Homepagina » Mens en Dier » ‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’
rutte
Foto: Mark Rutte (Arno Mikkor (EU2017EE) CC BY 2.0)

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde op 11 februari dit jaar een brief waarin hij de Tweede Kamer informeert over de Europese digitale identiteit.

“Digital Identity is niet alleen een speerpunt in de Digital Strategy van de Commissie, maar ook één van de belangrijke aandachtspunten van de Coalition of the Willing, waarbinnen Nederland samen met Finland trekker is van dit thema,” schrijft de staatssecretaris.

Nederland behoort tot de koplopers

Hij verwijst daarbij naar een eerdere brief, die dateert van 13 oktober 2020. Daarin schrijft hij:

De transformatie van de digitale overheid is niet van de één op andere dag te realiseren. De kunst is om met een langetermijnvisie, over kabinetsperiodes heen, stap voor stap deze transformatie te realiseren. Om dit te bereiken is internationale samenwerking essentieel. Nederland behoort internationaal tot de groep van koplopers op het gebied van digitalisering en mensgerichte inzet van technologieën. Door van andere koplopers te leren en onze geleerde lessen te delen, gezamenlijk beleid te formuleren en concrete projecten te realiseren, kunnen we elkaar versterken.

Met Singapore gaat het vooral om kennisuitwisseling, met de Coalition of the Willing wil ik concrete projecten realiseren. Deze informele coalitie met mijn ambtsgenoten uit België, Duitsland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland en Portugal gaat samenwerken aan praktische vraagstukken.

Dat is dus niet waar

“Het is dus niet zo dat de Europese Commissie iets doet wat Nederland niet wil,” merkt freelance journalist Arno Wellens op in de podcast V for Valentine.

“Rutte zegt tegen zijn kiezer: als ik in Brussel ben, zal ik een beetje op de centen letten. Dan zegt hij altijd stoere dingen: onze keuzes maken we zelf, maar we verdienen ons geld in Europa. Dus Brussel moet doen waar het voor nodig is en waar het goed voor is,” vervolgt hij.

“Dat is dus niet waar,” benadrukt Wellens. “Hij is een voortrekker. Rutte wil dit.”

Als je je inschrijft voor de persberichten van ‘Shaping Europe’s digital future’, dan staat er: ‘EU Digital COVID Certificate’. Daar is je QR-app. Daar komt-ie vandaan. En dit komt al uit 2014, aldus Wellens.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oleehop
Oleehop
5 dagen geleden

Alles lag al een half jaar voor Covid klaar. What does that tell ya?

Japke
Japke
5 dagen geleden

Het braafste jongetje van de klas. De klas van schwab🤮🤮🤮

Loire
Loire
5 dagen geleden

Geen verrassing, wat ik al vaak aangegeven heb, Rutte is al jaren bezig met het volk te onderdrukken, dat was hij ver voor die tijd van plan in opdracht van Klaus. Hij liegt alles bij elkaar, al tientallen jaren ver voor zijn PM schap.

Gamaarzo
Gamaarzo
5 dagen geleden

Iedereen zal dat filmpje moeten zien en moeten delen zo simpel
https://youtu.be/Ypu9poC4SYg

x

Check Also

arts

Arts-microbioloog haalt hard uit naar hoofdredacteur Telegraaf: ‘Walgelijk!’

Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zei ...

zuid-afrika

Kathleen Aerts (ex-K3) woont in Zuid-Afrika en is geshockeerd door de berichten over nieuwe coronavariant

De Belgische zangeres Kathleen Aerts, die vooral ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x