Homepagina » Gezondheid » Doorbraak: Belgische wetenschappers bestrijden kanker met zuurstof
Doorbraak: Belgische wetenschappers bestrijden kanker met zuurstof

Doorbraak: Belgische wetenschappers bestrijden kanker met zuurstof

Onderzoekers van de KU Leuven hebben ontdekt dat zuurstoftekort in tumorcellen bijdraagt tot de groei van kanker. Een verbetering van de zuurstoftoevoer naar de tumoren maakt kankercellen minder vatbaar voor groei.

De wetenschappers toonden op basis van een onderzoek bij 3000 tumoren van patiënten aan dat zuurstoftekort een belangrijke rol speelt bij hypermethylering; een proces dat de buitensporige groei van kankercellen stimuleert.

De onderzoekers ontdekten dat een betere zuurstoftoevoer de ontwikkeling van kanker tegenging. Aan de hand van proeven op muizen werd aangetoond dat de aanvoer van zuurstof het proces van hypermethylering kan stoppen.

Enorm vooruithelpen

Het onderzoek heeft ingrijpende gevolgen, want het toont aan dat een betere zuurstoftoevoer naar tumoren de woekerende cellen minder vatbaar maakt voor groei. “Onze bevindingen kunnen het kankeronderzoek enorm vooruithelpen,” zei hoogleraar Bernard Thienpont van de KU Leuven. Hij hoopt dat de patiënt er snel baat bij zal hebben.

Doorbraak: Belgische wetenschappers bestrijden kanker met zuurstof

Otto Warburg (Wikicommons)

“Een slechte toevoer van zuurstof zorgt ervoor dat de kanker zich agressiever en sneller ontwikkelt,” ging hij verder. “Intuïtief zou je denken: laat ze stikken en sterven. Maar dat is niet het geval. Een tumor die te weinig zuurstof krijgt, heeft de neiging om uit te breken.”

Otto Warburg

Dokter Otto Warburg (1883-1970) toonde in 1924 al aan dat alle vormen van kanker een primaire oorzaak hebben: een tekort aan zuurstof in de cel. Voor zijn onderzoek naar kanker kreeg hij in 1931 een Nobelprijs.

Is het werk van Warburg al die jaren onderschat, onvoldoende verder onderzocht of gewoon geheim gehouden? Zijn al die onderzoeksfondsen gedurende vele jaren besteed aan onderzoeken die niet ter zake deden en had men dit al die tijd al kunnen weten?

Het onderzoek van de Belgische wetenschappers is gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke vaktijdschrift Nature.

Boekentip: Het verzwegen verhaal over kanker

[VIB]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
leendert
leendert
4 jaren geleden

Niet onderschat waarschijnlijk. Een patent op zuurstof is lastig….

enkidoe
enkidoe
4 jaren geleden

Erg oud nieuws, in Belgisch Limburg(Bilzen) zit een arts die al meer dan 10 jaar zuurstofbehandelingen(via infuus) gebruikt bij de behandeling van zijn kanker patiënten.

Ik
Ik
Reactie op  enkidoe
4 jaren geleden

Wil niet zeiken hoor maar zuurstof zit in ZUURSTOFFLESSEN, en dus niet in infusen dus ga ergens anders je verhaaltjes ophangen…

En welke dokter is dat dan wel niet ?

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Ik
4 jaren geleden

Je kunt vast wel een stofje (water bv) verrijken met zuurstof en dan via een infuus inspuiten lijkt me. En wellicht kun je er ook nog iets aan toevoegen (bepaalde vitaminen wellicht) die de zuurstofopname van cellen bevorderen.

onbekend
onbekend
4 jaren geleden

Hoe meer mensen tegen zichzelf beschermd worden (anti-drugswetten, sociaal vangnet (lees: nucleaire bescherming van o.a. A. Einstein), hoe groter de roddel.
De beste bescherming voor de sociale vrede, is de medogenloze wapenwedloop.

Namaste
Namaste
4 jaren geleden

Heeft het hoge CO2 uitstoot dan een bijdrage aan de hoge kankercijfers?
Of staat dit niet in verbinding met elkaar?

Dacross
Dacross
Reactie op  Namaste
4 jaren geleden

Nee , het draait om het zuurstof gehalte op cel niveau. Maar ze lopen altijd achter de feiten aan onze zogenaamde wetenschappers. http://www.buteyko-methode.eu/artikelen/buteykomethode.html

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Namaste
4 jaren geleden

Eerder dat massale boskap op die manier negatief bijdraagt aan een chronisch zuurstofgebrek. Maja zoals Dacross al zegt gaat het om cellulair niveau en dan komen allerhande stoffen in het spel die wellicht (of juist niet) de zuurstofvoorziening op cellulair niveau tegen werken (of juist bevorderen).

Pé
4 jaren geleden

Iedereen die op de hoogte is van de ‘alternatieve” geneeskunde weet dat buiten het koninkrijk van de op chemie gebaseerde medische wetenschap kanker al meer dan 100 jaar te genezen is. Kanker beschermt leven door in geval van een ontoereikende stofwisseling terug te keren naar een oervorm (gist) waarbij geen zuurstof nodig is.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op 
4 jaren geleden

Kanker is in vele gevallen dodelijk. Ik zou er niet te makkelijk over denken. Gist..

Pfff

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op 
4 jaren geleden

Hét geneesmiddel tegen kanker? VROEGTIJDIGE DIAGNOSE. Ik hoop dat men begrijpt dat er bloed aan je handen kleeft als je kankerpatienten ongefundeerde hoop geeft.

Pfff

redice
redice
Reactie op  Earthaxis
4 jaren geleden

en thc/cbd olie. Terminale kennis van mij met uitgezaaide kanker had nog een jaar te leven. chemo was het te laat voor, gewoon afwachten tot de dood. Is deze olie beginnen gebruiken en nu na twee jaar b blijft van de uitgezaaide kanker enkel nog een klein gezwelletje in de longen over, dat nog verder krimpt. De vrouw is herboren en voelt zich kiplekker. De dokters zwijgen in alle talen…

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  redice
4 jaren geleden

Ik zeg: laat mevrouw een boek schrijven, een docu over haar maken, in alle talen, zegt het voort. Dit is te belangrijk!!

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  redice
4 jaren geleden

Kan Robin de Boer niet een artikel over haar schrijven? Ik snap dat Ninefornews zelf geen onderzoek doet, maar dit nieuws is simpelweg te belangrijk.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Earthaxis
4 jaren geleden

Je weet toch hopelijk dat er al tal van boeken en documentaires over zijn dit soort gevallen zijn. Zelfs die gast die oorspronkelijk hempoil bedacht heeft als remedie tegen kanker had zelf huidkanker waar hij het op smeerde en genas en daarna tal van mensen geholpen heeft.

Hier interviews en ze heeft ondertussen blijkbaar ook al een boek geschreven.
https://www.youtube.com/watch?v=I1w8LVN5JEc
https://www.youtube.com/watch?v=ptaYvDoWrDQ
(zie comments)

Issard
Issard
Reactie op  redice
4 jaren geleden

Dat is mooi. Vraag: gebruikt u hiervoor tabletten of iets anders en zo ja welke dossering. Verder de vraag stond u tijdens die 2 jaar onder controle van iemand. Ik hoor het graag.

helder
helder
4 jaren geleden

genezing is pas een feit als het probleem verdwijnt zoals het ooit verscheen. Niet met agressie, harde aanpak. Geduld is wel vereist

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

Het blijft dweilen met de kraan open.
Glyfosaat is kankerverwekkend, toch wordt het niet geweerd uit de landbouw, voedingsgewassen, moedermelk, oppervlakte-, grond- en drinkwater. Tuurlijk niet!
Dito met gmo’s, TTIP is opgesteld om ecocide, genocide, en ‘soft killing’ te legaliseren.
Dan heeft COP21 de Chemtrail-sector nog weer een enorme impuls gegeven – onder mom van ‘klimaatmanagement’, is zelfs ook dit de facto gelegaliseerd.

Typisch WC-eend onderzoekje. Kwakje (publiciteit) doen. 1 facet eruit trekken, alle overige factoren die kanker doen woekeren gemakshalve achterwege laten. ‘doorbraak’ – da’s nogal een claim!

Dan hebben we het nog niet gehad over de tsunami van G3, G4, G5, Gx, Gps, Rfid, Wifi, en andere electro-magnetische golven die 24/7 door onze lichamen worden gejaagd.

Kanker heeft de toekomst duidelijk. Ook al gepatenteerd door Rockefeller c.s.? Zou niet verbazen.
Geen epidemie, noch pandemie of die doodgravers komen de entleusung aandragen . . .

trudy van Diepen
trudy van Diepen
4 jaren geleden

Denk eens aan de conserveringsmiddelen , de bewerkte palmolie die in ons lichaam komt en de zuurstof werking stagneert. Conserveren heeft als doel geen zuurstof toelaten en een van de factoren die zuurstofopname in de cellen bemoeilijkt

Rick
Rick
4 jaren geleden

Maar alle wetenschap was toch omgekocht en doorgestoken kaart?

Nu is de vraag wat we er mee gaan doen natuurlijk. Maar ik ben geen dokter.

x

Check Also

mondkapjes

Uroloog waarschuwt: Pas op met mondkapjes bij kinderen

Kinderen verbruiken twee tot drie keer zoveel ...

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x