Natuur en Milieu

Japan staat versteld van ‘kersenboom uit de ruimte’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Japanse wetenschappers staan versteld van de natuur. Een kersenboom is daar zes jaar te vroeg begonnen met bloeien. Dat is nog maar het begin van het mysterie. De vroege bloei zorgt voor veel vraagtekens bij de boeddhisten van de tempel waar de boom groeit en bij wetenschappers die de boom bestuderen.

De kersenpit waaruit de boom is ontstaan heeft in 2008 een ruimtereis gemaakt. De Japanse astronaut Koichi Wakata nam 264 kersenpitten mee naar het internationale ruimtestation ISS. De pit verbleef acht maanden aan boord van het ruimtestation en heeft 4100 rondjes om de aarde gemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

Na de ruimtereis werd een aantal pitjes geanalyseerd in een laboratorium. Het bewuste pitje werd geplant bij de Ganjoji-tempel in de buurt van de Japanse stad Gifu. De pit was afkomstig van een hele oude boom die nog nooit nakomelingen had opgeleverd. Vier jaar terug begon er voor het eerst sinds 1250 jaar een boom te groeien uit de pit.

Normaal gesproken duurt het tenminste 10 jaar voordat deze soort begint te bloeien. De boom is inmiddels vier meter hoog. Ook andere ‘ruimtepitten’ doen het erg goed. In Hokuto is een andere boom begonnen met bloeien, twee jaar eerder dan verwacht.

Kaori Tomita-Yokotani van de Universiteit van Tsukuba reageerde verbaasd op het buitenaardse mysterie. “We kunnen niet uitsluiten dat de pitten op de één of andere manier zijn beïnvloed door het verblijf in de ruimte,” zei ze. Mogelijk versnelt de blootstelling aan kosmische straling het groeiproces. Vanuit wetenschappelijk oogpunt kunnen we alleen maar zeggen dat we niet weten wat de reden is, aldus plantenfysioloog Tomita-Yokotani.

Afgelopen donderdag sprak gezagvoerder Wakata vanuit het ISS met de Japanse minister-president Shinzo Abe en de Amerikaanse ambassadeur in Japan Caroline Kennedy:

[AFP, NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Andries
Andries
10 jaren geleden

Een behoorlijk “pittig” artikel.
Ik bedoel, er zit aardig wat pit in.

ab tach
ab tach
10 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het eerder komt omdat we op aarde zoveel negatieve invloeden hebben, dat het zaadje hier minder kans heeft.

Nona
Nona
10 jaren geleden

Het klimaat kan een oorzaak zijn , maar misschien ook de reis rond de aarde ( 4100 rondjes ) kan een invloed gehad hebben.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Kosmische stralingen doen wonderen.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x