Buitenland

Wel Afghanistan spekken met Nederlands geld voor zorg, maar de zorg in eigen land laten stikken: ‘Ziek kabinet’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet wil de zorg in Afghanistan gaan financieren met Nederlands belastinggeld, weliswaar indirect. “Waarom doet u dat allemaal voor die Afghanen en niet voor de Nederlanders?” vroeg PVV-leider Geert Wilders in de Kamer.

Wilders wees erop dat de Kamer een motie heeft aangenomen die zegt dat de regering de terroristische Taliban niet als legitieme vertegenwoordiger van Afghanistan mag beschouwen en dat zij onder geen beding hulpgeld – dus ook niet indirect – aan ze mag verstrekken.


Schande

“Die plannen zijn er nu dus wél,” zei de PVV-voorman. “U heeft niet alleen lak aan een motie van de Kamer, maar ook aan de Nederlandse bevolking. En dat is een schande.”

De Nederlandse zorg wordt al jarenlang zwaar verwaarloosd. Nederlandse zorgmedewerkers worden al jarenlang zwaar onderbetaald. Nederlandse ziekenhuizen worden al jarenlang financieel afgeknepen of zelfs gesloten. En Nederlandse patiënten zien nu dat hun medische behandelingen opnieuw zullen worden uitgesteld, somde Wilders op.

Hou op met die gekkigheid

“Wat moeten alle mensen denken die dit zien? Als ze horen dat het kabinet serieus gaat onderzoeken om indirect te investeren in de zorg in Afghanistan en niet in hun zorg? Dat kan toch niet? Dat mag toch niet? Hou op met die gekkigheid.”

Los onze eigen problemen in de zorg op en niet van die Taliban, benadrukte Wilders.

4.9 55 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
10 maanden geleden

Vorig jaar schreeuwde Italië als eerste.
Miljarden gingen erheen.
Met een goudvoorraad van 2400 ton hadden ze zichzelf makkelijk kunnen bedruipen.
Wie werpt zich weer op als barmhartige samaritaan ? Juist, NL. En het Vaticaan zwijgt.

Arnie
Arnie
10 maanden geleden

De Taliban hebben we nodig om de Russen en de Chinezen tegen te houden, de Amerikanen lieten niet voor niets, tijdens evacuatie, voor 15 miljard dollar aan wapentuig achter, normaal gesproken worden er een paar B52 bommenwerpers om het zaakje te vernietigen…..

Merijn Hugens
Merijn Hugens
10 maanden geleden

Wilders is Controlled Opposition die moet lekker tegen de Klaagmuur een potje gaan staan janken…hij is gewoon Lid van de Club…net als al die andere Landverraders….

Bibi
Bibi
10 maanden geleden

Moeten we deze man nog serieus nemen?
Hij speelt een spel en heeft zelf tegen belangrijke moties gestemd
Dit betekent helemaal niets!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x