Homepagina » Straling » Last van elektroallergie? In dit dorp is wifi verboden
Last van elektroallergie? In dit dorp is wifi verboden

Last van elektroallergie? In dit dorp is wifi verboden

Tientallen mensen die naar eigen zeggen ziek worden van moderne technologie zijn verhuisd naar een Amerikaans dorp waar wifi verboden is. Ze proberen op deze manier te ontsnappen aan pijnlijke symptomen zoals een brandende huid, borstpijn en acute hoofdpijn. Deze mensen, die lijden aan elektroallergie, zeggen zich na de verhuizing stukken beter te voelen.

Sinds 2013 zijn er 36 mensen verhuisd naar Green Bank in de staat West Viriginia om mobiele telefoons, wifi-hotspots en tv- en radiosignalen te vermijden. Diane Schou legde bijna 1600 kilometer af om haar woning in Iowa te verruilen voor het geïsoleerde dorpje met slechts 147 inwoners. “Toen ik in Iowa woonde was ik altijd ziek. Ik had constant pijn,” vertelt Diane. “Steeds als iemand met een mobiele telefoon of wifi-apparaat in mijn buurt kwam, voelde ik hevige pijn. Sinds ik naar Green Bank ben verhuisd heb ik nergens meer last van.”

Green Bank ligt aan de voet van de Appalachen en valt binnen de National Radio Quiet Zone. In dit gebied zijn mobiele telefoons en wifi-apparaten verboden vanwege de aanwezigheid van één van ’s werelds grootste radiotelescopen, de Green Bank Telescope.

Uit schattingen blijkt dat één tot twee procent van de Nederlanders en bijna vier procent van de Britten en Amerikanen lijdt aan elektroallergie. Hoewel er zo’n 30 studies zijn gedaan naar het fenomeen, is Zweden het enige land ter wereld waar elektroallergie of elektrosensitiviteit te boek staat als medische aandoening.

Deborah Cooney was als onderdirecteur van een bank werkzaam in San Diego. Het voelde voor haar alsof ze ‘langzaam werd vergiftigd’. De 50-jarige Cooney zei dat ze last kreeg van elektroallergie toen in 2011 vlak naast haar woning honderden slimme meters werden geïnstalleerd. “Ik kon niet meer slapen en was steeds ziek. Ik kreeg ook last van hartkloppingen. Het was alsof ik langzaam werd vergiftigd,” zei ze. Zelfs haar kat Mimi werd ziek van de straling die volgens Cooney werd uitgezonden door de slimme meters. “Mimi was een doorsnee kat die altijd binnen zat, tot ze op een bepaald moment vaak buiten bleef en op den duur helemaal niet meer terugkwam.”

Om elektroallergie-klachten te verhelpen zou het helpen om de leefomgeving ‘op te schonen’, dat wil zeggen het verwijderen, vervangen of uitschakelen van de elektrische apparatuur die de overgevoeligheid veroorzaakt, of het gebruik van afschermmiddelen zoals beschermende kabels voor het lichtnet, of het creëren van een kooi van Faraday om de woonruimtes.

De Raad van Europa stelt in een rapport uit 2011 dat kinderen door elektromagnetische golven uit wifi en mobiele telefoons mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen. De Raad pleit voor een zeer voorzichtige omgang met elektromagnetische straling.

[MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. ik heb een remedie tegen deze straling en die werkt, neem een pakje zout 15 cent bij AH vraag aan je helper(iedereen heeft er minimaal 1)leg je handen om het pakje en vraag wil je dit pak zout zo maken dat er geen straling van wifi,gsm en dect telefonie meer in deze woning aanwezig is, als je even wacht doen ze het voor je, leg het pakje zout zo in de meterkast dat het boven tegen de leidingen aan legt. als je het kunt meten met wiggelroede of pendel dan zul je zien dat het werkt. mocht je willen reageren doe het dan hier.

  14 likes
  • Ik heb kerrie gebruikt, het werkt! Mijn kat heeft gebeden 😀

   2 likes
  • Hallo Ger,

   Klinkt bijna te mooi om waar te zijn.
   Hoe reageert het zout dan via de leidingen?
   Vriendelijke groet
   Serge

   0 likes
   • beste serge,

    zouten zijn in wezen kleine kristallen, door deze in te stralen zoals ik het vertel dus handen om een pakje zout houden, dan vragen aan je helper, het zout zo in te stralen dan de negatieve straling verdwijnt, dan leg je het pak zout zo op de meterkast van het electra, dat je boven de stoppenkast zit, als je met de pendel of wichelroede om kan gaan kunt je het uitproberen als je de intensie heb om het te veranderen werkt het al, het universum is zo lief, door dit te doen wordt de energie in de leidingen veranderd, hoop dat je het begrijpt

    1 likes
   • Hetwerktniet echt, onderozek heeft echter wel uitgewezen dat mensen met elektroallergie WEL symptomen kregen in een ruimte waarin zch een oruter bevond die leek alsof die aan was, maar eigenlijk uit was. Andersom kregen mensen met elektroallergie GEEN symptomen bij een actieve router waarvan hen verteld werd dat die uitstond. Elektroallergie os voornamelijk een nocebo (het omgekeerde van een placebo), als je gelooft dat iets geveaarlijk is, dan wordt het ook gevaarlijk.

    0 likes
 2. Tuurlijk, alsof een SCHOTELANTENNE geen straling afgeeft…

  1 likes
 3. Straling is gewoon gevaarlijk! Dit wordt ontkent in NL. Hele sterke stralen kunnen cellen in je lichaam beschadigen. Je kunt er ook ziek van worden. Vaak hoofdpijn, misselijkheid, pijn verschijnselen aan je lichaam, en hartkloppingen.

  4 likes
  • Bizarre is, is dat straling bijna Nederlands gemeentegoed lijkt te worden. Ik ben 2 jaar gaan ontstalen in de natuur in Frankrijk..je weet niet wat je ziet als je terugent in nl…iedereen tuurt naar z’n schermpje op straat, overal wifi.. Het is iets wat er stil en onzichtbaar in sluipt.

   3 likes
 4. Geweldig artikel,
  Eindelijk eens een website die er aandacht aan besteed.
  http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/wetenschap-en-de-goden.html

  4 likes
 5. Hoe sensitief ben je? Het ligt allemaal hoogst DNA-gevoelig.

  1 likes
 6. Zie TV-dialoog over ‘De Biologische Effecten van Straling’ hier: http://www.healingsoundmovement.com/news/144/hsm-tv-dialogen-waarheid-over-vaccinaties-em-straling-en-nieuw-geldsysteem-en-economie.html

  Wat is elektromagnetische straling eigenlijk? Wat zijn de risico’s van elektromagnetische velden en waarom weet het grote publiek hier weinig van? Wat zijn de biologische effecten van draadloos internet, GSM, UMTS, DECT telefoons, hoogspanningskabels? Hoe schadelijk zijn de nieuwe ontwikkelingen? Is draadloze straling mogelijk kankerverwekkend, neurotoxisch, DNA beschadigend? Wat zijn de effecten op het immuunsysteem, het hormonale systeem en het brein? Zijn er gevolgen voor de vruchtbaarheid? Worden onze kinderen extra bedreigd? Zijn er praktische oplossingen om eventuele schadelijke effecten te minimaliseren of tegen te gaan? Wat is de rol van de Gezondheidsraad en de overheid?

  Luister mee met de experts prof. dr. ir. Michiel Haas (Professor TU Delft, NIBE.org, auteur van het boek ‘ElektroStress & Gezondheid’), dr. Hugo Schooneveld (voormalig senior scientist Wageningen Universiteit en Research Centrum, voorzitter Stichting EHS.nl)dr. Leendert Vriens (natuurkundige, webmaster van StopUMTS.nl) en Hayo Bol (http://hayobol.nl/) en luister naar het afsluitende panelgesprek met het publiek..

  1 likes
 7. Wil je helpen het maatschappelijke deel op de kaart te krijgen… Teken en deel dan.. http://www.petitie-electrosmog.nl !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

5G

Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...