Homepagina » Bewustzijn » Leren omgaan met je pijnlichaam
Leren omgaan met je pijnlichaam

Leren omgaan met je pijnlichaam

Er bestaat zoiets als oude emotionele pijn. Het is een verzameling van pijnlijke levenservaringen die je niet volledig hebt geaccepteerd.

Deze pijn laat een energievorm van emotionele pijn achter. Samen met de energievormen van andere gebeurtenissen wordt na enige jaren een ‘pijnlichaam’ gevormd.

Dit pijnlichaam, een energetische entiteit die bestaat uit oude emotie, leeft in mensen en is het emotionele aspect van egoïsch bewustzijn. Als het ego wordt versterkt door de emotie van het pijnlichaam, beschikt het over enorme krachten.

Partner

Erken het pijnlichaam wanneer het plotseling niet meer sluimert, maar actief wordt, wanneer iets een zeer sterke emotionele reactie triggert. Op dat moment – wanneer het je bewustzijn overneemt – wordt de interne dialoog de stem van het pijnlichaam dat intern tot je spreekt.

Alles wat het zegt wordt diep gekleurd door de oude, pijnlijke emotie van het pijnlichaam. Iedere interpretatie, alles wat het zegt, elk oordeel over je leven, over anderen, over een situatie waarin je je bevindt, wordt totaal vervormd door de oude emotionele pijn.

Als je er niet bent als de ruimte voor je pijnlichaam, identificeer je jezelf met het pijnlichaam en geloof je elke negatieve gedachte die het met je deelt. Als je alleen bent, voedt het pijnlichaam zich met iedere negatieve gedachte die opkomt en krijgt het meer energie. Het pijnlichaam voedt zich, en na een paar uur heeft het weer genoeg. Enkele dagen of weken later gebeurt het weer opnieuw.

Het pijnlichaam voelt zich nog beter als het zich zou kunnen voeden met de reactie van iemand anders. Je partner is daarvoor de perfecte persoon. Of anders je gezin. Onze pijnlichamen houden van gezinnen. Het zal je partner of wie het ook is uitlokken. Het pijnlichaam weet precies hoe het iemand moet triggeren om een negatieve reactie te krijgen. Het pijnlichaam is verzot op drama.

Het zegt precies datgene wat de ander kwetst. De ander reageert gelijk. Beide pijnlichamen zijn geactiveerd en doen zich tegoed aan elkaar. Een paar uur later hebben ze genoeg gehad. Ze zitten vol terwijl je denkt: “Waar ging dat eigenlijk over?” Het is ook goed mogelijk dat je je niet eens herinneert hoe het allemaal begon.

Zelf-observatie

Kunnen we voorkomen dat we erin worden meegezogen? Herken de eerste tekenen van het pijnlichaam, of dat nu bij onszelf is of bij de ander. Erken het, geef het de ruimte of zeg tegen je partner dat je pijnlichaam werd getriggerd op het moment dat iets ter sprake kwam.

Kleine voorvalletjes kunnen vaak enorme reacties uitlokken. Of je je partner kunt vertellen dat zijn of haar pijnlichaam is geactiveerd, hangt af van de mate waarin je partner erdoor is overgenomen. Als je er vroeg bij bent is er nog een stukje bewustzijn in je partner dat je hoort wanneer je aangeeft dat het pijnlichaam is geactiveerd.

Als dat stukje bewustzijn niet in je partner zit, praat je tegen het pijnlichaam. Het pijnlichaam wil niets horen over het pijnlichaam en zal ontkennen.

Zelfobservatie – het is belangrijk om in je lichaam te zijn wanneer het pijnlichaam wordt geactiveerd. Voel het innerlijke lichaam zo vaak als je kunt. Als een oude emotie opkomt is het gemakkelijker om er te zijn.

Als je er bent – met je bewustzijn – kan het pijnlichaam zich niet langer voeden met je gedachten of met de reacties van andere mensen. Je observeert enkel en bent er getuige van. Vervolgens krijgt het steeds minder energie.

Meer informatie: Eckharttolle.com

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. goed dat dit eens verteld wordt ..weet wat het is die pijn ,,12 jaar mee geleefd ,met het gevolg dat ik de deur niet meer uit durf ,,als je eens weg ging ,sloeg die pijn toe en wist je geen raad ,
  Artsen zeiden maar het zit tussen je oren en konden niets voor je doen .
  uiteindelijk is het zo de angst dat het je overvalt zit tussen de oren .
  Maar ben wel al die jaren kwijt ,,,weet ergens nu wel hoe het is gekomen ,,mensen hebben me zo op de ziel getrapt ,,mijn man viel dood voor mijn voeten , ben door dit alles mijn geloof in alles kwijt ,,,zoals je werd behandelt dor artsen ,,maar ja ga gewoon verder ,de pijn is rustig ,,en de zon gaat nu schijnen wat wil een mens nog meer ,

  1 likes
 2. Volgens Goedele L is seks het beste middel tegen pijn. Ja, zelfs tegen hoofdpijn 😀
  En zo zegt zij verder dat je er langer jonger uit blijft zien door regelmatig seks, bovendien geeft het je een beter immuunsysteem. Dus…;P 😀 🙂

  0 likes
 3. Zeer goed stuk dat ik kan toepassen, dank!

  0 likes
 4. Mojomirosa, Had pas nog gelezen dat Goedele een inzinking heeft gehad. Dus seks is ook niet alles.Is vaak een voedingsbodem voor Emotionele pijn.

  0 likes
 5. [quote name=”pijnleider”]Mojomirosa, Had pas nog gelezen dat Goedele een inzinking heeft gehad. Dus seks is ook niet alles.Is vaak een voedingsbodem voor Emotionele pijn.[/quote]
  Ik had al zo mijn twijfels 🙂

  0 likes
 6. Is het reëel van een mens (Goedele in dit geval) te verwachten dat zij haar gehele leven stabiel blijft? Of mag zij ook verschillende ervaringen hebben om te leren in dit leven?

  Mooi stuk, ik heb iets soortgelijks gedroomd vannacht dus ga er maar eens mee aan de slag…

  0 likes
 7. Ik kan het boek “Een nieuwe aarde” van Eckhart Tolle van harte aanbevelen!
  Het is een “must” voor iedereen die wil begrijpen hoe emoties inwerken op het denken en het ego.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

organisator

Organisator coronaprotesten krijgt politie aan de deur: ‘Ze pakken m’n kinderen af als ik doorga’

Youri Plate, de organisator van een aantal ...

huisarts

Huisarts loopt leeg over Hugo de Jonge. ‘U hebt nog maar één taak: vertrekken!’

Op zaterdag verscheen er een onthullend interview ...