Gezondheid

We klikken ons geheugen weg

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de zomer gaat een aantal basisscholen experimenteren met onderwijs via de iPad. De Duitse psychiater en hersenonderzoeker Manfred Spitzer noemt dat kindermishandeling.

Spitzer zegt dat de hersenen door veelvuldig gebruik van digitale media beschadigd raken en dat het geheugen ongetraind blijft en verschrompelt.

Op basis van diverse wetenschapelijke onderzoeken stelt de directeur van de psychiatrische universiteitskliniek in Ulm dat de digitale media op deze manier een vorm van ‘digitale dementie’ kunnen veroorzaken.

Bijsluiter

Volgens de psychiater zouden computers een bijsluiter moeten krijgen: pas op, niet geschikt voor ontwikkelende hersenen van jonge kinderen, groot risico op verslaving en slechte schoolprestaties.

Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, het internet en de smartphone. Kinderen besteden twee keer zoveel tijd aan sociale media als ze doorbrengen op school en studieboek en schoolbord zijn vervangen door iPads en laptops. Hoe meer we gebruikmaken van computers, hoe meer ons geheugen achteruitgaat. Bovendien veroorzaken digitale media spraak- en leerproblemen, aandachtsstoornissen, stress en depressie, zo is de achterliggende gedachte.

Lobbycampagnes

Spitzer is auteur van het boek Digitale Dementie. In Duitsland werd het een bestseller en leidde het tot felle discussies over computergebruik in het onderwijs.

Ondanks de vele onderzoeken stappen steeds meer scholen over op gedigitaliseerd onderwijs. Volgens Spitzer is dat vooral te danken aan de lobbycampagnes van de computerindustrie. “Zij zijn niet geïnteresseerd in schoolprestaties, maar uitsluitend in geld verdienen,” zei hij.

Bron: Kro.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Spijbelaar
Spijbelaar
9 jaren geleden

Bullshit!!!! Ik heb meer meegekregen aan nuttige informatie dmv computer dan de doctrine die we onderwijs noemen. nooit geen dag op school geweest en toch een fijne baan.
Vroeger als kind had ik meer aan de Discovery channel dan aan geschiedenis les want die docu’s waren veel boeiender dat ik het op een gegeven moment beter wist dan de leraar, en dat is mag ookal weer niet. flauwe wereld…….. ik ben liever bovenwijs

Soul 2 Soul
Soul 2 Soul
9 jaren geleden

Niet alleen dat, maar ik zou een ieder willen aanraden om deze video upload te bekijken. Deze vrouw verteld hierin dat ze docu’s heeft gedownload van NASA met zeer schokkende nieuws erin over wat ze met ons allen over de hele wereld van pan zijn. De elite niet mee gerekend natuurlijk !

! Critical ! EMERGENCY EMERGENCY EMERGENCY EMERGENCY Make VIRAL
http://www.youtube.com/watch?v=T5xi4dejjWw

mo66
mo66
9 jaren geleden

Ach, ik weet nog hoe belazerd ik me voelde toen me duidelijk werd dat de ‘undo’-knop in het echte leven helemaal niet bestaat….

svartvatten
svartvatten
9 jaren geleden

Toen rond 1830 de eerste treinen gingen rijden door het Naarder meer waren de mensen bang dat de melk in de uiers van de koeien langs de lijn zuur zou worden.

(“Koeien langs de lijn” is trouwens welk een leuke die breder toepasbaar is in de huidige wereld).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x