Homepagina » Gezondheid » Man met ‘ongeneeslijke’ kanker genezen door honing en kruiden
Man met 'ongeneeslijke' kanker genezen door honing en kruiden

Man met ‘ongeneeslijke’ kanker genezen door honing en kruiden

Dertien jaar geleden kreeg Ante Krešić uit Kroatië te horen dat hij zou sterven aan de gevolgen van longkanker. Artsen konden niets meer voor hem doen. Hij kwam in contact met een vrouw uit Bosnië en Herzegovina, die van kanker was genezen door een combinatie van gember en honing.

Krešić had niets meer te verliezen en besloot het middel te proberen. Hij herstelde volledig. “Ik werd in april ontslagen uit het ziekenhuis en in de zomer was ik een totaal ander mens,” zei hij. “Toen ik contact opnam met mijn artsen konden ze niet begrijpen dat ik nog leefde. Ze konden hun ogen niet geloven toen ze de resultaten van de onderzoeken kregen.”

Man met 'ongeneeslijke' kanker genezen door honing en kruiden

Ante Krešić

Het bleek dat Krešić, die inmiddels imker is geworden, kankervrij was. Van over de hele wereld nemen mensen contact met hem op om meer te weten te komen over zijn geneesmiddel. Voor de sceptici heeft Krešić uitgebreide documentatie opgesteld.

Uit grotschilderingen blijkt dat honing 8000 jaar geleden al werd gebruikt voor genezingsdoeleinden. In de graftombe van Toetanchamon is 3000 jaar oude honing gevonden. De Romeinen en Grieken gebruikten honing om wonden te genezen. Wetenschappers van de Universiteit van Zagreb in Kroatië ontdekten in 2004 dat honing de tumorgroei bij muizen kan stoppen.

In het Journal of the Science of Food and Agriculture schreven de onderzoekers dat producten van de honingbij waarschijnlijk een soortgelijk effect hebben op mensen. Hoofdonderzoeker dr. Nada Oršolić concludeerde dat dergelijke producten kunnen helpen bij de beheersing van tumorgroei.

[Healthy Food House]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • m.v.bommel schreef:

  Puik dit soort artikelen!
  Ik ben ook zeker overtuigd van de werking van honing en andere natuurproducten.
  Maar..er staat nooit bij HOE de honing, of wat ook, gebruikt werd.
  Door de koffie? In het eten, of gewoon puur?

  20 likes
  • iep schreef:

   Je was me voor. Ik vind dat de hoeveelheden ook wel eens bekend gemaakt mogen worden.

   3 likes
   • days of our lives schreef:

    Die krijg je niet, en zo wel, dan kom je er achter dat dit verhaal niet klopt.

    Drie opties:
    – De diagnose kanker is nooit bij hem gesteld
    – De diagnose kanker is foutief bij hem gesteld
    – Hij heeft het verhaal verzonnen en zijn honing gaat nu weg voor een betere prijs

    6 likes
    • Buddy schreef:

     Heb je hiervoor een bron of klets je zoals gewoonlijk weer eens uit je nek!!

     13 likes
     • days of our lives schreef:

      Ik heb genoeg bronnen gezien die uitwijzen dat kanker niet te genezen is met honing.

      Voor de beweegredenen van deze man, ben ik niet zeker. Vandaar 3 opties (met overlap in eerste en derde punt).

      4 likes
    • Lex schreef:

     Geldt dat niet in alle gevallen? Hoeveel mensen zijn er gestorven door/aan/na chemotherapie? Hoeveel mensen zijn spontaan genezen, zonder dat ze ooit zijn gediagnosticeerd?

     We weten het niet.

     3 likes
  • mr free schreef:

   Het enige wat ik van honing weet is dat je de beste eigenschappen en werking verkrijgt door honing zonder iets erbij te nuttigen, dus gewoon met een lepeltje het potje in en doorslikken. Ook mag je de honing niet te heet maken want dan zou de geneeskrachtige werking afnemen. Dus waarschijnlijk moet je het puur gebruiken.
   Ook zou ik niet honing uit een supermarkt kopen (voornamelijk suiker), maar bij EKO/BIO winkel of een imker in de buurt. Wellicht dat daar ook wat suikerwater in zal zitten rond deze tijd van het jaar (hierdoor zouden bijen de winter makkelijker kunnen doorstaan), maar lang niet zoveel als een potje gangbare supermarkthoning van 2,-

   Maar zoals ik al zei, dat is wat ik er ongeveer van weet. Misschien dat er hier iemand is met meer kennis van deze geneeswijze?

   5 likes
   • garriet60 schreef:

    ik gebruik elke dag honing in mijn thee het hete water wordt nadat de thee getrokken heeft wat kouder gemaakt door er koud water bij te doen dan wordt het water zo,n 35a40 graden dat kan geen kwaad voor de honing heter mag zeker niet want dan is de kragt van de honing weg daarbij doe ik er ook nog wat kaneel of kurkuma bij .maar ook gember poeder kan hierin gedaan worden hierbij heb je drie sterke kruiden .die kunnen helpen !

    4 likes
  • Marijke van Geest schreef:

   Ik las laatst het volgende recept: 509 gram honing (biologisch) twee verse gemberwortels (biologisch). De gember schillen, zeer fijn hakken en mengen met de honing. Viermaal daags een theelepel.

   2 likes
 • Karel schreef:

  Koran

  hoofdstuk 16. De Bij (A-Nahl)

  vers 69. “Eet dan van alle soorten vruchten en volgt onderdanig de wegen van uw Heer.” Er komt uit hun buik een vloeistof (honing) van verschillende tinten voort waarin genezing is voor de mens. Voorzeker, daarin is een teken voor een volk dat nadenkt.

  19 likes
 • Arwijn schreef:

  Hij zal niet de enige met kanker zijn daar, dankzij de humanitaire acties van Billie Clinton die het land heeft bezaaid met zwaar Uranium.

  Wel fijn om te horen dat de mensen daar niet allemaal zich laten bedoezelen en verzieken door het medisch industriële complex.

  11 likes
 • Pieter schreef:

  De Geneeskracht van bijen. Bijen producten en hun toepassing.

  ISBN :9789023009597

  Dat propolis een onschadelijk atibioticum is, tachtig procent van de ‘tennisarmen’ geneest en prima acne bestrijdt, is bij velen niet bekend. Evenmin dat stuifmeel in combinatie met koninginnengelei (een ander bijenproduct) een werkzaam middel kan zijn om de gevolgen van röntgenstraling bij kankerpatiënten te bestrijden. Al kende men reeds in de oudheid de geneeskracht van substanties die door bijen worden geproduceerd, deze kennis is door de invloed van de moderne geneeskunde vrijwel vergeten. Ten onrechte, meent Paul Uccusic, de auteur van dit boek. Hij beschrijft met kennis van zaken de verschillende bijenproducten, hun toepassing en effect, en staaft zijn bevindingen met resultaten van onderzoek in vele landen. De geneeskracht van bijen kan voor veel mensen waardevol zijn. Het laat zien hoe bijenproducten naast gangbare geneesmiddelen een belangrijke plaats kunnen innemen. Honing kan voor comsumptie gebruikt worden maar ook medicinaal, evenals diverse andere produkten van bijen zoals propolis, stuifmeel, raatpollen, was, koninginnegelei enz. De schrijver beschrijft na een kort voorwoord de geschiedenis van de bijenhouderij en de leefwijze van de bijen. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de samenstelling van de honing en het gebruik van de bijenprodukten in de geneeskunde. In de volgende hoofdstukken wordt vermeld wat bij een bepaalde ziekte of kwaal toegepast kan worden; dit met goede recepten en adviezen. Tot slot een alfabetisch geranschikte lijst van kwalen en de adviezen, lijst van namen van schrijvers over bijen, adressen waar de diverse genoemde produkten verkrijgbaar zijn en een boekenlijst betreffende bijenprodukten en de toepassing ervan. Het boek is geschikt voor de ontwikkelde leek die met bijenprodukten werkt of wil gaan werken. Het heeft een duidelijke letter en bevat enkele tekeningetjes als ondersteuning van de tekst. De geplastificeerde kaft is aan de achterkant rood met aan de voorkant een foto van enkele bijen in raten.
  Een aanrader dit boek, Beterschap

  11 likes
 • Yasin schreef:

  Beste mensen,

  Honing is zeker genezend,maar als honging in aanmerking komt met ijzer (metaal) dan heb je een dood product..geen echte werking meer.dus direct bij de honingboer kopen…alle honing die binnen de supermarkt komt wordt maanden in grote ijzeren vaten bewaard.niet goed dus..gebruik houten lepel..

  Mijn eigen ervaring puur toevallig geprobeerd.
  Ik had 2 jaar lang voetschimmel. Erg vervelend kwaal.altijdt zalfje gebruikt kwam binnen een week terug…erg juik kappotte plekken tussen de tenen.drie dagen lang na het douchen me teen ingemeerd met honing.half uur a uur inlaten trekken.en dan afvegen.gebruik geen waten..dit 2 maanden geleden.heb sindsdien geen last meer van.volledig hetsteld..

  8 likes
 • poseidon schreef:

  Mijn vrouw en ik zijn bevriend geraakt met een tweetal imkers en hebben zodoende veel geleerd.
  Belangrijk is dat de honing bij een goede imker gekocht wordt, de honing mag namelijk niet teveel verhit worden omdat de werkzame bestanddelen dan verloren gaan zoals veelal het geval is bij honing uit de supermarkt. In de thee en koffie vallen dus af, de honing kan puur of op koude gerechten gebruikt worden. Er zijn veel verschillende soorten honing, dit hangt af van het seizoen en de omgeving (flora en fauna) van de bijen. Daarnaast kan honing ook gebruikt worden op het lichaam, dit is in Rusland onderdeel van een totaalbehandelplan tussen chronische – en auto-immuunziekten (oa de bijensteektherapie).
  Naast honing kan men ook propolis innemen of zelfs inhaleren met een eclectische sigaret. Kortom er zijn vele toepassingen. Er is overigens een enorme hoeveelheid aan onderzoeken gedaan naar het gebruik van honing, met positieve uitkomsten.

  7 likes
 • c.e schreef:

  Het zijn steeds de grote en complexe moleculen uit de natuur die hoopgevend blijken te zijn. (honing, gember, zwammen, koralen, zeesponzen etc.)
  De echte wetenschap (zie dit aub los van de farmaceuten) begrijpt dit steeds beter en er word aan gewerkt om hier de eerste synthetische varianten van te maken. Dit is nodig omdat het soms vrijwel onmogelijk is grote hoeveelheden uit de natuur te onttrekken.
  Het zal nog wel even duren, maar het komt er echt aan.

  6 likes
 • nader schreef:

  staat niet voor niets in de koran dat de honing een geneesmiddel is

  4 likes
 • roberto schreef:

  Ik zag laatst de documentaire the truth about cancer op youtube waaruit blijkt dat diverse vormen van kanker te genezen zijn door gebruik van uitsluitend natuurproducten, maar dat de farmaceutische industrie er alles aan doet dit te voorkomen. Dit verhaal staat dus niet op zichzelf.

  3 likes
 • tony turk schreef:

  Ja weer zo iets, honing in de supermarkt is geen honing, maar een suikerbom ! Koop honing uit Bulgarije Hongarije, Roemenie etc, in deze arme landen is alles nog bio !! In eu is alles fake niets wat er in hoor te zitten!

  3 likes
 • abdel schreef:

  Beste
  Mensen honing is echt een wonder wat het allemaal kan doen in combinatie met verschillende kruiden namelijk in combinatie met nigilla sativa. Willen jullie weten welke wonderen honing heeft lees surat nahal in de koran nee mensen ik wil jullie niet doen bekeren maar ik wil jullie een bewijs geven . Wat Allah de allemachtige over surat nahal (hoofdstuk de bij) ons zegt en wat de geneeskracht ervan is . Of koop een boek de geneeskunde van de profeet vrede zij met hem daar vinden jullie genoeg alternatieven . Mensen die honing gebruiken voor geneeskunde neem honing van de omgeving waar jullie wonen die heeft het meeste effect op jullie lichaam de meeste groenten en fruit die jullie eten komt meestal van de regio deze bijen hebben deze ook bestuif ik lees ik neem honing van Mexico bv deze heeft meer effect die is zuiver en eerlijk die zal wel goed zij maar die heeft meer effect bij een Mexicaan die daar woont .

  2 likes
 • pietje schreef:

  Ja Bommel dat is ook mijn vraag en welke honing ?

  1 likes
 • aloo schreef:

  Importeer zelf de honing uit Roemenie waar het grootste gedeelte van het land komt en bio is.
  Ook de propolis is zeer goed en wordt door veel mensen gebruikt bij elk kwaaltje, lijkt op een bruin blokje maar een hapje ervan is zeer goed voor het immuumsysteem.
  Ook de pollen zijn goed of ongefilterde honing, waar nog wat pollen en plantenresidu inzitten dacht ik.

  1 likes
 • anoniem schreef:

  ik vraag mij af of deze man de gember en de honing door elkaar mengde of elk apart nam…?
  Ik maak in de zomer vaak hibiscusthee, laat de kan met rode thee dan afkoelen en doe er flinke schep honing bij, echt heerlijk fris, zo lekker is het!
  Bij verkoudheid neem ik uit voorzorg een flinke lepel honing met wat druppels propolis er door geroerd, op goed geluk en met de hoop op beterschap!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Dodelijk gif in honing van over de hele wereld. Wetenschappers komen tot deze onthutsende conclusie

  Dodelijk gif in honing van over de hele wereld. Wetenschappers komen tot deze onthutsende conclusie

  Driekwart van alle honing wereldwijd bevat resten ...

  Wereldprimeur: Ziekenhuis in Tilburg bestrijdt onbehandelbare darminfectie met honing

  Wereldprimeur: Ziekenhuis in Tilburg bestrijdt onbehandelbare darminfectie met honing

  Artsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ...

  >