Binnenland

Schokkend inkijkje: de afgrijselijke praktijken in de Jeugdzorg

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

In de documentaire ‘Taken – Kinderen van de staat’ onthult Kim Feenstra de afgrijselijke praktijken in de Jeugdzorg. De film geeft een schokkend inkijkje in de netwerkcorruptie en belangenverstrengeling die duizenden kinderen in Nederland in zijn greep houdt.

Feenstra ging samen met Wybren van Haga op zoek naar de waarheid over de Nederlandse Jeugdzorg. Ze werden geconfronteerd met ontluisterende verhalen van geweld, misbruik en andere misstanden die schering en inslag zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De documentaire illustreert op confronterend pijnlijke wijze hoe in Nederland gezinnen uit elkaar gerukt worden en hoe kwetsbare kinderen een verdienmodel zijn geworden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geheime opnames

In de film zien we onder meer Jamie Faber, een succesvolle onderneemster die het lef had tegengas te geven. Haar zoontje werd uit huis geplaatst.

Nadat ze in eerste instantie akkoord ging, als redelijk publieke figuur, met het ondertekenen van verklaringen om niet naar de pers te stappen met haar verhaal, begon ze toch met het maken van opnames.

Ze werd gedwongen een verklaring te tekenen waarin ze beloofde geen opnameapparatuur meer mee te nemen naar bezoeken. Jamie verstopte echter een extra telefoon in haar tas en dat bleek maar goed ook.

Bedreigd

Jamie had een vakantie naar Indonesië gepland met haar zoon en sprak daar enthousiast over, totdat de begeleidster abrupt ingreep en een einde maakte aan het gesprek. Het kind begon te huilen, maar de begeleidster was ijskoud en wilde er niet over in discussie gaan.

Ze beweerde zelfs dat Jamie haar had bedreigd, waarna de beveiliging ingreep. Uit de opname blijkt dat er van bedreiging geen sprake is.

Onrechtmatig uit huis geplaatst

Jamie stuurde de geluidsopname naar de Kinderombudsman, die overging tot ingrijpen. De Raad voor de Kinderbescherming besloot Jeugdzorg voor het eerst in 21 jaar voor de rechter te brengen, weet schrijfster Ines van Bokhoven.

De uitspraak loog er niet om: Jeugdzorg had dit kind onrechtmatig uit huis geplaatst, het kind schade toegebracht, en Jamie moest dan ook per direct met haar zoontje herenigd worden. En toen was Jeugdzorg nog zo vals om daar twee maanden over te doen, aldus Van Bokhoven.

4.9 186 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rinus
Rinus
5 maanden geleden

Zulke moet je opsluiten en de sleutel weg gooien, maar ja de rechtstaat is dood en door en door verrot en corruptie viert hoogtij

Ron
Ron
5 maanden geleden

Deze wezens bij jeugdzorg moeten ze een levenslange gevangenisstraf geven,nooit meer vrijlaten. En nog beter geïsoleerd van de buitenwereld.

tray de pum
tray de pum
5 maanden geleden

De afgelopen jaren is er op dit soort instanties ingrijpend ordinair bezuinigd,ons belastinggeld wordt ongebreideld uitgegeven aan “onderzoek-instanties”,buitenlandse avonturen-EU-buitenlandse studenten,etc,etc, dat de echte Nederlander het maar uitzoekt luidt het motto,heb er tabak van,het roer moet om en heel snel!!!

Gerr
Gerr
5 maanden geleden

Beleid van de vvd pvda groenlinks cda d66 lieg bedrieg en fraudeer

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x