Binnenland

Zorgmedewerkers verenigen zich en laten hun stem horen: ‘Wij maken ons zorgen over dit beleid!’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verpleegkundigen en verzorgenden uit vele sectoren van de gezondheidszorg slaan de handen ineen. De zorgmedewerkers maken zich zorgen over de gevolgen van alle coronamaatregelen op het algeheel welbevinden en de fysieke gezondheid van de samenleving. “Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ons hebben verenigd om onze stem te laten horen.”

“We zijn nu een jaar verder en helaas wordt ook steeds meer duidelijk wat de nevenschade is van de maatregelen. Er komen steeds meer vragen of dit de manier is om met dit virus om te gaan,” zegt Zorgmedewerkers Verenigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Ook wij hebben vragen over dit beleid en daarom willen we vanuit onze praktijkervaring inzage geven in de zorg achter de deuren van instellingen om zo een eerlijk beeld te geven van wat zich daar afspeelt.”

Schrijnend en desastreus

Op de website van de organisatie staan ervaringsverhalen waaruit blijkt dat het geschetste beeld over corona niet zo zwart is als men ons wil doen geloven, maar dat de effecten van de maatregelen wel schrijnend en desastreus kunnen zijn.

“Wij maken ons zorgen over de eenzijdige informatie en over de eenzijdige aanpak van de crisis, waarbij het streven om het aantal coronaslachtoffers tot een minimum te beperken het hoogste doel is. Maar wij zien de keerzijde van dit doel. Wij maken ons zorgen over dit beleid dat angst inboezemt en mensen eenzaam maakt, een beleid dat geen recht doet aan de autonomie en het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Wij zien dat mensen niet meer kunnen leven zoals ze willen, maar ook dat mensen niet meer kunnen sterven zoals ze willen.”

In onderstaand filmpje spreken een aantal zorgmedewerkers zich uit:

[Zorgmedewerkers Verenigd]

4.8 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
3 jaren geleden

Heel den Haag minstens vervolgen.

Paca
Paca
3 jaren geleden

fijn! meer zorgmensen zouden zich moeten laten horen voordat we vastzitten in een systeem dat niemand wil maar waar we niet uit gaan komen met partijen als VVD, D66 en CDA.

Ruud
Ruud
3 jaren geleden

Het middel is erger dan de kwaal

yvonne
yvonne
3 jaren geleden

Eindelijk, het heeft lang geduurd eer dit bericht naar buiten komt, er waren toch al VEEL eerder signalen dat dit niet klopte? Maar beter laat dan nooit.

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x