Binnenland

“Weg met de zorgverzekeraars”

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De basisverzekering moet niet meer door de zorgverzekeraars worden geregeld. Dat stelt SP-Kamerlid Renske Leijten. Als de basisverzekering weer een publieke taak wordt, scheelt dat honderden miljoenen, denkt ze.

“Eén organisatie is veel goedkoper dan vele verschillende zorgverzekeraars en omdat we het publiek organiseren is het niet meer nodig om zoveel premiegeld op te potten. Daarbij laten we de tijd van winst maken met duur betaalde premies ook achter ons,” zegt Leijten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze denkt dat het ook gunstig is als de marktwerking uit de zorg verdwijnt. “Los van de besparing op bureaucratie, wordt de professionele autonomie hersteld omdat artsen en andere zorgverleners de zeggenschap terugkrijgen om te bepalen welke behandeling en medicatie worden voorgeschreven. Zij worden niet meer via de contracten met zorgverzekeraars gedwongen om af te wijken van hun medische beroepsleer.”

In de plannen van de SP kan de consument zijn eigen zorgverleners kiezen. Ook het uitsluiten van dure verzekerden ‘zoals chronisch zieken, oud-kankerpatiënten en ouderen’ behoort dan tot het verleden.

Sinds de huidige Zorgverzekeringswet in 2006 is ingegaan zijn de premie en het eigen risico omhoog gegaan en is het basispakket gekrompen. “De invoering van de Zorgverzekeringswet is gestoeld op een verkeerde aanname, namelijk dat marktwerking en concurrentie ervoor zouden zorgen dat alles goedkoper en beter wordt,” aldus Leijten. “Het tegenovergestelde is waar: het heeft ons alleen maar op kosten gejaagd en we hebben daar steeds minder voor teruggekregen.”

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
9 jaren geleden

het toeval wil, dat een paar dagen geleden, de nieuwe zorgpremie voor 2015 op de mat viel…
zorgverzekeraar niet bij naam te noemen bij deze, is niet nodig, want ze doen het allemaal…
de premie is met 12 euro per maand verhoogd…dat is 144 euro in het volgende jaar MEER…en zo gaan we maar door…
en dan heb ik het nog niet over….. nu ja noem zelf maar op…
nu ben ik absoluut geen klager…zonde van mijn gezondheid…maar ’t is echt niet meer leuk…
kom je boven je eigen risico uit bijvoorbeeld bij de tandarts, nu dan betaal je dat ook nog bij…
een van die redenen waarom je niet meer naar de tandarts zou durven, om maar eens met Loesje te spreken…

sonja
sonja
9 jaren geleden

waar blijft dan het geld (miljarden) die nu bij de zorgverzekeraars is ondergebracht? wisseling van de wacht, maakt gelden onzichtbaar. de uitgaven zijn op deze manier nooit meer te traceren! slimme zet weer van de knakkers in het kabinet

louis
louis
9 jaren geleden

Om tegen marktwerking in de zorg te zijn hoef je niet lid te zijn van de stalinistische partij ,maar wel tegen dit soort zo genaamde liberale denktanken te zijn die alleen maar willen dat het geld van verzekerden in andere broekzakken verdwijnen. Want uit ervaring zouden we kunnen weten dat de bureaucratie ontwikkeld is door socialisten,dus verspilling niet iets nieuws is.

wolfje
wolfje
9 jaren geleden

bij de introductie van het nieuwe zorgverzrekering systeem werd ons ‘verzekerd’ (what’s in a name) dat iedereen er op vooruit zou gaan. wie gelooft die leugenaars in DH nog?

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x