Homepagina » Paranormaal » ‘Dieren beschikken over paranormale gaven’
Huisdieren beschikken over paranormale gaven

‘Dieren beschikken over paranormale gaven’

Volgens een Britse wetenschapper is er ontegenzeggelijk bewijs dat veel dieren paranormale gaven hebben.

Dr. Rupert Sheldrake, die gespecialiseerd is in het bovennatuurlijke gedrag van huisdieren, stelt dat 50 procent van alle honden de thuiskomst van een familielid kan voorspellen.

Hij kwam tot die conclusie na een telefonische enquête in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. “Bij katten gaat het om ongeveer 30 procent, maar ook sommige paarden, papegaaien en ganzen vertoonden hetzelfde telepathische gedrag,” zei Sheldrake.

“Sommige dieren voelen ook aan dat hun baasje een ongeluk heeft gehad of ergens ver weg is overleden,” ging hij verder. “In mijn database zitten meer dan 5000 verhalen over de paranormale gaven van dieren.”

Sheldrake zegt dat dieren uren van tevoren al weten wanneer hun baasje zal thuiskomen, ook al komt hij of zij op onregelmatige tijden thuis. “Helaas wordt die gave nog steeds genegeerd door westerse wetenschappers,” zei hij. “Ik ben verrast en gefrustreerd door de afwijzing van mijn collega’s. Ik begrijp niet waarom ze het niet serieus kunnen nemen.”

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ned Kelly schreef:

  Ik weet voor een feit dat honden en katten bv. je auto/motor of fiets zelfs voetstappen al op enige afstand kunnen horen ver voor dat mensen weten dat die geen thuis komt weten de dieren het al.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Zijn (Sheldrake) theorie over ‘morphic resonance’ is wel interessant en voor mij wetenschappelijk.

  0 likes
 • waldo schreef:

  Wij hebben een poes, die inderdaad al ver vooruit hoort dat je thuis komt. Maar ze hebben ook een weet van tijd. Onze poes gaat al een kwartier voordat mijn vrouw thuis komt van haar werk zitten wachten..

  0 likes
 • TwinkieDude schreef:

  Mijn paard ook van 1,80 schofthoogte?

  0 likes
 • hamknight schreef:

  heb mijn kat tweemaal door hem aan te kijken, en te denken aan dat het heerlijk zou zijn om hem op me bed te laten slapen, hem naar me kamer weten te lokken. 1 van mijn 3 pogingen is hierin mislukt, denk dat dat komt omdat het toch een beetje zinnige dieren zijn ^^. btw, dit is niet iets wat daarvoor vaker was gebeurd, stond zelf ook even perplex toen hij op me bed sprong.

  0 likes
 • Madeliefje schreef:

  [quote name=”Ned Kelly”]Ik weet voor een feit dat honden en katten bv. je auto/motor of fiets zelfs voetstappen al op enige afstand kunnen horen ver voor dat mensen weten dat die geen thuis komt weten de dieren het al.[/quote]

  ook als er ‘ iets’ mis is met de geliefde baas reageren hond en kat.

  0 likes
 • GiordanoB schreef:

  Neem onze hond. Die weet precies dat hij dat stukje biefstuk krijgt,nadat ik het uit de koelkast heb gehaald alvorens te gaan bakken.Dus zijn”paranormale”gave is ook een beetje mijn schuld geweest…

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  Hier moeten we echt iets aan doen mensen. Open die email en schrijf een nette maar wel duidelijke email aan de Japanse ambassade dat we dit niet meer pikken. Desnoods gaan we Japanse spullen boycotten als ze niet willen luisteren. Genoeg is genoeg en ik ga niet meer op mijn handen zitten en een aantal gekke deze deze dolfijnen laten afslachten. Ik hoop dat jullie ook op staan.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22220370/__250_dolfijnen_gevangen__.html

  0 likes
 • Giordano B. schreef:

  [quote name=”AwE130″]Hier moeten we echt iets aan doen mensen. Open die email en schrijf een nette maar wel duidelijke email aan de Japanse ambassade dat we dit niet meer pikken. Desnoods gaan we Japanse spullen boycotten als ze niet willen luisteren. Genoeg is genoeg en ik ga niet meer op mijn handen zitten en een aantal gekke deze deze dolfijnen laten afslachten. Ik hoop dat jullie ook op staan.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22220370/__250_dolfijnen_gevangen__.html%5B/quote%5D
  Je bedoelt zeker alle dolfijnen die zijn uitgeroeid door de fukushima-ramp?

  0 likes
 • corrie schreef:

  Ik heb zelf een hond een schipperskeesje gehad die wist echt alles, we waren een.als er iets niet klopte en ik begon te twijfelen hoefde ik maar naar haar te kijken en dan wist ik genoeg.ze was heel inteligent en gaf ook altijd aan als iemand niet te vertrouwen was. ze was heel lief vijf jaar geleden is ze overleden maar ik mis haar altijd.

  0 likes
 • Santana schreef:

  Onze hond vroeger wist altijd precies wanneer mijn moeder thuis zou komen, 15 minuten van tevoren en er was vaak geen vaste tijd voor aan te geven.
  Mijn honden weten het altijd als mijn zoon thuiskomt, ook 15 minuten van tevoren echt bizar. Als je verdrietig bent voelen ze dit ook precies aan, maar ook als je blij bent zijn zij het ook.

  0 likes
 • AwE130 schreef:

  [quote name=”Giordano B.”][quote name=”AwE130″]Hier moeten we echt iets aan doen mensen. Open die email en schrijf een nette maar wel duidelijke email aan de Japanse ambassade dat we dit niet meer pikken. Desnoods gaan we Japanse spullen boycotten als ze niet willen luisteren. Genoeg is genoeg en ik ga niet meer op mijn handen zitten en een aantal gekke deze deze dolfijnen laten afslachten. Ik hoop dat jullie ook op staan.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22220370/__250_dolfijnen_gevangen__.html%5B/quote%5D
  Je bedoelt zeker alle dolfijnen die zijn uitgeroeid door de fukushima-ramp?[/quote]
  Fukushima is op een breuk lijn gebouwd omdat daar energieën zijn die ze gebruiken. Lees het Ley-lijn verhaal eens. De kern centrales over de hele wereld zijn vaak op deze punten gebouwd voor een rede. Fukushima is een grote ramp die wordt verzwegen. Het is een tijd-bom die het hele noordelijke halfrond in gevaar kan brengen van Dolfijn tot mens. gedane-zaken nemen geen keer. Maar deze Dolfijnen leven nog en het zou goed zijn als we ons voor hun welzijn inzetten. Ik hoop dat je je hart laat spreken en een email naar de Japanse ambassade stuurt, als we niks doen gebeurt er zeker niks en heb je altijd gelijk!

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  Als de mensheid eens gaat beseffen dat wat hier geplaatst is vele malen dieper en verder gaat.Dan men doet geloven,hadden wij al lang een betere wereld gecrëeerd,voor al het leven.Voor mijzelf heb ik bewijs genoeg dat sommige overleden dieren terug incarneren bij het zelfde baasje,En het mooie is je hoeft niet te zoeken je wordt vanzelf naar een nieuw geboren pup geleid.Meegemaakt dat een pup losbrak uit de schuur en mij bijna letterlijk om de nek vloog en niet meer los wilde laten.En gelijk met mij mee wilde.En dat is ook gebeurd.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  Veel dieren horen, ruiken, voelen (trillingen of luchtdruk bv) en zien veel beter dan wij. Daarnaast hebben ze vaak een uitstekende biologische klok. Daar is niks paranormaals aan.
  Als je nagaat dat een goede speurhond zelfs op de miniemste sporen van huidschilfers reageert en de gemiddelde hond vaak een uitermate goed gehoor heeft is het weinig verwonderlijk dat ie ‘het baasje’ al vanaf grotere afstand aan ‘voelt’ komen. Zo bereikt het geluid van diens auto de oren van de hond ver voordat wij het kunnen horen.
  Als de eigenaar iedere dag rond dezelfde dag thuis komt is het nog makkelijker, dan voelen ze simpelweg de tijd aan.

  0 likes
 • Liquid schreef:

  Wat betreft het aanvoelen van verdriet: veel dieren zijn erg ingesteld op lichaamstaal. Onbewust geven wij heel veel signalen af over onze gemoedstoestand. Dieren ‘lezen’ die vaak feilloos. Ook dat is niet paranormaal.

  0 likes
 • skajfhlidshfk schreef:

  Dat komt waarschijnlijk doordat de zintuigen van dieren vele malen beter zijn dan de onze.

  0 likes
 • Jantje schreef:

  Denk maar aan de tsunami. Hoge golven waren nog niet eens in zicht en de dieren renden al massaal de bergen op.

  0 likes
 • bertje schreef:

  In het Indonesisch heb je het begrip ‘kabar angin’, wat zoiets betekent als ‘boodschap door de wind gedragen. Javanen wisten zo bijvoorbeeld, op voor ons mysterieuze wijze,3 dagen te voren de komst van een onverwachte gast te voorspellen. Hoe? ‘Kabar angin..’

  0 likes
 • mandy schreef:

  [quote name=”Giordano B.”][quote name=”AwE130″]Hier moeten we echt iets aan doen mensen. Open die email en schrijf een nette maar wel duidelijke email aan de Japanse ambassade dat we dit niet meer pikken. Desnoods gaan we Japanse spullen boycotten als ze niet willen luisteren. Genoeg is genoeg en ik ga niet meer op mijn handen zitten en een aantal gekke deze deze dolfijnen laten afslachten. Ik hoop dat jullie ook op staan.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22220370/__250_dolfijnen_gevangen__.html%5B/quote%5D
  Je bedoelt zeker alle dolfijnen die zijn uitgeroeid door de fukushima-ramp?[/quote]

  0 likes
 • Nathalie schreef:

  Dit is toch niks nieuws??? Sheldrake’s boek “Het zevende zintuig” verscheen al in 2006. Hallooooo…

  0 likes
 • Jaap Vangeels schreef:

  Mijn kat is laats overreden (RIP!) … Of staat dat los van paranormale gaven? Ze gaf wel de indruk te weten wanneer ik thuis kwam, maar dat was denk ik eerder door de geluiden die ik maak (of geur, want volgens mij ruiken die gewoon wanneer je er aan komt :-).

  0 likes
 • Saskia schreef:

  Mijn bejaarde hond, gaat ruim uur van te voren blaffen. Als vriendin–die niet op vaste dagen komt– nog geen eens de hoek om komt lopen en als zij zo’n 20 m. van mijn huis is, gaat zij als dolle blaffen. Ik kijk buiten en zie haar aankomen….Deed het ook bij totaal vreemde, die ochtends vroeg nog geen eens met
  auto voor deur was, dus heel apart. Ik ben nu met meerdere dingen a/h opletten. Hoe zou dit nu kunnen, want alle andere theorieën, zo van als baasje elke dag thuis komt, is mij bekend en normaal, maar van mijn hond…?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >