Homepagina » Buitenland » Gewelddadige protesten Berkeley: “Amerikaanse media wakkeren hysterie doelbewust aan”
Gewelddadige protesten Berkeley: "Amerikaanse media wakkeren hysterie doelbewust aan"

Gewelddadige protesten Berkeley: “Amerikaanse media wakkeren hysterie doelbewust aan”

Op de Universiteit van Californië in Berkeley braken woensdagavond hevige protesten uit. De campus van de universiteit werd zelfs gesloten.

Aanleiding voor de protesten was de komst van Trump-supporter Milo Yiannopoulos, een Britse redacteur en columnist die bij Breitbart News werkzaam is, waar Trumps belangrijkste adviseur Steve Bannon tot voor kort aan het hoofd stond.

Yiannopoulos moest geëvacueerd worden omdat de gemoederen in Berkeley hoog opliepen.

Geweld

Betogers gingen op de vuist met de politie en er werd met stenen gegooid. Yiannopoulos zei op Facebook dat hij bang is dat de vrijheid van meningsuiting in gevaar is door linkse betogers.

President Trump schreef op Twitter dat de universiteit de vrijheid van meningsuiting beknot. Hij vroeg zich ook af of Berkeley nog wel gefinancierd moet worden door de overheid.

“Ze zeggen dat ik een gevaar ben voor de veiligheid van studenten en zijn het niet eens met mijn standpunten,” aldus Yiannopoulos. “Daarom gaan ze over tot geweld.”

Kijkcijfers

De Amerikaanse media wakkeren hysterie onder het volk aan, aldus advocaat en filmmaker Mike Cernovich.

“Ze zetten aan tot geweld en rellen in een poging de kijkcijfers op te krikken,” zei hij. “Wat er gebeurt is dat de media de mensen tegen elkaar opzetten en geweld uitlokken.”

Misdaden

“De meeste mensen die betoogden waren niet eens student,” vervolgde Cernovich. “Het waren slechte mensen die de betogingen als uitgelezen mogelijkheid zagen om misdaden te plegen.”

De burgemeester van Berkeley praatte de rellen goed, aldus de advocaat. “Je zult de media niet horen zeggen dat de mensen zich moeten verenigen.”

Er wordt duidelijk met twee maten gemeten, besloot Cernovich. “De Amerikaanse media juichen dit soort geweld toe.”

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Freduardo schreef:

  Links.
  Wat anders?

  4 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Prof. Ellian zei”Deze verliezers van de presidentverkiezingen in Amerika zijn boos, omdat de uitslag hen niet bevalt.””

  Dat is de linkse democratie

  4 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Tja, en gedurende de 8 jaar van Obama heeft rechts hem constant tegengewerkt, dat is rechtse democratie…

   3 likes
   • Marcel schreef:

    Dat tegenwerken is niet meer als normaal. Het word oppositie voeren genoemd. Maar de gwelddadigheden op Berkeley staan niet op zichzelf. Sinds de verkiezingen en de inauguratie zijn er veel meer protesten tegen de president die geweld als gemeenschappelijke noemer hebben.

    Kunt u een voorbeeld noemen van een protest of protesten tegen Obama of zijn beleid die gewelddadig van aard waren ?

    0 likes
 • Zeeman schreef:

  Amerika is intussen verdeeld in katten en honden. Daarom zeggen ze daar ook: it rains cats and dogs.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  Het maakt geen bal uit, bal is rond en de lijntjes komen altijd weer op hetzelfde middelpunt/de as/doel uit. Dus als het niet meer via links kan gaan, dan gaan ze over rechts of andersom of midden. Links/rechts/midden etc. allemaal loze begrippen. De agenda21/30/NWO wordt toch verder uitgevoerd achter de schermen. Via hegeliaanse dialectiek= 2 begrippen(links of via rechts, + en _=+ worden 1 doel/techniek/oorlog/tweedeling scheppen=oplossing nadien invoeren etc. Dat de hele geschiedenis zo tot stand is gekomen. Door tri-assen/drie luiken etc.
  Via huwelijken kreeg men meer land in bezit. Waren het 2 tegenstanders, dan kwam er een bastaard kind. Is dan een drie eenheid. Dat kind werd dan weer gebruikt als machtsmiddel. oa wat er met Jezus Christus/kruising/een zaadkruising(J.C.)is gebeurt. Dat was een onwettig kind van Julius Ceasar(J.C)/Rome en Cleopatra/Egypte bv. Dit zijn allen puppets om macht uit te breiden/via bloed overnames. De ware leiders op de wereld zijn de hoogpriesters/zij bezitten alle kennis van de magie/technologie/natuur/zon, maan en sterrenhemelcycli’s/systemen etc. Zij waren en zijn de rechterhanden van alle koningen/grote leiders. Zij werden richteren genoemd. Mensen(vraag me af of het wel mensen van onze soort zijn) die de boel al eeuwenlang/verschillende tijdperken sturen. Zij hebben alle heidenen(primitieve natuurmensen) overgenomen/besmet via geloof en/of afgemaakt. Lees geschiedenis over indianen of over Vikingen, deze zijn via oorlogen/schikkingen protestant geworden bv. Mensen in de middeleeuwen die beschikte over natuurkennis werden als heksen gezien en op de brandstapel gegooid, zo is de Pharma industrie ontstaan. Via de familie Medici(Italie/Vaticaan). Als je wilt/diep graaft in de geschiedenis/dus buiten de reguliere boeken om logisch nadenkt, kun je alle huidige vlakken geheel terug leiden naar een beginpunt. Huidig tijdperk(macht) begint in Jeruzalem en het zal daar ook weer eindigen. Totale vernietiging. Dus die Joden/Zionisten/nep joden what ever geruzie over of de eerste tempel(die is verwoest tijdens Solomon) voor of na komst van de nieuwe Mahdi/koning etc opgebouwd moet worden is zinloos. Het nieuwe tijdperk van macht(centrum) begint/ligt in Atlanta/VS, want anders bouw je daar geen nieuwe zonneklok met nieuwe 10 geboden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  >