Mens en Dier

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Help door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde op 11 februari dit jaar een brief waarin hij de Tweede Kamer informeert over de Europese digitale identiteit.

“Digital Identity is niet alleen een speerpunt in de Digital Strategy van de Commissie, maar ook één van de belangrijke aandachtspunten van de Coalition of the Willing, waarbinnen Nederland samen met Finland trekker is van dit thema,” schrijft de staatssecretaris.

Nederland behoort tot de koplopers

Hij verwijst daarbij naar een eerdere brief, die dateert van 13 oktober 2020. Daarin schrijft hij:

De transformatie van de digitale overheid is niet van de één op andere dag te realiseren. De kunst is om met een langetermijnvisie, over kabinetsperiodes heen, stap voor stap deze transformatie te realiseren. Om dit te bereiken is internationale samenwerking essentieel. Nederland behoort internationaal tot de groep van koplopers op het gebied van digitalisering en mensgerichte inzet van technologieën. Door van andere koplopers te leren en onze geleerde lessen te delen, gezamenlijk beleid te formuleren en concrete projecten te realiseren, kunnen we elkaar versterken.

Met Singapore gaat het vooral om kennisuitwisseling, met de Coalition of the Willing wil ik concrete projecten realiseren. Deze informele coalitie met mijn ambtsgenoten uit België, Duitsland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland en Portugal gaat samenwerken aan praktische vraagstukken.

Dat is dus niet waar

“Het is dus niet zo dat de Europese Commissie iets doet wat Nederland niet wil,” merkt freelance journalist Arno Wellens op in de podcast V for Valentine.

“Rutte zegt tegen zijn kiezer: als ik in Brussel ben, zal ik een beetje op de centen letten. Dan zegt hij altijd stoere dingen: onze keuzes maken we zelf, maar we verdienen ons geld in Europa. Dus Brussel moet doen waar het voor nodig is en waar het goed voor is,” vervolgt hij.

“Dat is dus niet waar,” benadrukt Wellens. “Hij is een voortrekker. Rutte wil dit.”

Als je je inschrijft voor de persberichten van ‘Shaping Europe’s digital future’, dan staat er: ‘EU Digital COVID Certificate’. Daar is je QR-app. Daar komt-ie vandaan. En dit komt al uit 2014, aldus Wellens.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
1 jaar geleden

Alles lag al een half jaar voor Covid klaar. What does that tell ya?

Japke
Japke
1 jaar geleden

Het braafste jongetje van de klas. De klas van schwab???

Loire
Loire
1 jaar geleden

Geen verrassing, wat ik al vaak aangegeven heb, Rutte is al jaren bezig met het volk te onderdrukken, dat was hij ver voor die tijd van plan in opdracht van Klaus. Hij liegt alles bij elkaar, al tientallen jaren ver voor zijn PM schap.

Gamaarzo
Gamaarzo
1 jaar geleden

Iedereen zal dat filmpje moeten zien en moeten delen zo simpel
https://youtu.be/Ypu9poC4SYg

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

96
0
We lezen graag je reactie!x