Het Complot

Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Athanasius Kircher was een Duitse Jezuïet die zo’n 40 boeken schreef over de oriënt, geologie en geneeskunde. Hij was ook één van de eersten die Egyptische hiërogliefen bestudeerde.

Kircher werd ook wel vergeleken met Leonardo da Vinci, maar kreeg veel minder bekendheid. Zijn motto luidde: in uno omnia (alles in één).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zijn geloof in syncretisme was er waarschijnlijk verantwoordelijk voor dat hij geen rekening hield met grenzen tussen vakgebieden. Zo onderzocht hij naast magnetisme ook andere vormen van aantrekking waaronder zwaartekracht en liefde.

Occulte symbolen

Door de populariteit van zijn werk heeft Kircher grote invloed gehad op het verspreiden van wetenschappelijke ideeën onder een brede kring. Gedurende het grootste gedeelte van zijn leven was hij één van de bekendste en invloedrijkste geleerden van zijn tijd. Zijn boeken werden over de hele westerse wereld gelezen.

Kircher was ongetwijfeld de belangrijkste egyptoloog van zijn tijd. Mede door Kircher werd egyptologie een echte wetenschap. Zijn interesse voor Egypte werd in 1628 gewekt, toen hij een verzameling hiërogliefen tegenkwam in de bibliotheek van Speyer.

In één van zijn boeken beargumenteerde Kircher dat Oud-Egyptisch de taal van Adam en Eva was, dat Hermes Trismegistus dezelfde persoon was als Mozes en dat hiërogliefen occulte symbolen zijn die niet als klanken of letters te vertalen zijn. Hij sloot de mogelijkheid dat hiërogliefen een alfabet vormen echter niet uit.

Voynich-manuscript

In 1665 kreeg Kircher van Johannes Marcus Marci het zogeheten Voynich-manuscript, in de hoop dat hij het zou kunnen ontcijferen. Dat is nooit gelukt, zelfs nu nog niet.

Kircher maakte ontwerpen voor een eolische harp, een robot die kon praten en luisteren, een perpetuüm mobile en een kattenpiano. Hij geloofde dat de harmonie in muziek de proporties van het universum weerspiegelt.

Tijdens een bezoek aan Zuid-Italië in 1638 liet Kircher zich naar beneden brengen in de krater van de Vesuvius, die toen op het punt van uitbarsten stond, zodat hij het binnenste van de vulkaan kon bestuderen. In zijn Mundus Subterraneus beschreef hij zijn geologische en geografische ideeën.

Kircher raakte erg gefascineerd door fossielen. Hij begreep dat sommige toebehoorden aan dieren die in steen waren veranderd. Hij schreef grote botten toe aan een reuzenras van mensen.

Atlantis

Mundus Subterraneus, dat in 1669 voor het eerst werd gepubliceerd in Amsterdam, bevat ook diverse pagina’s over het legendarische eiland van Atlantis. Kircher plaatste Atlantis in de Atlantische Oceaan tussen Spanje en Amerika.

Wat wist Athanasius Kircher over Atlantis?

Atlantis, vernoemd naar de dochter van de Griekse god Atlas, wordt voor het eerst genoemd in de werken Critias en Timaeus van Plato. Hij omschreef Atlantis als een zeemacht die zich voorbij de Zuilen van Hercules (foto), de naam van de bergen aan weerszijden van de Straat van Gibraltar, bevond. Na een mislukte poging om Athene binnen te vallen zou Atlantis binnen een etmaal naar de bodem van de oceaan zijn gezonken.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Eerst een link van dat grote mensenras zodat u kunt zien hoe groot!!http://www.youtube.com/watch?v=Dzqqo1egUrU en deze als u een account heeft bij youtube http://www.youtube.com/watch?v=PhTPxnjgtAM Kircher werd ook wel vergeleken met Leonardo da Vinci beide waren zieners.En Beide wisten meer, dan dat ze voor die tijd, konden vertellen.Ze pasten wel op om niet voor gek verklaart te worden.

Linda
Linda
11 jaren geleden

Mensen, wie kan me verder helpen? Ik lees over Jezuïten, over wat de hoogsten voor afschuwelijks in hun eed beloven. Op Galacticchannelings lees ik nu ineens dat de nieuwe paus, opperjezuïet, welwillend staat tegenover bepaalde hervormingen.
Dit artikel gaat ook over een Jezuïet en het lijkt me een vrijdenker.
Ik twijfel niet aan de integriteit van Niburu, die is dik in orde. En na alle nieuws van de afgelopen maanden kijk ik nergens meer van op. Maar ik ben ondertussen wel de weg en het verband kwijt. Echt geen idee meer. Zijn er mensen die er beter voorstaan en wat duidelijkheid kunnen geven? Ik zou je zeer erkentelijk zijn. Linda.

Tom
Tom
11 jaren geleden

Google : edgar cayce atlantis

Rene.H
Rene.H
11 jaren geleden

#2 linda, het is met Jezuïeten net als met loodgieters; je hebt ‘goeien en slechten’.Denk even terug aan de Ideale- Utopische leefgemeenschappen (Reducciones) die de Jezuïeten meer dan 150 jaar overeind hebben weten te houden in Paragay. Hier werden de indianen beschermd tegen slavenhandelaren. Het waren oases van spiritualiteit, scholing ontwikkeling en werk.De Spaanse koning karel III maakte hier om opportunistisch e redenen ( geld) in 1767 een eind aan. De indrukwekkende film The Mission ( met Robert de Niro is hier op gebaseerd). Jezuïeten zijn net mensen en zo zijn er onder hen ook voorbeelden van figuren die zich toch lieten verleiden tot politieke macht e.d.In de anti Katholieke hetze die breed in onze media gevoerd wordt, worden Jezuïeten over een kam geschoren en dat is op z’n minst, niet terecht.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x