dan veel makkelijker om iets/iemand anders te beschuldigen dan te erkennen dat je aanhanger bent van een religie die zulke gruwelijkheden legitimeert. Wijzen naar de in jouw ogen foute motieven van andere religieuze stromingen maakt je eigen stroming niet “minder erg”.

    1 likes
 8. Natuurlijk zit het zionisme erachter, in de middeleeuwen stierven er mensen als ratten wegens de pest, de joden niet, de joden zaten erachter. Dat de joden volgens de mozaische wetgeving c.q reinigingswetten leven liet men even buiten bëschouwing. Zoook voor de tweede wereldoorlog tijdens de crisis kregen ook de joden de schuld. Natuurlijk zijn de moslims in die landen aardige lieve mensen kijk naar al nusra, hamas, hezbollah, fattach, de salafisten, of heeft de Mossad of Israel het dirigeerstokje in handen over deze groepen. Mensen gebruik toch julie verstand. Kijk nou alleen maar naar de onderlinge strijd van soenieten en sjiieten. Hoe wreed ze elkaar afslachten en dat zijn dan moslims.

  1 likes
 9. wouw, gelukkig weet Rob ter Horst voor ons wel in te vullen wat de dame in kwestie bedoelt; hij weet het zeker! Kan dit ook onderbouwen ; “want diverse moslims die hij persoonlijk kent vinden dat de Amerikanen en de Joden het gedaan hebben (??)”

  ik kots van jou soort mensen, die mijn rechten inperken en zelf mensen in een hokje stoppen, in een hoekje stoppen.

  0 likes
  • Loop maar eens door de binnenstad van den Haag en houd je oortjes eens goed open…dan zal je er achter komen dat Rob ter Horst misschien best wel eens gelijk zou kunnen hebben.

   1 likes
   • Opnieuw bevestigd.
    Zat in de bus in Amsterdam en hoorde een gesprek tussen een Arabisch persoon en een van tv “bekende” Nederlander. Al gauw gaf de Ararbische persoon aan dat Amerika de grote veroorzaker was van de ellende in het Midden-Oosten.
    Deze persoon, en vele anderen kunnen geen hand in eigen boezem steken, en zien dat het probleem ook net zo goed bij hunzelf zit.

    0 likes
  • Je hele reactie is vreemd!

   Dat de Amerikanen en/of de Joden het hebben gedaan, wat is daar zo vreemd aan. Zo denken en praten zij met mij als we eens over wereldse zaken discussiëren. Het is dus hun vrijheid van meningsuiting die zij uitoefenen, en dan plaats ik ze in een hoekje/hokje?
   Denk eerder dat jij een probleem hebt met vrijheid van meningsuiting en waarschijnlijk ook met vrijheid van religie…

   0 likes
 10. @ Enkidoe

  “Kijk maar naar het leven van mohammed, hoeveel mensen heeft hij niet vermoord en verkracht. Jezus, de grote verlichter geen een. De keus is daarom heel simpel; ben je voor geweld, onderdrukking en ongelijkheid, steun dan de islam lovers maar.”

  Christus mag dan niemand vermoord en verkracht hebben, zijn aanhangers hebben dat in de loop van de vele eeuwen veelvuldig gedaan.

  0 likes
  • Joden, christenen en moslims stammen af van abraham/noach. Alle drie de geloven worden gestuurd door hoogpriesters. Alle drie de geloven vallen onder 1 kliek. De gewone mensen worden tegen elkaar opgezet om bepaalde doeleinden te bereiken. Steeds meer moslims krijgen dit ook door, dus wees maar niet bezorgd.
   Wat ik vreemd vind? Joden mogen zelf wel over verschillende joden/stromingen praten, maar wij niet. Hoe moeten wij dan iets bespreekbaar maken? Kan dus niet, met het gevolg dat zij dus een bepaalde machtspositie behouden. De joden die daar niks mee te maken hebben worden daar dus ook weer slachtoffer van. En dan is de cirkel weer rond. Het wordt tijd dat de Joden ook zich uitspreken tegen dit fenomeen. Als moslims zich moeten uitspreken tegen isis, dan moeten zij dat ook hardop doen tegen hun eigen levantfreaken enz. Ook de christenen want zij zien het gebied ook als hun koninkrijk. Het gebied heet niemandsland. Dus het is van iedereen! Daar hoeft dus niet om gevochten te worden. Jezus christus geen doden achter gelaten? Nou, dan ken je de geschiedenis niet. Misschien hijzelf niet, maar zijn aanhangers wel.
   Wat mij opvalt? Hoe meer chaos/onderdrukking er hier is, hoe meer mensen weer “gelovig” worden. Mensen plaatsen zich dan weer in een hokje en daardoor ontstaat er weer geen ruimte om breder te denken. We zijn allemaal gewoon mens. En die mens wordt bedreigd. We worden behandeld alsof we robots/slaven/hybride zijn. We worden langzaam opgeruimd. Daar moeten we voor strijden. Met zijn allen. Kijk eens om je heen! Dat deugt niet meer! En dat is niet de schuld van moslims. Dat doet het systeem. Een gestuurd onmenselijk systeem. Een schuldensysteem. Daar moeten we iets aan doen!

   1 likes
   • Het gaat om Ismaël, die de eerste geboorterecht mis liep, sinds die tijd onvrede en haat. Ja maar Hagar was maar een tent bediende en niet officiëel getrouwd met Abraham en Abraham had ook na Izaäk nog meer kinderen, daar hoor je niks daarover. Staat ook in de Bijbel, dat Ismaël tegen iedereen zal zijn en iedereen tegen hem.

    0 likes
  • Ik zeg amen daar over Rob.

   0 likes
 11. Deze vrouw had meteen ontslagen moeten worden.

  1 likes
 12. Deze reactie zal ook wel weer niet worden geplaatst dus probeer ik het hier voor t laatst. (Rijmt!)

  De mensen die zeggen dat dit terecht is moeten toch eens goed leren lezen. Geen bewijs is wat anders dan onschuldig. Deze racistische en discriminerende vrouw mag ‘onder voorwaarden’ haar ambt uitoefenen. En dan willen die eikels eerherstel.
  Sjonge…

  0 likes
 13. Men zou het eens in een andere beeld moeten zien, ik kan gerust zeggen dat het christendom een slecht geloof is dat vele doden op zijn naam heeft staan. Kijk bv maar eens naar de middeleeuwen en de huidige geschiedenis van Amerika en Europa. Dit kan ik gerust zeggen over het christendom. Wel vreemd dat ik dit niet over een andere geloof kan zeggen. Vult u zelf maar even dat andere geloof in….

  0 likes
  • Klopt, iedere vorm van geloof heeft dingen geflikt die zeer duister en ronduit fout zijn…
   En iedere keer hetzelfde patroon: Gelovigen zullen altijd mensen die niet hetzelfde geloof hebben als henzelf beschuldigen van alle ellende in de wereld..het is dus altijd “de ongelovige” die bekeerd of gestraft dient te worden.
   Iedere keer weer hetzelfde gezeur: Iemand flikt iets zoals een aanslag uit naam van een of andere religie, en meteen krijg je van een medegelovige dan te horen : “Die terrorist is geen echte jood/christen/moslim/boeddhist/hindoe/pastafarian…”
   Mag dan wel zo zijn, maar WEDDEN dat die terrorist zichzelf WEL als oprechte gelovige beschouwt, en de rest juist als afvalligen?

   0 likes
 14. Het zionisme is een gevaarlijk gedachtegoed, het had eigenlijk raar moeten zijn en bestraft moeten worden wanneer iemand zich juist uitsprak vóór het verwerpelijke zionisme.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

Jullie hebben dit zélf veroorzaakt! Zie hoe Baudet de Tweede Kamer confronteert met de ongemakkelijke waarheid over Syrië

De Turkse aanval op Syrische Koerden is ...

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

Boris Johnson, de gedoodverfde opvolger van Theresa ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.