Natuur en Milieu

Klimaatexpert: “IJskoude winters laten zien dat aarde kouder in plaats van warmer wordt”

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De recordbrekende winters laten zien dat de planeet afkoelt. Dat zei klimaatexpert John Casey tegenover zender Newsmax TV. “Vrijwel iedere Amerikaan kan nu zien dat we een aantal ijskoude, recordbrekende winters hebben gehad, die eerder begonnen, langer duurden en 100 tot 150 jaar oude records verbraken,” zei de directeur van Space and Science Research Corp. “Het is duidelijk dat de planeet kouder wordt.”

“Klimaatmodellen en voorspellingen over het klimaat bleken onjuist,” zei hij. “We stevenen zonder twijfel af op een nieuwe koude periode.” Casey, die als adviseur voor NASA en het Witte Huis werkte, is de auteur van het boek Dark Winter: How the Sun is causing a 30-Year Cold Spell, waarin hij beargumenteert dat de planeet op dit moment steeds verder afkoelt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het jaar 2014 zou het warmste jaar in zeker drie eeuwen zijn geweest, maar volgens Casey klopt dat niet. “Uit onze analyse blijkt dat 2014 een warm jaar was, maar geen uitschieter. De afgelopen 18 jaar is er vrijwel geen sprake meer geweest van opwarming,” zei hij. “Dat staat haaks op wat ons is verteld.”

Klimaatexpert: "IJskoude winters laten zien dat aarde kouder in plaats van warmer wordt"
John L. Casey (Newsmax)

“In werkelijkheid is er al 18 jaar geen global warming meer,” ging hij verder. “Onze analyse laat zien dat de planeet juist kouder wordt.” Hoewel deze winter in het noordoosten van de VS een recordhoeveelheid sneeuw is gevallen, is dat volgens Casey niet genoeg om te kunnen stellen dat er sprake is van global cooling.

“Er zijn nu geheel tegen de verwachting in vele recordbrekende winters geweest,” voegde hij toe. “We kregen van VN-wetenschappers te horen dat er op dit moment helemaal geen sneeuw zou moeten liggen, laat staan meer dan twee meter sneeuw in Buffalo en een meter sneeuw in Boston.”

Hoewel Casey erkent dat de mens bijdraagt aan klimaatverandering, is de invloed van de mens op het klimaat volgens hem vrijwel verwaarloosbaar. “We moeten accepteren dat de zon de belangrijkste kracht in het zonnestelsel is, niet de mens op aarde,” zei hij. “De zon gaat de komende 30 jaar in winterslaap, daar kunnen we niets aan doen.”

Boek: Dark Winter

[Newsmax]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Venus Project
Venus Project
9 jaren geleden

ik roep nu maar wat:

Is het niet goed dat wij de mens juist zorgde voor de opwarming van de aarde ook al deden we dat onbewust en niet expres maar was het een bijkomend iets vanwege onze levensstijl.

En als we niet zoveel “warmte” hadden uitgestoten dat we misschien nog koudere winters hadden of misschien wel begonnen met een nieuwe ijstijd?

Hebben wij door ons gedrag zeer gruwelijk koude tijden vermeden? Wat als we nooit voor zoveel warmte hadden veroorzaakt? Hadden we dan nu wel een probleem?

Al met al ben ik wel blij dat we iets doen aan die vieze uitstoot en millieu zaken. We moeten er idd wel de hoofdprijs voor betalen maar dat hadden we sowieso wel gedaan voor het alternatief.

Filosoof
Filosoof
9 jaren geleden

Dat is de reden waarom ze de term global warming hebben veranderd in climate change..

henk001
henk001
9 jaren geleden

Het bekende deuntje: “het is nu zo koud, dus er kan geen opwarmingstrend zijn”. Meneer Casey is geen meteoroloog en geen zonnefysicus. En hij jokt. Er zijn geen VN-wetenschappers. Hij bedoelt waarschijnlijk klimaatwetenschappers. Maar die hebben nooit beweerd dat “er geen sneeuw meer zou moeten liggen”. In tegendeel: door de extra verdamping voorspelden die meer neerslag en in de winters dus meer sneeuw. Wat nu in het oosten van de VS aan de hand is wijst op een verzwakking van de straalstroom; de motor achter de straalstroom is het temperatuurverschil tussen poolgebied en de gematigde zone. Dat temperatuurverschil is de laatste 100 jaar kleiner geworden doordat het Noordpoolgebied 3x zo snel opwarmde als de rest. Wat hij ook “vergeet” te vermelden is dat het westen van de VS een record warme winter heeft: de Grizzly-beren zijn in Yellowstone een maand te vroeg uit hun winterslaap gekomen en tot in Alaska is het extreem zacht: http://www.usatoday.com/story/weather/2015/02/16/warm-winter/23510107/. Het zijn de twee zijden van dezelfde medaille, de kronkel in de straalstroom.
Verder komt hij natuurlijk weer met “sinds 1997 (of 1998) geen opwarming meer”. Aangezien 1998 een extreme uitschieter naar boven was, is het een mooi voorbeeld van “cherry picking” om juist dat als startpunt van een trend te nemen.
En dan de Zon. Als Casey beweert dat hij kan voorspellen wat de Zon de komende 30 jaar gaat doen, dan is hij helemaal alleen, en geen echte zonnefysicus is het met hem eens.

Lucc
Lucc
9 jaren geleden

Kijkt die (brave) man nu alleen naar de VS om zijn theorie te staven?
De gebeurtenissen op één continent bewijzen NIKS.
En ik hoop dat hij er naast zit, wat cooling-down zal nog meer ellende veroorzaken.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x