Bewustzijn

Leren omgaan met je pijnlichaam

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bestaat zoiets als oude emotionele pijn. Het is een verzameling van pijnlijke levenservaringen die je niet volledig hebt geaccepteerd.

Deze pijn laat een energievorm van emotionele pijn achter. Samen met de energievormen van andere gebeurtenissen wordt na enige jaren een ‘pijnlichaam’ gevormd.

Dit pijnlichaam, een energetische entiteit die bestaat uit oude emotie, leeft in mensen en is het emotionele aspect van egoïsch bewustzijn. Als het ego wordt versterkt door de emotie van het pijnlichaam, beschikt het over enorme krachten.

Partner

Erken het pijnlichaam wanneer het plotseling niet meer sluimert, maar actief wordt, wanneer iets een zeer sterke emotionele reactie triggert. Op dat moment – wanneer het je bewustzijn overneemt – wordt de interne dialoog de stem van het pijnlichaam dat intern tot je spreekt.

Alles wat het zegt wordt diep gekleurd door de oude, pijnlijke emotie van het pijnlichaam. Iedere interpretatie, alles wat het zegt, elk oordeel over je leven, over anderen, over een situatie waarin je je bevindt, wordt totaal vervormd door de oude emotionele pijn.

Als je er niet bent als de ruimte voor je pijnlichaam, identificeer je jezelf met het pijnlichaam en geloof je elke negatieve gedachte die het met je deelt. Als je alleen bent, voedt het pijnlichaam zich met iedere negatieve gedachte die opkomt en krijgt het meer energie. Het pijnlichaam voedt zich, en na een paar uur heeft het weer genoeg. Enkele dagen of weken later gebeurt het weer opnieuw.

Het pijnlichaam voelt zich nog beter als het zich zou kunnen voeden met de reactie van iemand anders. Je partner is daarvoor de perfecte persoon. Of anders je gezin. Onze pijnlichamen houden van gezinnen. Het zal je partner of wie het ook is uitlokken. Het pijnlichaam weet precies hoe het iemand moet triggeren om een negatieve reactie te krijgen. Het pijnlichaam is verzot op drama.

Het zegt precies datgene wat de ander kwetst. De ander reageert gelijk. Beide pijnlichamen zijn geactiveerd en doen zich tegoed aan elkaar. Een paar uur later hebben ze genoeg gehad. Ze zitten vol terwijl je denkt: “Waar ging dat eigenlijk over?” Het is ook goed mogelijk dat je je niet eens herinneert hoe het allemaal begon.

Zelf-observatie

Kunnen we voorkomen dat we erin worden meegezogen? Herken de eerste tekenen van het pijnlichaam, of dat nu bij onszelf is of bij de ander. Erken het, geef het de ruimte of zeg tegen je partner dat je pijnlichaam werd getriggerd op het moment dat iets ter sprake kwam.

Kleine voorvalletjes kunnen vaak enorme reacties uitlokken. Of je je partner kunt vertellen dat zijn of haar pijnlichaam is geactiveerd, hangt af van de mate waarin je partner erdoor is overgenomen. Als je er vroeg bij bent is er nog een stukje bewustzijn in je partner dat je hoort wanneer je aangeeft dat het pijnlichaam is geactiveerd.

Als dat stukje bewustzijn niet in je partner zit, praat je tegen het pijnlichaam. Het pijnlichaam wil niets horen over het pijnlichaam en zal ontkennen.

Zelfobservatie – het is belangrijk om in je lichaam te zijn wanneer het pijnlichaam wordt geactiveerd. Voel het innerlijke lichaam zo vaak als je kunt. Als een oude emotie opkomt is het gemakkelijker om er te zijn.

Als je er bent – met je bewustzijn – kan het pijnlichaam zich niet langer voeden met je gedachten of met de reacties van andere mensen. Je observeert enkel en bent er getuige van. Vervolgens krijgt het steeds minder energie.

Meer informatie: Eckharttolle.com

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mojomirosa
Mojomirosa
8 jaren geleden

Volgens Goedele L is seks het beste middel tegen pijn. Ja, zelfs tegen hoofdpijn 😀
En zo zegt zij verder dat je er langer jonger uit blijft zien door regelmatig seks, bovendien geeft het je een beter immuunsysteem. Dus…;P 😀 🙂

Zamunda
Zamunda
8 jaren geleden

Zeer goed stuk dat ik kan toepassen, dank!

pijnleider
pijnleider
8 jaren geleden

Mojomirosa, Had pas nog gelezen dat Goedele een inzinking heeft gehad. Dus seks is ook niet alles.Is vaak een voedingsbodem voor Emotionele pijn.

Mojomirosa
Mojomirosa
8 jaren geleden

[quote name=”pijnleider”]Mojomirosa, Had pas nog gelezen dat Goedele een inzinking heeft gehad. Dus seks is ook niet alles.Is vaak een voedingsbodem voor Emotionele pijn.[/quote]
Ik had al zo mijn twijfels 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x