Homepagina » Buitenland » Het Westen steunde de creatie van terreurgroep IS, laten deze geopenbaarde overheidsdocumenten zien
Het Westen steunde de creatie van terreurgroep IS, laten deze geopenbaarde overheidsdocumenten zien
Foto: Wikimedia Commons

Het Westen steunde de creatie van terreurgroep IS, laten deze geopenbaarde overheidsdocumenten zien

Judicial Watch, een waakhond die de Amerikaanse regering in de gaten houdt, heeft de hand weten te leggen op ruim 100 vrijgegeven overheidsdocumenten.

In één van de stukken, dat dateert van augustus 2012, wordt ‘vernietigend bewijs geleverd voor de Amerikaanse hand in de opkomst van de Islamitische Staat’.

Het militaire apparaat van de VS zag de opkomst van IS als een vanzelfsprekend onderdeel van de strijd tegen de gehate Syrische president Bashar al-Assad, die afgezet moest worden.

Voorzien

IS stond aan de kant van het Westen, Turkije en de Golfstaten.

Het ontstaan van IS werd al voorzien door het Pentagon. Dit werd niet als een negatieve ontwikkeling gezien, want het alternatief zou zijn dat het Syrische bewind, de vijand van het Westen, in het zadel bleef.

De documenten laten zien dat westerse overheden Al Qaida en andere extremistische groepen steunden om Assad af te zetten.

Terreurgroep IS was tussen 2009 en 2010 sterk afgezwakt, maar kon groeien door het uitbreken van de opstand in Syrië.

Niet mogelijk

Een opstand die zonder steun van de NAVO en de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) niet mogelijk was geweest.

De NAVO en de GCC reageerden geschokt toen IS het kalifaat uitriep, maar uit de documenten blijkt dat het kalifaat juist werd aangemoedigd door deze groep om zo de As van het Verzet – Syrië, Irak, Iran, Hezbollah en Palestina – te verzwakken:

“There is the possibility of establishing a declared or undeclared Salafist principality in Eastern Syria (Hasaka and Der Zor), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want, in order to isolate the Syrian regime, which is considered the strategic depth of the Shia expansion (Iraq and Iran).”

De verslechterende situatie in Irak zal volgens het document leiden tot:

“This creates the ideal atmosphere for AQI to return to its old pockets in Mosul and Ramadi”

Onderdeel van het plan

Dit is precies wat er sindsdien is gebeurd. In juni 2014 was IS sterk genoeg om Mosoel en later ook Ramadi in te nemen.

Op basis van het Pentagon-document kan worden geconcludeerd dat het in 2012 al duidelijk was dat er geen sprake was van een gematigde oppositie, dat beschuldigingen van een mogelijke samenwerking tussen Assad en IS ongegrond zijn, dat de NAVO en de GCC IS al jaren steunen en dat de oprichting van het kalifaat altijd onderdeel van het plan is geweest.

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Europa als het afvoerputje voor (buitenlands) crimineel uitschot geïmporteerd door onze zogenaamde democratisch gekozen regeringen, onder aanvoering van de zio nep joden.

  Europa is gesloopt en feitelijk onleefbaar gemaakt, voor altijd, waarbij de prachtige verschillende culturen volledig tot aan de grond zijn afgebroken en onherkenaar verminkt, omdat een aantal psychopaten en demonische gangsters dat nodig vonden en die met leugens stellen dat de wereld van iedereen is, behalve als het aankomt op het recht zich daartegen te verzetten en een andere mening erop na te houden.

  Het is ongelooflijk dat mensen, die zich politici en overheidsdienaar noemen, ons hebben verraden en uitgeleverd aan de schaduwmacht en complete vreemden, criminelen en een middeleeuwse religie en de straten voor ons onveilig hebben gemaakt en levens hebben verwoest, nog steeds vrij rondlopen. Europeanen zijn gemaakt tot blank en autochtone uitschot.

  De Rutte regeringen hebben daarnaast met het van ons afgeperst geld (NL) huurmoordenaars in Syrië gesteunt en zo geprobeerd een democratisch gekozen president om te brengen, waarbij bovendien duizenden mensen zijn gedood. Dat Bilderberg Rutte en anderen van zijn soort nog vrij rondlopen is niet te bevatten. Feitelijk zou tevens het gehele Bilderberg koningshuis achter slot en grendel moeten verdwijnen voor het steunen en aansporen van de verschillende regeringen of zelfs ook voor het aanzetten tot moord en het plegen van moord door het steunen van proxy soldaten.

  ISIS is een door het westen, incl. Israël en hun vrienden Schurkenstaat Saoedi-Arabië opgerichte moordbrigade. De huurmoordenaars zijn ook in Europa geronseld, zelfs in Nederland werd op aandringen van de VS moslims geronseld en aangeboden voor een exclusief soldij te moorden in het MO. De nog levende ISIS moordenaars lopen nu vrij rond in Nederland, waar ze hun slachtwerk verder mogen vervolgen.

  12 likes
  • weg met ons schreef:

   …gesteunt = gesteund

   Walgelijk is ook het hele verhaal rond de georkestreerde Arabische lente en hoe verachtelijk het Westen en de nazi NAVO Libië, Gadaffi en z’n volk hebben kapot gemaakt. Deze zelfde mensen die het durven te presteren om bijv. met de vinger te wijzen op Rusland.

   Verachtelijke mensen zijn degenen die menen boven alles te staan en ongestraft anderen leed en ellende denken te kunnen brengen en zich zo zelf verrijken, zonder gestraft te worden….Denken ze!?

   8 likes
  • salvar schreef:

   @ weg met ons
   prachtig verwoord en zo is het.

   6 likes
 • Arwijn schreef:

  Tijd voor een serieuze criminele vervolging op grote schaal.

  14 likes
 • Jelled schreef:

  Dat weet ondertussen iedereen toch al. Vanwaar plots allemaal die dure toyota hiluxen en die wapens?
  Mainstream zal hier niet veel over vermelden want zij worden uit dezelfde zak gesponsord. Assad moet weg om het yinon plan uit te kunnen voeren.
  Westen, Zio’s en Saudi Arabië zijn een pot nat.

  11 likes
 • Jelled schreef:

  En valt het niet op hoe media ons voortdurend tegen elkaar opzet? Puur manipulatie van de geest. Ook proberen die westerse media voortdurend op onze gevoelens te spelen. Herinner nog dat arm kind aan het strand ergens in Griekenland. Voortdurend werd dit uitvergroot. Nu dat van de baan is proberen ze ons te doen schuldig voelen voor het klimaat. Ach het is allemaal de schuld van Rusland. Oei Iran is het nu zeker? Doe zo voort Zio’s. Masters of deception. Hoe meer jullie verder doen hoe meer het spel doorzien wordt.

  8 likes
 • salvar schreef:

  nederland (rutte) je kan het goed maken door alle vluchtelingen naar amerika te transporteren .
  kom op ga ervoor.

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Inderdaad weet iedereen dit in het Westen, alleen wij steken het liefst als een struisvogel ons hoofd diep onder het zand.
  Heel de AL was opgezet door de NAVO om IS te creëren en vluchtelingstromen op gang te brengen.
  Zonder die zogenaamde AL was er geen IS en waren er geen vluchtelinhstromen.
  Blijkt weer dat de reguliere media zwaar onder censuur staat. Deze informatie is met veel bewijs te staven.

  4 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Zo is er nooit werk van gemaakt dat de marine van NAVO landen de duizenden Toyata’ s SUV van het Libische leger, lees Khadaffie, heeft getransporteerd naar Syrië. Had de NAVO die niet gedaan dan had IS helemaal geen transport gehad.

  3 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  >