Homepagina » Het Complot » Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?
Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?

Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?

Athanasius Kircher was een Duitse Jezuïet die zo’n 40 boeken schreef over de oriënt, geologie en geneeskunde. Hij was ook één van de eersten die Egyptische hiërogliefen bestudeerde.

Kircher werd ook wel vergeleken met Leonardo da Vinci, maar kreeg veel minder bekendheid. Zijn motto luidde: in uno omnia (alles in één).

Zijn geloof in syncretisme was er waarschijnlijk verantwoordelijk voor dat hij geen rekening hield met grenzen tussen vakgebieden. Zo onderzocht hij naast magnetisme ook andere vormen van aantrekking waaronder zwaartekracht en liefde.

Occulte symbolen

Door de populariteit van zijn werk heeft Kircher grote invloed gehad op het verspreiden van wetenschappelijke ideeën onder een brede kring. Gedurende het grootste gedeelte van zijn leven was hij één van de bekendste en invloedrijkste geleerden van zijn tijd. Zijn boeken werden over de hele westerse wereld gelezen.

Kircher was ongetwijfeld de belangrijkste egyptoloog van zijn tijd. Mede door Kircher werd egyptologie een echte wetenschap. Zijn interesse voor Egypte werd in 1628 gewekt, toen hij een verzameling hiërogliefen tegenkwam in de bibliotheek van Speyer.

In één van zijn boeken beargumenteerde Kircher dat Oud-Egyptisch de taal van Adam en Eva was, dat Hermes Trismegistus dezelfde persoon was als Mozes en dat hiërogliefen occulte symbolen zijn die niet als klanken of letters te vertalen zijn. Hij sloot de mogelijkheid dat hiërogliefen een alfabet vormen echter niet uit.

Voynich-manuscript

In 1665 kreeg Kircher van Johannes Marcus Marci het zogeheten Voynich-manuscript, in de hoop dat hij het zou kunnen ontcijferen. Dat is nooit gelukt, zelfs nu nog niet.

Kircher maakte ontwerpen voor een eolische harp, een robot die kon praten en luisteren, een perpetuüm mobile en een kattenpiano. Hij geloofde dat de harmonie in muziek de proporties van het universum weerspiegelt.

Tijdens een bezoek aan Zuid-Italië in 1638 liet Kircher zich naar beneden brengen in de krater van de Vesuvius, die toen op het punt van uitbarsten stond, zodat hij het binnenste van de vulkaan kon bestuderen. In zijn Mundus Subterraneus beschreef hij zijn geologische en geografische ideeën.

Kircher raakte erg gefascineerd door fossielen. Hij begreep dat sommige toebehoorden aan dieren die in steen waren veranderd. Hij schreef grote botten toe aan een reuzenras van mensen.

Atlantis

Mundus Subterraneus, dat in 1669 voor het eerst werd gepubliceerd in Amsterdam, bevat ook diverse pagina’s over het legendarische eiland van Atlantis. Kircher plaatste Atlantis in de Atlantische Oceaan tussen Spanje en Amerika.

Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?

Atlantis, vernoemd naar de dochter van de Griekse god Atlas, wordt voor het eerst genoemd in de werken Critias en Timaeus van Plato. Hij omschreef Atlantis als een zeemacht die zich voorbij de Zuilen van Hercules (foto), de naam van de bergen aan weerszijden van de Straat van Gibraltar, bevond. Na een mislukte poging om Athene binnen te vallen zou Atlantis binnen een etmaal naar de bodem van de oceaan zijn gezonken.

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Eerst een link van dat grote mensenras zodat u kunt zien hoe groot!!http://www.youtube.com/watch?v=Dzqqo1egUrU en deze als u een account heeft bij youtube http://www.youtube.com/watch?v=PhTPxnjgtAM Kircher werd ook wel vergeleken met Leonardo da Vinci beide waren zieners.En Beide wisten meer, dan dat ze voor die tijd, konden vertellen.Ze pasten wel op om niet voor gek verklaart te worden.

  0 likes
 2. Mensen, wie kan me verder helpen? Ik lees over Jezuïten, over wat de hoogsten voor afschuwelijks in hun eed beloven. Op Galacticchannelings lees ik nu ineens dat de nieuwe paus, opperjezuïet, welwillend staat tegenover bepaalde hervormingen.
  Dit artikel gaat ook over een Jezuïet en het lijkt me een vrijdenker.
  Ik twijfel niet aan de integriteit van Niburu, die is dik in orde. En na alle nieuws van de afgelopen maanden kijk ik nergens meer van op. Maar ik ben ondertussen wel de weg en het verband kwijt. Echt geen idee meer. Zijn er mensen die er beter voorstaan en wat duidelijkheid kunnen geven? Ik zou je zeer erkentelijk zijn. Linda.

  0 likes
 3. Google : edgar cayce atlantis

  0 likes
 4. #2 linda, het is met Jezuïeten net als met loodgieters; je hebt ‘goeien en slechten’.Denk even terug aan de Ideale- Utopische leefgemeenschappen (Reducciones) die de Jezuïeten meer dan 150 jaar overeind hebben weten te houden in Paragay. Hier werden de indianen beschermd tegen slavenhandelaren. Het waren oases van spiritualiteit, scholing ontwikkeling en werk.De Spaanse koning karel III maakte hier om opportunistisch e redenen ( geld) in 1767 een eind aan. De indrukwekkende film The Mission ( met Robert de Niro is hier op gebaseerd). Jezuïeten zijn net mensen en zo zijn er onder hen ook voorbeelden van figuren die zich toch lieten verleiden tot politieke macht e.d.In de anti Katholieke hetze die breed in onze media gevoerd wordt, worden Jezuïeten over een kam geschoren en dat is op z’n minst, niet terecht.

  0 likes
 5. [quote name=”Linda”]Mensen, wie kan me verder helpen? Ik lees over Jezuïten, over wat de hoogsten voor afschuwelijks in hun eed beloven. Op Galacticchannelings lees ik nu ineens dat de nieuwe paus, opperjezuïet, welwillend staat tegenover bepaalde hervormingen.
  Dit artikel gaat ook over een Jezuïet en het lijkt me een vrijdenker.
  Ik twijfel niet aan de integriteit van Niburu, die is dik in orde. En na alle nieuws van de afgelopen maanden kijk ik nergens meer van op. Maar ik ben ondertussen wel de weg en het verband kwijt. Echt geen idee meer. Zijn er mensen die er beter voorstaan en wat duidelijkheid kunnen geven? Ik zou je zeer erkentelijk zijn. Linda.[/quote]
  Hallo Linda,
  Op deze uitgebreide link staat alles over de jezuïeten, hun oorsprong t/m het recente verleden.
  http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/de-jezuitenpiste/
  Ik hoop hiermee je zoektocht wat te vergemakkelijken, succes!
  H.G. Odette

  0 likes
 6. hoi Linda.. ik verbaas me steeds meer over de hoeveelheid aandacht die we geven aan zaken die buiten onze macht gebeuren. Zelf kijk ik vooral naar de mooie, inspirerende elementen van religies die mijn leven verrijken. Niet financieel maar spiritueel, mentaal en emotioneel. Op elk vlak kom je mensen tegen die integer zijn en mensen die diezelfde macht misbruiken.

  Er zijn veel zogenaamde channels die van alles en nog wat verkondigen. Obama zou een lichtwerker zijn, dan weer niet, dan weer wel. Wat doet het er werkelijk toe. Wat doe jij om jouw licht over de mensheid te schijnen, wat doet eenieder hier? Onwetendheid van onze eigen kracht, onze eigen liefde is misschien nog wel het grootste gif. Ons potentieel om iets te betekenen voor een ander is oneindig. Het is juist die kracht waarmee we de wereld kunnen veranderen. Nelson Mandela, Ghandi, Martin Luther King, ze hadden allemaal geen internet maar wisten wel mensen op de been te krijgen omdat ze uiteindelijk wisten dat geweldloosheid en liefde de enige boodschap was waar echte kracht achter schuil gaat. Liefde transformeert alles waar het mee in aanraking komt.

  Je kunt licht in duisternis schijnen, maar je kunt geen duisternis in licht schijnen.

  0 likes
 7. Er is ook een gebied op Mars dat Atlantis is genaamd. Liggen hier connecties of het te ver gezocht?

  0 likes
 8. Bedankt mensen! Mijn reacties:
  3:Tom.Ik ga er van uit dat je de video bedoelde. Heb hem geprobeerd, maar werkt niet.
  4: René: dat neem ik graag aan. Maar ‘zondigen’ zij dan niet tegen hun eigen organisatie? Ik las dat juist bijv. indianen werden afgeslacht omdat ze van en met de natuur leefden en geen eigendommen kenden, wat ook zeker door missionarissenwerk om zeep is geholpen.
  5: Odette. Dat verhaal kende ik al, maar toch weer gelezen. Wat me nu opviel, en eerder niet, is de strategie van jezuïten om te infiltreren in beide ‘kampen’ en mee te praten. ‘Bij hen is de paradox regel’. Dat verklaart mijn verwarring en wellicht die van het handelen van de huidige paus.
  Maar hoe stel je je dan nog op?
  Ik las ooit dat Moslims over alles mogen liegen ‘om Allah te dienen’. Je zou haast denken dat dit ook een jezuïtendaad is. Ik vond dat zo verachtelijk. En onze huidige klikcultuur. Nog zoiets. Het druist in tegen al mijn normen en waarden.
  Ik vond het reptielenverhaal moeilijk te geloven, maar om praktijken als die van de jezuïten vol te houden, kun je geen mens zijn.
  Ik, en ik ongetwijfeld niet alleen, kom soms mensen tegen met in mijn beleving omgekeerde ethiek. Ik kon dat niet begrijpen noch geloven. Niet dat ik daar direkt jezuïten van maak hoor!

  Toch weer een stap verder. Fijn dat jullie er zijn.

  0 likes
 9. Geacht Forum,
  Het bij gevoegde kaartje wekt enige verwarring,Ga er van uit dat de pijl op atlantis een noordpijl is.
  Indat geval staat alle text op de kop en het bootje vaart op z,n zeilen.
  Of is de wereld 180 graden gedraaid.
  Wie het weet mag het zeggen.

  0 likes
 10. Ga naar NASA foto No. 65-H-1234 met de officiële tekst die bij de foto hoort:

  “Map Description: Mare Sirenum, bordering on Atlantis in the Southwest corner of the frame.”

  Waarom vernoemt NASA een gebied op Mars naar Atlantis?
  http://www.awe130.nl/index.php/mariner4_awe130_files/233

  0 likes
 11. [quote name=”Edwin”]hoi Linda.. ik verbaas me steeds meer over de hoeveelheid aandacht die we geven aan zaken die buiten onze macht gebeuren. Zelf kijk ik vooral naar de mooie, inspirerende elementen van religies die mijn leven verrijken. Niet financieel maar spiritueel, mentaal en emotioneel. Op elk vlak kom je mensen tegen die integer zijn en mensen die diezelfde macht misbruiken.

  Er zijn veel zogenaamde channels die van alles en nog wat verkondigen. Obama zou een lichtwerker zijn, dan weer niet, dan weer wel. Wat doet het er werkelijk toe. Wat doe jij om jouw licht over de mensheid te schijnen, wat doet eenieder hier? Onwetendheid van onze eigen kracht, onze eigen liefde is misschien nog wel het grootste gif. Ons potentieel om iets te betekenen voor een ander is oneindig. Het is juist die kracht waarmee we de wereld kunnen veranderen. Nelson Mandela, Ghandi, Martin Luther King, ze hadden allemaal geen internet maar wisten wel mensen op de been te krijgen omdat ze uiteindelijk wisten dat geweldloosheid en liefde de enige boodschap was waar echte kracht achter schuil gaat. Liefde transformeert alles waar het mee in aanraking komt.

  Je kunt licht in duisternis schijnen, maar je kunt geen duisternis in licht schijnen.[/quote]
  Edwin, dank je wel. Ik doe mijn best. Maar, zelfs volgens mijn moeder toen ik klein was, is mijn eeuwige vraag: waarom? Het heeft me veel antwoorden gegeven, maar in deze tijd zijn er te veel vragen. Ik wil het begrijpen. Ik wil alles begrijpen. En ja hoor, dat van licht en liefde weet ik. Maar ik ben nou eenmaal geen robot. Ik heb zelf ook voeding nodig. I Tjing heeft me er regelmatig op gewezen dat ik me afhankelijk opstel van omstandigheden. Heel wijs. Maar ik ben geen worm, alhoewel die ook afhankelijk is van regen:)

  0 likes
 12. Waarom? Dat is een vraag die mij ook niet geheel onbekend is. Het lastige is echter dat er op veel ‘fysiek’ georienteerde vragen wel antwoorden zijn te vinden.. echter, het hoeft niet logisch te zijn. We leven namelijk in verschillende spanningsvelden. Fysiek of materialistisch vs Mentaal/geestelijk vs spiritueel om een aantal te noemen.

  ‘We weten dat iets niet goed is om te doen en we doen het toch’. OF ‘Iets voelt niet goed maar ons verstand zegt ons toch anders’. Zolang we dit voor onszelf niet eerst uitzoeken zullen we ook geen grip krijgen op onze werkelijkheid buiten onszelf. Wees eerst meester over jezelf om erachter te komen dat de wereld buiten je slechts een afspiegeling is van wat je kunt en wilt zien.

  0 likes
 13. [quote name=”Edwin”]Waarom? Dat is een vraag die mij ook niet geheel onbekend is. Het lastige is echter dat er op veel ‘fysiek’ georienteerde vragen wel antwoorden zijn te vinden.. echter, het hoeft niet logisch te zijn. We leven namelijk in verschillende spanningsvelden. Fysiek of materialistisch vs Mentaal/geestelijk vs spiritueel om een aantal te noemen.

  ‘We weten dat iets niet goed is om te doen en we doen het toch’. OF ‘Iets voelt niet goed maar ons verstand zegt ons toch anders’. Zolang we dit voor onszelf niet eerst uitzoeken zullen we ook geen grip krijgen op onze werkelijkheid buiten onszelf. Wees eerst meester over jezelf om erachter te komen dat de wereld buiten je slechts een afspiegeling is van wat je kunt en wilt zien.[/quote]
  Ja, allemaal waar. Maar soms word ik doodmoe van mijn geweten en wil ik de handdoek in de ring gooien. Als ik besluit om lekker een zak patat met mayo te kopen, wat ik heel zelden wil, doe ik dat gewoon. Artsen en media raden het af, maar die kan ik toch niet meer vetrouwen. Aan de andere kant word ik overspoeld met nieuwe zienswijzen en gevoelens, zoals, ja, liefde. Lekker makkelijk. Hoef ik me daar niet mee bezig te houden. Maar Jezus! Ik woon in een complexe samenleving en moet er toch aan deelnemen, of ik wil of niet. Wat zijn mijn opties nog als ik het niet meer begrijp? Jaja, liefde en licht. Maar soms word ik doodmoe van het suikerhartjes kouwen. Ik wil ook gewoon leven, genieten, mooie mensen om me heen. Gewoon vrij zijn zonder die argwaan.

  0 likes
 14. [quote name=”Linda”]Ik wil ook gewoon leven, genieten, mooie mensen om me heen. Gewoon vrij zijn zonder die argwaan.[/quote]

  Daar heb je m ook.. de waarheid ligt echt bij jezelf. Als een lekker patatje mét je blij maakt, dan kan daar geen pilletje tegen op. Ons leven is eindig, met of zonder elite, monsanto, NWO of wat dan ook, we zullen een keer dit lichaam verlaten.

  Dat we een leefbare planeet moeten achterlaten voor onze nabestaanden is een reeele kwestie. We misbruiken de planeet en haar habitat omdat we alleen maar meer willen terwijl we makkelijker met minder rond kunnen komen. Daarin keuzes maken staat los van geld, elite of wat dan ook. Het gaat erom dat jij een keuze hebt. Elke dag vlees of af en toe, het weer als luxe goed zien. Kleding zo goedkoop mogelijk of duurzaam kopen en creatief zijn of ruilen met vrienden. Er zijn genoeg ‘bewuste’ kaders waarbinnen je wel degelijk kunt genieten van je eigen leven. Juist!

  Ik heb een vriendin én trek me af.. gewoon omdat het lekker is en ik vrede heb met mijn eigen lichaam. Is dat opeens niet spiritueel? Er wordt ons zoveel schuldgevoel en allerlei onzin aangepraat door mensen die veelal zelf de weg compleet kwijt zijn.

  Ik ga straks weer naar buiten om een lekker biertje te drinken op het teras. Ik kijk mensen aan en glimlach naar ze, gewoon, omdat ik blij ben en niet meer bang dat te tonen. Ik mediteer dagelijks om met mezelf in contact te komen.. twee voeten op de vloer maar wel spiritueel durven zijn en zachtaardig. Luisteren naar je eigen lichaam en ziel, daar ligt het antwoord om gewoon lekker in je vel te zitten.

  Fijn week-end!

  0 likes
 15. [quote name=”Edwin”][quote name=”Linda”]Ik wil ook gewoon leven, genieten, mooie mensen om me heen. Gewoon vrij zijn zonder die argwaan.[/quote]

  Daar heb je m ook.. de waarheid ligt echt bij jezelf. Als een lekker patatje mét je blij maakt, dan kan daar geen pilletje tegen op. Ons leven is eindig, met of zonder elite, monsanto, NWO of wat dan ook, we zullen een keer dit lichaam verlaten.
  Ik heb een vriendin én trek me af.. gewoon omdat het lekker is en ik vrede heb met mijn eigen lichaam. Is dat opeens niet spiritueel? Er wordt ons zoveel schuldgevoel en allerlei onzin aangepraat door mensen die veelal zelf de weg compleet kwijt zijn.

  Ik ga straks weer naar buiten om een lekker biertje te drinken op het teras. Ik kijk mensen aan en glimlach naar ze, gewoon, omdat ik blij ben en niet meer bang dat te tonen. Ik mediteer dagelijks om met mezelf in contact te komen.. twee voeten op de vloer maar wel spiritueel durven zijn en zachtaardig. Luisteren naar je eigen lichaam en ziel, daar ligt het antwoord om gewoon lekker in je vel te zitten.

  Fijn week-end![/quote]
  Heerlijk weer voor een terrasje! En ja, twee virtuele handen op één buik. Laten we allemaal glimlachen naar iedereen. Vooral in de winter doe ik dat, als ik op de fiets naar de winkel moet. Een aardige opmerking over een hondje dat uitgelaten wordt. Laten we van de maandag de glimlachdag maken. Op andere dagen aardige opmerkingen tegen onbekenden. Pareltjes rondstrooien. Ik heb voor het eerst groentezaden geplant. En er komen echte plantjes uit! Je weet niet wat je ziet. Ik houd net zoveel van ze als van mijn katten.
  Jij ook een heel fijn weekend. Je hebt me blij gemaakt.

  0 likes
 16. [quote name=”Edwin”]hoi Linda.. ik verbaas me steeds meer over de hoeveelheid aandacht die we geven aan zaken die buiten onze macht gebeuren.

  Nog even hoor Edwin. Als je iets wilt begrijpen, moet je daar aandacht aan geven. Wat kan je anders? Het opzij schuiven? Niet over nadenken? En als iets buiten onze macht ligt, en ik lees dat je daar liefde en licht naar moet sturen, is dat dan een verkeerde reactie? Je geeft het namelijk wel aandacht.
  En van dat liefde en licht krijg ik trouwens onderhand een appelflauwte. Ik houd ook van kanten die als duisternis worden bestempeld. Ze blijken vaak heel mooi te zijn.

  0 likes
 17. [quote name=”Linda”]
  Nog even hoor Edwin. Als je iets wilt begrijpen, moet je daar aandacht aan geven. Wat kan je anders? Het opzij schuiven? Niet over nadenken? En als iets buiten onze macht ligt, en ik lees dat je daar liefde en licht naar moet sturen, is dat dan een verkeerde reactie? [/quote]

  Er is niets mis met aandacht geven om zelf beter te begrijpen wat er gaande is. Maar je kunt daar ook in door slaan en denken dat elke wolk een ruimteschip is. Balans is vooral belangrijk, onderscheidingsvermogen en ratio naast openheid voor gevoel. Ik heb al veel mystieke ervaringen gehad maar dat is geen excuus om de hele dag met mijn hoofd in de wolken te lopen. Maar het is wel mooi geweest voor vandaag.. proost! Tijd voor een goudgele rakker 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...