Binnenland

Zo ziet de hypocrisie van de ChristenUnie eruit

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Bronnen uit de drie grotere regeringspartijen zeggen dat de ChristenUnie het initiatief heeft genomen voor de val van het kabinet, maar de partij zelf spreekt van een ‘gezamenlijk besluit’. “Het is een unaniem besluit,” zei Rutte tijdens zijn persconferentie.

In ieder geval stonden de VVD en ChristenUnie lijnrecht tegenover elkaar. De VVD hield vast aan de eis dat gezinshereniging werd beperkt, maar de ChristenUnie kon daar niet mee leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De VVD wilde een pauzeknop en een quotum op het aantal nareizigers per maand. Dat is voor de ChristenUnie onverteerbaar.

Ouders en kinderen horen bij elkaar

“De ChristenUnie is altijd bereid te werken aan échte oplossingen. Ook op het migratievraagstuk. Wij staan wel voor onze principes: ouders en kinderen horen bij elkaar en daar blijven we voor staan,” schrijft de partij op Twitter.

Fractievoorzitter Mirjam Bikker voegt toe: “Bij werken aan echte oplossingen voor migratie houden we vast aan onze diepste waarden.”

Op 19 oktober vorig jaar stemde haar partij tegen een motie van Kamerlid Van Haga die het kabinet oproept ervoor te zorgen dat uit huis geplaatste kinderen van toeslagenouders zo snel mogelijk thuiskomen. De motie werd verworpen. “Ouders en kinderen horen bij elkaar en daar blijven we voor staan.”

Overheidsfalen

De ChristenUnie stemde ook tegen moties van Kamerlid Omtzigt over het bijstaan van kinderen en ouders door een vrij te kiezen advocaat en het onderzoeken in welke gevallen er twijfel is over uithuisplaatsing.

Daarnaast stemde de partij tegen een motie van Kamerlid De Jong (PVV) over het in kaart brengen welke financiële en persoonlijke gevolgen het overheidsfalen heeft gehad voor de getroffen gezinnen.

4.8 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spuitje gehad?
Spuitje gehad?
9 maanden geleden

Het komt op mij over dat men CU wilde dumpen. Waarom? Nieuwe pandemie in de maak (dit keer wel een echte?) en dan kun je de CU niet gebruiken als je richting 1G en vaccinatieplicht wilt. Gewoon een theorie. Zal vast meer aan de hand zijn.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
9 maanden geleden

De kleindochter van Herbertus Bikker, met haar Corrupte Uitschot zijn slechts offerpriesters van de Satanskerk…

Willem van der Kooi
Willem van der Kooi
9 maanden geleden

CU staat voor gezinshereniging, wat in feite een goed standpunt is, alleen geldt dit niet voor de eigen Nederlandse gezinnen.
Het standpunt ouders en kinderen horen bij elkaar is een goede motivatie, maar dan moet er ook ruimte voor zijn.
We zitten nu al met een teveel grote stroom aan migranten.
En dan moet je als Gezinspartij je toch zelf afvragen waarom men dan tegen gezinshereniging van de toeslagen ouders en uithuisgeplaaste tegenstemt.
Het Nederlanse gezin heeft voor deze geen toegevoegde waarde.
En natuurijk zullen er inderdaad met gegronde redenen kinderen uithuis geplaatst zijn.

Mar
Mar
9 maanden geleden

cu, ook gewoon een partij van de duivel en die bikker is ook een hele slechte

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x