Homepagina » Binnenland » “Weg met de zorgverzekeraars”
"Weg met de zorgverzekeraars"

“Weg met de zorgverzekeraars”

De basisverzekering moet niet meer door de zorgverzekeraars worden geregeld. Dat stelt SP-Kamerlid Renske Leijten. Als de basisverzekering weer een publieke taak wordt, scheelt dat honderden miljoenen, denkt ze.

“Eén organisatie is veel goedkoper dan vele verschillende zorgverzekeraars en omdat we het publiek organiseren is het niet meer nodig om zoveel premiegeld op te potten. Daarbij laten we de tijd van winst maken met duur betaalde premies ook achter ons,” zegt Leijten.

Ze denkt dat het ook gunstig is als de marktwerking uit de zorg verdwijnt. “Los van de besparing op bureaucratie, wordt de professionele autonomie hersteld omdat artsen en andere zorgverleners de zeggenschap terugkrijgen om te bepalen welke behandeling en medicatie worden voorgeschreven. Zij worden niet meer via de contracten met zorgverzekeraars gedwongen om af te wijken van hun medische beroepsleer.”

In de plannen van de SP kan de consument zijn eigen zorgverleners kiezen. Ook het uitsluiten van dure verzekerden ‘zoals chronisch zieken, oud-kankerpatiënten en ouderen’ behoort dan tot het verleden.

Sinds de huidige Zorgverzekeringswet in 2006 is ingegaan zijn de premie en het eigen risico omhoog gegaan en is het basispakket gekrompen. “De invoering van de Zorgverzekeringswet is gestoeld op een verkeerde aanname, namelijk dat marktwerking en concurrentie ervoor zouden zorgen dat alles goedkoper en beter wordt,” aldus Leijten. “Het tegenovergestelde is waar: het heeft ons alleen maar op kosten gejaagd en we hebben daar steeds minder voor teruggekregen.”

[SP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • densie schreef:

  het toeval wil, dat een paar dagen geleden, de nieuwe zorgpremie voor 2015 op de mat viel…
  zorgverzekeraar niet bij naam te noemen bij deze, is niet nodig, want ze doen het allemaal…
  de premie is met 12 euro per maand verhoogd…dat is 144 euro in het volgende jaar MEER…en zo gaan we maar door…
  en dan heb ik het nog niet over….. nu ja noem zelf maar op…
  nu ben ik absoluut geen klager…zonde van mijn gezondheid…maar ‘t is echt niet meer leuk…
  kom je boven je eigen risico uit bijvoorbeeld bij de tandarts, nu dan betaal je dat ook nog bij…
  een van die redenen waarom je niet meer naar de tandarts zou durven, om maar eens met Loesje te spreken…

  26 likes
  • Willie schreef:

   Mijn echtgenoot met een eenmansbedrijf, maar zijn zonen ook met een eenmansbedrif, hebben juist korting of “afslag” gekregen, want, volgnes hun zeggen, moeten mensen die hun nek uitsteken -ondernemers dus- beloond worden!? Achmea! Tja, ik weet ook niet wat ik her van denken moet. Al die rare bepalingen en uitzonderingen moeten overboord gegooid worden; het zal wel tot het verdeel- en heersprincipe behoren.

   2 likes
   • Dennis schreef:

    Klopt niet.
    Wel is het zo dat ondernemers een iets lager percentage afdragen dan mensen in loondienst. Misschien dat die afslag een soort van korting is vanwege een bepaald collectief of een branchegroep.Maar ook dit is een wassen neus en tientjeswerk. Als particulier kun je dat ook ontvangen.
    Bottom line i,s we betalen afschuwelijk veel geld tov van de periode vóór 2006!
    Als je particulier verzekerd was betaalde je als gezin soms 600,- per maand maar dan verdiende je ook veel. Dubbel modaal. Boven de “ziekenfondsgrens” zat je dan en dan was je een hele pief!
    En nu kijkt iedereen alleen maar naar de premie die elk jaar stijgt en het eigen risico….
    Wat iedereen vergeten is dat de aftrek van de ziektekosten bij de inkomstenbelasting in 2009 vrijwel geheel is afgeschaft!
    Hier pakken ze enorme bedragen! Veel meer nog dan de stijging van de premie en het eigen risico!
    O ja, de salarissen van de top bij de zorgbedrijven zijn gemiddeld met 19% gestegen dit jaar.
    Ach….wat maakt het uit, we hebben het al druk genoeg met zwarte piet….ga me niet druk maken over die ziektekosten…

    9 likes
    • Willie schreef:

     @Dennis: “Klopt niet.
     Wel is het zo dat ondernemers een iets lager percentage afdragen dan mensen in loondienst. Misschien dat die afslag een soort van korting is vanwege een bepaald collectief of een branchegroep.” Je hebt gelijk Dennis, in zoverre dat er toch zeker een brief hier in de brievenbus binnengevallen is met daarin de mededeling dat men mensen zoals huppeldepup etc. zuinig op moet zijn en moeten koesteren etc. En inderdaad is de korting een collectiviteitskorting, waarschijnlijk voor de in dit geval zijnde schildersbrance. En ja, het is tientjes werk. Verder vind ik dat dit gehele systeem op de schop moet; het is een en al uitbuiterij en je hebt gelijk met je verdere verhaal. Illusies (en zeker hierover) heb ik niet (meer); we worden kaalgeplukt ala de wijze van de “gekookte kikker”. En ook heb je gelijk dat je je niet meer druk maakt; things happened! Bewaar je energie en je goede humeur, Zwarte Piet ten spijt 😉

     1 likes
 • sonja schreef:

  waar blijft dan het geld (miljarden) die nu bij de zorgverzekeraars is ondergebracht? wisseling van de wacht, maakt gelden onzichtbaar. de uitgaven zijn op deze manier nooit meer te traceren! slimme zet weer van de knakkers in het kabinet

  19 likes
  • Arwijn schreef:

   JAAAAAAA! Weg ermee!!! Ik wil graag mijzelf verzorgen! Ik wil graag zelf bepalen hoe ik voor mijn gezondheid zorg met mijn geld! Geef die gezondheids subsidies maar gewoon aan mij en de rest van het volk en niet aan die parasieten.

   “waar blijft dan het geld (miljarden) die nu bij de zorgverzekeraars is ondergebracht?”

   Dat geld is of verspeeld op Wallstreet of het zit in de zakken van de Managers.

   12 likes
   • dingetje schreef:

    Vergeet niet dat óók verzekeraars grote bedragen moeten afstaan aan het waarborgfonds, dit voor mensen die NIET verzekerd zijn bijvoorbeeld….en toch kosten maken of veroorzaken (denk aan een automobilist die onverzekerd iemand invalide rijdt)

    0 likes
    • dingetje schreef:

     Neemt btw niet weg dat ikzelf al van begin af aan het huidige zorgverzekeringstelsel (sinds 2006) hekel!
     mijns insziens had het nooit verandert moeten worden! Het liep toch goed? waarom een werkend systeem eruit gooien?

     4 likes
 • tony turk schreef:

  Daarom woon ik nu in Belgie, 50 euro per jaar tandarts inbegrepen !!!!

  Nooit meer terug keer naar Holland ! Alleen als er weer een Pim Fortuyn komt !! Dat komt 1x per 100 jaar voor !!

  Dus oprotten uit NL of Opstand, volksmandaad of bek houden en lammetje zijn en dom blijven ! Wakker worden sukkels !

  25 likes
 • Eric schreef:

  Ik ben het niet snel eens met de SP, maar hier heeft kamerlid Renske Leijten voor meer dan 100% gelijk! De zorgpremies blijven alleen maar stijgen, we mogen niet meer zelf kiezen waar of welke behandeling we ondergaan en de verzekeringsmaatschappijen potten miljarden op. Gewoon afschaffen de basisverzekering en iedereen weer in het ziekenfonds!

  30 likes
 • Vandattem schreef:

  Het is volslagen geschift dat de zorgverzekeraars onze premie bepalen.

  Je laat muizen toch ook geen stuk kaas bewaken.

  25 likes
 • Ronny schreef:

  het systeem zoals sinds 2006 in NL ingevoerd werkt voor geen meter. pure armoe en vele mensen die hun premie niet meer kunnen betalen. typisch NL stompzinnigheid ten top….
  dit systeem heeft 40 jaar in Amerika meer ellende en (letterlijk) doden op zijn naam gebracht en daardoor zijn ze bezig daar om dit om te draaien naar het “oude systeem” zoals wij dit hadden. dat doen ze niet voor niets. maar de (superrijke) pharma-industrie is machtig en doet er alles aan om zijn miljarden in de knip te houden.
  als we hier niet snel een einde aan maken in Nederland dan zie ik het somber in en duurt het niet lang voor er doden gaan vallen op grotere schaal. onze regering van trekpoppen heeft/kan nu iets veranderen maar is meer gebaat bij het private stelsel door alle belastinggelden die vanuit die industrie nu met bakken binnen komen.
  ik ben geen SP persoon maar hoop dat deze partij hier succesvol in zal zijn…….

  19 likes
  • Alex schreef:

   Laatst al bij de huisarts gehoord dat mensen de medicijnen niet nemen!?, ze zeggen dan tegen de huisarst sorry dokter maar wat u me wil geven kan ik niet betalen!!, en dan betaalt je je zorgpremie!!
   Dit is gewoonweg absurd.

   Ik ben geen medicijnen mens, maar als je het nodig hebt en je kunt het niet meer betalen is het inderdaad wachten op de eerste dode.

   2 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Allemaal worden we beet genomen.
  De Tweede Kamer wil doen voorkomen alsof ze zich om de inwoners van ons land bekommeren.
  Niets is minder waar. Het interesseert ze niets. Het is window-dressing wat je ziet.
  Er zijn twee redenen: 1) onze democratie bestaat niet; het is een oligarchie. 2) de volksvertegenwoordiging staat vrijwel buiten spel, en houdt privé noodzakelijkerwijs het hoofd boven water met hun goed betaalde, tijdelijke baan.

  We worden genept omdat zij die achter de coulissen aan de touwtjes trekken, heel andere belangen hebben. Dat zijn belangen van een selecte elitegroep die niets op heeft met het welzijn van de massa.

  20 likes
 • pietje schreef:

  Ik ga 160 euro betalen en heb 375 eigen risico waar gaat dit naar toe ? Dan heb je een oog creme nodig die 6.95 kost en dan zie je de rekening dan is het 2x 6.95 voor advies van de apotheker die zegt dan uw ooglid naar beneden trekken en dan de creme erin ofdat we dat zelf niet weten wat een bedrog allemaal ! Voor advies betaal je dus het dubbele van je medicijn [email protected] Gaat mij niet meer gebeuren kat ze gelijk af! OPSTAND !!!!!

  18 likes
 • pietje schreef:

  Sonja dat geld gaat naar die luie bastaards in Brussel !

  13 likes
 • blotepotepeter schreef:

  De topman van CZ ‘verdient’ in vier weken tijd mijn inkomen over vier jaar. Een snel rekensommetje leert dan dat die kerel in een jaar krijgt, wat voor mij een inkomen is voor een heel leven lang, namelijk 48 jaar! Hoezo moet ik de zakken van zulke figuren nog meer gaan spekken? Deze week ging ik toevallig voor het eerst in mijn leven naar de huisdokter. Ik moest een miniatuur tubetje zalf gaan halen. Bij de apotheek zei die mevrouw achter de balie toen; dat is dan 19,20 euro alstublieft. Uw medicijn wordt namelijk niet vergoed. De SP voorspelde deze ontwikkeling al correct, lang vóór de komst van de kabinetten Kok destijds. Maar mensen moeten het blijkbaar altijd eerst ondervinden. Jammer, zeg ik dan.
  Want met de SP in de regering was dit nooit gebeurd.

  13 likes
 • wolfje schreef:

  bij de introductie van het nieuwe zorgverzrekering systeem werd ons ‘verzekerd’ (what’s in a name) dat iedereen er op vooruit zou gaan. wie gelooft die leugenaars in DH nog?

  11 likes
  • Willie schreef:

   Hahahaha, en gij geleuvde dat verhaaltje? Ik niet!!!!! Ja, “wath’s in a name”, zeer toepasselijk. In Nederland is het zo dat alle tijdelijk ingevoerde maatregelen permanente en zwaardere maatregelen worden (duik maar eens in de geschiedenis wat betreft invoering BTW, eerste 25 gulden bijdrage, 2,50 gulden apotheekbijdrage, kwartje van Kok etc. etc.) en altijd weer die verandering van begrippen en woorden als men iets gaat verkopen aan het stomme volk; stom in de zin van dat we maar niet in beweging komen en van ons laten horen. Verder wordt je langs de weg der geleidelijkheid geript. We zijn een volk van herkauwende en lijdzame koeien, altijd bereid om (verlost) te worden gemolken.

   1 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Mensen moeten wel gek zijn als ze nog steeds hoop hebben in de politiek.

  Dat spel is allang voorbij, maar mensen willen niet inzien dat ze worden geregeerd door een kleine groep elite Bilderberg/Zionists. Het maakt niet uit wat de politiek zegt, want de elite zorgt ervoor wat er gebeurd. Allemaal poppen!

  4 likes
  • densie schreef:

   David Icke was in het Wembley stadion….4 you tubes…de moeite waard om te zien…als je tijd en ruimte hebt…
   blijf in het hart, denk zelf en wees goed en liefdevol voor je naasten…
   namaste

   2 likes
   • S0M30N3 schreef:

    Idd groot gelijk geef ik jou over het “blijf in het hart”. Er is altijd al de verdeel en heers techniek geweest om ons te misleiden en ik heb dit 4 a 6 uur eerder gezien, maar zeker interessant.

    Zoals altijd proberen ze hem te onderdrukken (david icke), maar hij heeft vele goede dingen gezegd. Bijv. over “Problem, Reaction, Solution” “False Flags” “Energy/Chakra’s” etc..

    Bedankt iig voor het aangeven van david icke, kheb ook een paar boeken van hem gelezen, zeker wel een aanrader en als je komedie nodig hebt, je hebt een open-mind dan is george carlin ook zeker een aanrader.

    2 likes
 • van Eijk schreef:

  Ik ben al jaren van mening dat zorg, nuts en hypotheken voor woonkrediet moeten worden geregeld door de overheid.

  -Verstrekking van woonkrediet moet worden geregeld door de overheid. We hebben nu een systeem waar schulden worden gesubsidieerd. Dit is fout. Schulden maken je tot slaaf. Als ik een hypotheek koop bij de bank moet ik daar een X percentage aan rente voor betalen. Een gedeelte van deze rentekosten kan ik terug vorderen bij de overheid. Hier wordt enkel de bank beter van… niet de burger. Laat de overheid de kredietverstrekking regelen en heel de markt veranderd. Huizenprijzen zullen dalen en weer betaalbaar worden. Bovendien moet de overheid stimuleren dat er versneld afbetaald wordt. Hierdoor bouwt men meer kapitaal op en daarmee het besteedbaar inkomen. In België is het heel normaal dat je je hypotheek versneld terug betaald. Vandaar dat veel mensen daar een dikke BMW of Mercedes kopen als ze hun huis afbetaald hebben.

  -Nutsvoorzieningen moeten door de overheid geregeld worden. Bedrijven zijn niet geïnteresseerd in gratis schone energie. Gratis is niet goed voor het verdien-model. Een overheid voor de burger hoeft niet te draaien op winsten voor de aandeelhouders en kan zich daarom maximaal focussen op innovatie. Nicola Tesla is een perfect voorbeeld van de macht van grote bedrijven als die een overheidstaak uitvoeren.

  -Zorg moet worden geregeld door de overheid. Het huidige systeem is gebaseerd op het ziek houden van mensen. Niet op het voorkomen en genezen van de bevolking. Als iemand de diagnose ‘ADHD’ krijgt wordt er niet gekeken hoe de symptomen op te lossen maar worden de klachten enkel onderdrukt. Zo genees je geen mensen, zo creëer je een vaste klant.

  Ik ben van mening dat het bovengenoemde een aanzienlijke besparing op maandbasis zal opleveren. Deze besparing kan, en zal, direct weer de maatschappij in gepompt worden. Het is niet moeilijk om een welvarende economie op te bouwen… er moeten slechts enkele kleine dingen veranderen.

  7 likes
  • Willie schreef:

   @Van Eijk: dat weten ze daar Den Haag toch ook wel. En het interesseert ze toch niks dat wij dat ook weten? Het is juist zo dat men minachting heeft voor “het grauw, het gepeupel, het plebs” en ze nog tegen elkaar opzet of voor verdeeldheid zorgt ook. En we trappen er nog in ook. Die enkelingen die het door hebben kunnen niets en dat weten zij ook!!!!! Die Haagse Kakfiguren zijn in zoverre geïnteresseerd in ons als er maar te verdienen valt aan ons ofwel te plukken valt. Ben je eenmaal kaal is er geen Haagse Kakkerlak die nog (voorheen geveinsde) interesse in jou heeft. Werkelijk, ik begrijp niet dat de mensen zo dom zijn om te stemmen. We hebben toch macht met z’n allen? Maar het is denk ik al veel en veel te laat. “Er rest ons enkel nog de dood”.

   1 likes
 • karel segers schreef:

  hoewel in Belgie het systeem iets anders is, heeft de overheid ook hier weer een melkkoe gevonden om de bevolking te verarmen, zorgverzekeringspremie met 100 % omhoog ipv van 25 euro nu 50 euro, wanneer komt op 100 euro per gezin en het leuke eraan is dat dit niet naar zorgverzekering gaat. Naast de bijdragen op het loon +- 50 % in totaal kan een werkende hier nog dieper in zijn portemonee zitten, we zijn hier in het stadium gekomen dat het geen zin meer heeft om het loon op je eigen rekening te storten. Dan kun je de vraag stellen of dit nog iets met solidariteit te maken heeft. En nee ik ben helemaal niet egoistisch, maar er is zoveel verspilling ten koste van de burger dat je het eigenlijk niet meer kunt toelaten

  7 likes
 • Operator schreef:

  En zo oscilleert het heen en weer. Publiekelijk Privatiseren … het is een spelletje om zo veel mogelijk geld bij het publiek los te krijgen. Als na zoveel jaren blijkt dat de staat er een puinhoop van maakt en failliet is dan gaan we weer privatiseren en gaat het weer voor een prikkie naar een paar vriendjes die voorheen in de politiek zaten. Zelfde soort spel als de 2 partijen politiek in de VS.

  Hoe lang zal het nog duren voordat iedereen wakker is ?

  6 likes
 • hannie schreef:

  vroeger hadden we gewoon ziekenfonds en ging alles toch goed .werden keurig geholpen als er iets niet duidelijk was weet nog als je in het zieken huis lag ,,een vergoeding kreeg voor gemaakte kosten
  toen kwamen de graaiers op zetten ,,en het hek is van de dam .
  die mensen hebben geen enkel schaamte gevoel ,,
  maar begrijp niet met mijn 82 jaar dat de regering ,,of hoe zeg je dat politiek ??
  die dit allemaal toestaat . maar die zullen wel een groot graantje meepikken.
  je wordt er akelig van ,,al die valse dingen ,bah bah

  6 likes
 • Pascal schreef:

  Grappig, ik maak de enveloppen van de zorgverzekeraar niet eens meer open. Net als voor de banken zijn zij een deel van die omloop circles van het geld. Geld bestaat volgend jaar niet meer dus is het nog even een deel van die illusie.

  3 likes
  • Ronny schreef:

   hm….. deze opmerking sla ik ff op, over het geld. dus volgend jaar kan ik je er op afrekenen, mocht er per ongeluk nog zomaar toevallig ergens wel met geld betaald blijven worden ??
   wat een gezwam…….

   2 likes
   • Pascal schreef:

    Hey @Ronny

    Ja gezwam en dan kom jij om de hoek kijken.

    Het moet zelfs voor jou ook duidelijk zijn dat de financiële wereld met OPZET om zeep geholpen word!

    21-12-2012 zijn er 3 tijdperk geëindigd en gaan we dus beginnen met een hele nieuwe, dan moet het zelfs voor jou ook duidelijk zijn hoe dat er een beetje uit komt te zien.

    Als je dat niet ziet wens ik je veel succes met je verdere reacties.

    0 likes
    • Ronny schreef:

     21-12-2012 zou de hele wereld ontploffen. waren ook hele ladingen mafketels die daar in geloofde. hm, volgens mij zijn we er nog, of de gehele vernietiging is mij in ieder geval ontgaan…….
     toen is het gezwam dus al begonnen.

     0 likes
 • B.D. schreef:

  Met dank aan die man met de vinger in zijn keel: Hoogervorst

  3 likes
  • Willie schreef:

   Die “lage(r) mens” Hoogervorst had ik meteen al in het snotje. Zal waarschijnlijk naast zijn ministersalaris dik betaald zijn voor bewezen diensten aan de verzekeringsmaatschappijen. Minister Schipper van hetzelfde laken een pak; komen zij uit dezelfde “baarmoeder”? Het zijn slangen!

   2 likes
 • louis schreef:

  Om tegen marktwerking in de zorg te zijn hoef je niet lid te zijn van de stalinistische partij ,maar wel tegen dit soort zo genaamde liberale denktanken te zijn die alleen maar willen dat het geld van verzekerden in andere broekzakken verdwijnen. Want uit ervaring zouden we kunnen weten dat de bureaucratie ontwikkeld is door socialisten,dus verspilling niet iets nieuws is.

  4 likes
 • heleen schreef:

  Ik geef de minister groot gelijk. Vroeger werkte alles toch goed toen het nog ziekenfonds heette?
  Alle veranderd omdat alles om geld en macht draait. De zorgverzekeraars willen alleen maar geld verdienen over de rug van zieke mensen. Aan de top staat de farmaceutisch industrie. Die willen niet dat je beter wordt want dan verdienen ze niets meer aan je. Tevens al het geld voor onderzoek kanker. Dit is al jaren geleden onderzocht en is te genezen met natuurlijk voedsel en planten, kruiden en zaden. Vooral cannabis oftewel wiet is zeer krachtige plant voor medicijnen tegen kanker en vele andere ziekten en het goedkoopst. Alleen dat mogen wij niet weten want dan verdiend de farmaceutische industrie niets meer aan ons.Tevens al lange tijd is de chemokuur achterhaald. Er zijn betere alternatieven waar je minder ziek van word en er geen goede cellen vernietigd worden dat bij een chemokuur wel gebeurd. Wij worden met z’n allen voorgelogen betreffende medicijnen, vaccinaties en ziekten die je door vaccinaties krijgt. Bewezen dat de griepvaccinatie NIET werkt en er zit lood en kwik in dat in je lijf wordt geinjecteerd.
  Leve de gezondheidszorg die juist ervoor zorgt dat jij JUIST ziek word, dan verdienen ze aan je.
  Ik weet waarom de zorg zo duur is. De farmaceutische industrie. Ook de doktoren worden meegesleurd om hun producten, lees medicijnen te gebruiken. Zelfs als de medicijnen niet werken of zelfs weer andere
  ziekten of kwalen veroorzaken. Tip:”leef zo gezond mogellijk, eet gezonde produkten, zo min mogelijk suiker, of vervanging zoals fructose dat in levensmiddelen zit. Zoveel mogelijk biologisch en gebruik goede aanvullende vitamines en mineralen. Kijk en lees vooral alle artikelen over gezondheid, natuurlijke medicijnen tegen allerlei kwalen en ziekten op: http://www.wanttoknow.nl (nederlands) ,ninefornews.nl, earth-matters.nl.(dit zijn sites met het ‘echte ‘nieuws dat iedereen MOET en HOORT weten. Voor elke kwaal of ziekte is er een plant of kruid. Opmerking, alternatieve geneeswijze is onderzocht en bewezen dat dit helpt. In Belgie gebruikt 3 op de 5 mensen natuur geneesmiddelen. Zelfs de staat propageert dit en heeft dit in een wet opgenomen. Nederlanders wordt wakker ! We worden al jaren voorgelogen door de krant, media en farmaceutische industrie.

  4 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Ligt zo voor de hand wat ze zegt. Gewoon idioot dat dat nieuwe stelsel er ooit is gekomen. Nu ook weer die kwats van zorgtaken afdragen aan gemeenten. Dat slaat ook nergens op, nog even en we kunnen dat hele landelijke bestuur afschaffen want waar zijn die gasten nog goed voor?

  3 likes
 • leon*** schreef:

  weet nog dat ik iets van 7 gulden moest betalen en nu omgerekend over de 300 gulden

  2 likes
 • Belvedere schreef:

  Ik ben er mee opgehouden, me te verdiepen in de zorgverzekeraars… kost me teveel tijd en energie… je kan wel bezig blijven, ik wil graag wat tijd over houden om gewoon te leven.

  Op de een of andere manier raak ik elk jaar exact mijn verplicht eigen risico kwijt, ben waarschijnlijk een goeie voor de verzekeraars, maar ik ga me er niet meer druk over maken.

  2 likes
 • kirsten schreef:

  Terug naar het oude ziekenfonds, toe was zorg betaalbaar voor de minima, het is van de zotte dat je je blauw betaald voor een uitgekleed pakket, plus een enorme eigen risico, iets wat de minima niet kunnen betalen . Hoe werk je zo veel mogelijk mensen de schulden in, of wachten met zorg zoeken vanwege het eigen risico, met het gevolg dat de kosten van behandeling hoger zijn, omdat ze te lang hebben rondgelopen zonder behandeling.

  2 likes
 • Klemens schreef:

  I think we will get big economical problems in the near future, so it will be better to spend some money in survival equipment than to pay insurance.
  for example a good survival knife will be very usefull: https://www.youtube.com/watch?v=cstVmMA4jY4

  1 likes
 • ferrimassi schreef:

  Laat ze in den haag eerst maar zorgen dat ons toeslagenstelsel goed functioneert en niet geplunderd word door oost europeanen. Las tijdje terug ergens dat er 50k niet bestaande personen toeslagen ontvangen.

  1 likes
 • Vandattem schreef:

  De premies gaan dus omhoog omdat ze gigantische winsten hebben gemaakt uit de laatste verhogingen.

  Logisch toch.

  1 likes
 • Roland schreef:

  Mevrouw Leijten, ga uw huiswerk doen i.p.v. deze populistische stemmingmakerij. Vóór de periode van de marktwerking was de bureaucratie minstens zo groot. Toen zaten de zorgverzekeringen veel meer dan nu in het publieke domein.Het uitsluiten van welke verzekerde dan ook is binnen de Zorgverzekeringswet verboden. Het eigen risico en daarmee de stijging hiervan wordt bepaald door de politiek, niet door de zorgverzekeraars. De (Europese) politiek bepaalt dat verzekeraars veel meer dan voorheen een grotere solvabiliteit moeten hebben dan voorheen. Verzekeraars worden daardoor letterlijk verplicht om grotere reserves aan te houden. Verder regelen de zorgvezekeraars de basisverzekering niet, maar voeren deze uit. De inhoud van de basisverzekering wordt door de politiek vastgesteld. Zo kan ik nog even doorgaan. Ik heb in het verleden 22 jaar bij een van de grotere zorgverzekeraars gewerkt en denk te weten waar ik over praat. Mevrouw Leijten, u overtuigt mij pas wanneer u op basis van adequate argumenten i.p.v. deze onjuiste voorstelling van zaken uw pleidooi houdt.

  1 likes
 • Jack schreef:

  Goed idee. Het is alleen jammer dat die verzekeraars teveel aan lobbyen uitgeven. Er zal niets veranderen. Dit soort ideeën zorgen er ook voor dat de SP nooit zal regeren…

  0 likes
 • nunki schreef:

  Tip: Je kan onder de verplichte basisverzekering uit. Als je principele bezwaren hebt, opgelegd door je religie, dan kan je vrijstelling krijgen. Uiteraard betaal je bij gebruik van ziekenzorg het volle pond.

  0 likes
 • snaiper schreef:

  ik snap niet dat mensen nog gaan stemmen (stemmen is alleen voor mensen met geld).
  mijn idee is, zet al die mensen in een grote boksring en wie na een uur nog staat mag de komende 4 jaar ons naaien.

  0 likes
 • trix schreef:

  Zowelhet monitaire systeem, de regering, het doen en laten van ons zelf…. alles moet op de schop. Alles moet opnieuw bekeken worden. niet alleen de zorgverzekeringen. Alleen dan kunnen we het echt doen creeeren van harmony… the roots of all evili is nog steeds het geld. regeringen maken er heel handig gebruik van om te voorzien van subsidies. Daar moeten we vanaf. niet afhankelijk zijn van regeringen. Dan zul je zien dat we in eens heel anders gaan leven.

  0 likes
 • Leonie schreef:

  Eindelijk een iemand met een goed idee!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  >