Natuur en Milieu

Japan staat versteld van ‘kersenboom uit de ruimte’

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Japanse wetenschappers staan versteld van de natuur. Een kersenboom is daar zes jaar te vroeg begonnen met bloeien. Dat is nog maar het begin van het mysterie. De vroege bloei zorgt voor veel vraagtekens bij de boeddhisten van de tempel waar de boom groeit en bij wetenschappers die de boom bestuderen.

De kersenpit waaruit de boom is ontstaan heeft in 2008 een ruimtereis gemaakt. De Japanse astronaut Koichi Wakata nam 264 kersenpitten mee naar het internationale ruimtestation ISS. De pit verbleef acht maanden aan boord van het ruimtestation en heeft 4100 rondjes om de aarde gemaakt.

Na de ruimtereis werd een aantal pitjes geanalyseerd in een laboratorium. Het bewuste pitje werd geplant bij de Ganjoji-tempel in de buurt van de Japanse stad Gifu. De pit was afkomstig van een hele oude boom die nog nooit nakomelingen had opgeleverd. Vier jaar terug begon er voor het eerst sinds 1250 jaar een boom te groeien uit de pit.

Normaal gesproken duurt het tenminste 10 jaar voordat deze soort begint te bloeien. De boom is inmiddels vier meter hoog. Ook andere ‘ruimtepitten’ doen het erg goed. In Hokuto is een andere boom begonnen met bloeien, twee jaar eerder dan verwacht.

Kaori Tomita-Yokotani van de Universiteit van Tsukuba reageerde verbaasd op het buitenaardse mysterie. “We kunnen niet uitsluiten dat de pitten op de één of andere manier zijn beïnvloed door het verblijf in de ruimte,” zei ze. Mogelijk versnelt de blootstelling aan kosmische straling het groeiproces. Vanuit wetenschappelijk oogpunt kunnen we alleen maar zeggen dat we niet weten wat de reden is, aldus plantenfysioloog Tomita-Yokotani.

Afgelopen donderdag sprak gezagvoerder Wakata vanuit het ISS met de Japanse minister-president Shinzo Abe en de Amerikaanse ambassadeur in Japan Caroline Kennedy:

[AFP, NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andries
Andries
8 jaren geleden

Een behoorlijk “pittig” artikel.
Ik bedoel, er zit aardig wat pit in.

ab tach
ab tach
8 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het eerder komt omdat we op aarde zoveel negatieve invloeden hebben, dat het zaadje hier minder kans heeft.

Nona
Nona
8 jaren geleden

Het klimaat kan een oorzaak zijn , maar misschien ook de reis rond de aarde ( 4100 rondjes ) kan een invloed gehad hebben.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Kosmische stralingen doen wonderen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x