Mens en Dier

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde op 11 februari dit jaar een brief waarin hij de Tweede Kamer informeert over de Europese digitale identiteit.

“Digital Identity is niet alleen een speerpunt in de Digital Strategy van de Commissie, maar ook één van de belangrijke aandachtspunten van de Coalition of the Willing, waarbinnen Nederland samen met Finland trekker is van dit thema,” schrijft de staatssecretaris.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Nederland behoort tot de koplopers

Hij verwijst daarbij naar een eerdere brief, die dateert van 13 oktober 2020. Daarin schrijft hij:

De transformatie van de digitale overheid is niet van de één op andere dag te realiseren. De kunst is om met een langetermijnvisie, over kabinetsperiodes heen, stap voor stap deze transformatie te realiseren. Om dit te bereiken is internationale samenwerking essentieel. Nederland behoort internationaal tot de groep van koplopers op het gebied van digitalisering en mensgerichte inzet van technologieën. Door van andere koplopers te leren en onze geleerde lessen te delen, gezamenlijk beleid te formuleren en concrete projecten te realiseren, kunnen we elkaar versterken.

Met Singapore gaat het vooral om kennisuitwisseling, met de Coalition of the Willing wil ik concrete projecten realiseren. Deze informele coalitie met mijn ambtsgenoten uit België, Duitsland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland en Portugal gaat samenwerken aan praktische vraagstukken.

Dat is dus niet waar

“Het is dus niet zo dat de Europese Commissie iets doet wat Nederland niet wil,” merkt freelance journalist Arno Wellens op in de podcast V for Valentine.

“Rutte zegt tegen zijn kiezer: als ik in Brussel ben, zal ik een beetje op de centen letten. Dan zegt hij altijd stoere dingen: onze keuzes maken we zelf, maar we verdienen ons geld in Europa. Dus Brussel moet doen waar het voor nodig is en waar het goed voor is,” vervolgt hij.

“Dat is dus niet waar,” benadrukt Wellens. “Hij is een voortrekker. Rutte wil dit.”

Als je je inschrijft voor de persberichten van ‘Shaping Europe’s digital future’, dan staat er: ‘EU Digital COVID Certificate’. Daar is je QR-app. Daar komt-ie vandaan. En dit komt al uit 2014, aldus Wellens.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
2 jaren geleden

Alles lag al een half jaar voor Covid klaar. What does that tell ya?

Japke
Japke
2 jaren geleden

Het braafste jongetje van de klas. De klas van schwab???

Loire
Loire
2 jaren geleden

Geen verrassing, wat ik al vaak aangegeven heb, Rutte is al jaren bezig met het volk te onderdrukken, dat was hij ver voor die tijd van plan in opdracht van Klaus. Hij liegt alles bij elkaar, al tientallen jaren ver voor zijn PM schap.

Gamaarzo
Gamaarzo
2 jaren geleden

Iedereen zal dat filmpje moeten zien en moeten delen zo simpel
https://youtu.be/Ypu9poC4SYg

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x