Mens en Dier

Weerman Gerrit Hiemstra krijgt wind van voren: ‘Hij heeft zijn NOS-podium ernstig misbruikt’

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Er wordt als eerbetoon een storm vernoemd naar vertrekkend NOS-weerman Gerrit Hiemstra. Als de G aan de beurt is, wordt de storm Gerrit genoemd.

Volgens een woordvoerder van het KNMI werd de naam van Gerrit onlangs vaak gesuggereerd door bezoekers bij een open dag bij het weerinstituut.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De 62-jarige Hiemstra begon in 1998 bij de NOS, eerst als invaller en later als vaste weerman. Hij bracht gemiddeld twee keer per week de weersverwachting op radio en tv. Op 14 september vertrekt hij.

Hierna wil Hiemstra met een nieuw bedrijf een bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2.

Journalistiek schandaal

Politicus en oud-voorzitter van 50PLUS Geert Dales maakt op X, voorheen Twitter, gehakt van de weerman. “Je kunt erom lachen, maar eigenlijk is het een journalistiek schandaal. Hiemstra bleek een heuse klimaatactivist. Hij heeft zijn NOS-podium ernstig misbruikt. En dan gaat het Journaal hem nog even in het zonnetje zetten,” schrijft Dales.

Hij voegt toe dat Hiemstra aan veel van zijn weerpraatjes klimatologische verhandelingen vastknoopte die niet thuishoren in het NOS-weerbericht. “Hij mag de wetenschapper of de zendeling uithangen, maar niet daar.”

Vierluik

Dales deelt op X ook een vierluik dat Sander van Dam eerder maakte over Hiemstra. “Dit is dus de man die met veel egards werd uitgezwaaid bij de NOS, naar wie het KNMI een storm gaat vernoemen en die mij afzeikt omdat ik hem een klimaatactivist noem die zijn Journaal-podium misbruikte voor propagandistische teksten.”

Hiemstra schreef op het platform onder meer: ‘Flikker toch op met je gezeik’ en ‘Ben je nu op je pikkie getrapt?’

Demissionair minister Kaag (D66) bedankte Hiemstra voor zijn deelname aan discussies op sociale media. “De wijze waarop je dat doet is een inspiratie en voorbeeld voor velen,” beweerde Kaag.

4.7 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Komt de heks ook weer om de hoek kijken,die “rooie”rakker verdient bij t afscheid n flinke oorvijg,sonst gar nichts,wat een oelewapper!

Margie
Margie
7 maanden geleden

Die kneus heeft nog nooit gespoord. Vreselijk dom en naar mijn weten ,wat ik lees, is die vent een gore narcist. En zeer kinderachtig. Weg met die klimaatkneus. Eindelijk.

Joris
Joris
7 maanden geleden

Over 1,600 Scientists Sign ‘No Climate Emergency’ Declaration‼️

“There is no climate emergency. Therefore, there is no cause for panic or alarm. We strongly oppose the harmful and unrealistic net-zero CO2 policy proposed for 2030. Go for adaptation instead of mitigation; adaptation works whatever the causes are,”

https://clintel.org/world-climate-declaration (https://clintel.org/world-climate-declaration/)/

Hopla
Hopla
7 maanden geleden

De planning klimaat , koronia , you bezit nothing is reeds 100 jaar bezig achter de schermen, sinds 2020 is iedereen losgegaan, van de club in het koronia circuit.
Daarvoor speelden de klimaat indoctrinatoren uit de club, in het onderwijs, reeds een belangrijke rol.
‘ zo is het en niet anders, hoe durf je’
Dus hoe komt deze druif aan de baan in ‘88 ? Lijkt voor de hand liggend . ,

Een appel die niet ver van de boom is gevallen.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x