Straling

Last van elektroallergie? In dit dorp is wifi verboden

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen mensen die naar eigen zeggen ziek worden van moderne technologie zijn verhuisd naar een Amerikaans dorp waar wifi verboden is. Ze proberen op deze manier te ontsnappen aan pijnlijke symptomen zoals een brandende huid, borstpijn en acute hoofdpijn. Deze mensen, die lijden aan elektroallergie, zeggen zich na de verhuizing stukken beter te voelen.

Sinds 2013 zijn er 36 mensen verhuisd naar Green Bank in de staat West Viriginia om mobiele telefoons, wifi-hotspots en tv- en radiosignalen te vermijden. Diane Schou legde bijna 1600 kilometer af om haar woning in Iowa te verruilen voor het geïsoleerde dorpje met slechts 147 inwoners. “Toen ik in Iowa woonde was ik altijd ziek. Ik had constant pijn,” vertelt Diane. “Steeds als iemand met een mobiele telefoon of wifi-apparaat in mijn buurt kwam, voelde ik hevige pijn. Sinds ik naar Green Bank ben verhuisd heb ik nergens meer last van.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Green Bank ligt aan de voet van de Appalachen en valt binnen de National Radio Quiet Zone. In dit gebied zijn mobiele telefoons en wifi-apparaten verboden vanwege de aanwezigheid van één van ’s werelds grootste radiotelescopen, de Green Bank Telescope.

Uit schattingen blijkt dat één tot twee procent van de Nederlanders en bijna vier procent van de Britten en Amerikanen lijdt aan elektroallergie. Hoewel er zo’n 30 studies zijn gedaan naar het fenomeen, is Zweden het enige land ter wereld waar elektroallergie of elektrosensitiviteit te boek staat als medische aandoening.

Deborah Cooney was als onderdirecteur van een bank werkzaam in San Diego. Het voelde voor haar alsof ze ‘langzaam werd vergiftigd’. De 50-jarige Cooney zei dat ze last kreeg van elektroallergie toen in 2011 vlak naast haar woning honderden slimme meters werden geïnstalleerd. “Ik kon niet meer slapen en was steeds ziek. Ik kreeg ook last van hartkloppingen. Het was alsof ik langzaam werd vergiftigd,” zei ze. Zelfs haar kat Mimi werd ziek van de straling die volgens Cooney werd uitgezonden door de slimme meters. “Mimi was een doorsnee kat die altijd binnen zat, tot ze op een bepaald moment vaak buiten bleef en op den duur helemaal niet meer terugkwam.”

Om elektroallergie-klachten te verhelpen zou het helpen om de leefomgeving ‘op te schonen’, dat wil zeggen het verwijderen, vervangen of uitschakelen van de elektrische apparatuur die de overgevoeligheid veroorzaakt, of het gebruik van afschermmiddelen zoals beschermende kabels voor het lichtnet, of het creëren van een kooi van Faraday om de woonruimtes.

De Raad van Europa stelt in een rapport uit 2011 dat kinderen door elektromagnetische golven uit wifi en mobiele telefoons mogelijk worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, ook wanneer het gaat om stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen. De Raad pleit voor een zeer voorzichtige omgang met elektromagnetische straling.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Hoe sensitief ben je? Het ligt allemaal hoogst DNA-gevoelig.

LameAss
LameAss
10 jaren geleden

Tuurlijk, alsof een SCHOTELANTENNE geen straling afgeeft…

ger
ger
10 jaren geleden

ik heb een remedie tegen deze straling en die werkt, neem een pakje zout 15 cent bij AH vraag aan je helper(iedereen heeft er minimaal 1)leg je handen om het pakje en vraag wil je dit pak zout zo maken dat er geen straling van wifi,gsm en dect telefonie meer in deze woning aanwezig is, als je even wacht doen ze het voor je, leg het pakje zout zo in de meterkast dat het boven tegen de leidingen aan legt. als je het kunt meten met wiggelroede of pendel dan zul je zien dat het werkt. mocht je willen reageren doe het dan hier.

RjSeeker
RjSeeker
10 jaren geleden

Straling is gewoon gevaarlijk! Dit wordt ontkent in NL. Hele sterke stralen kunnen cellen in je lichaam beschadigen. Je kunt er ook ziek van worden. Vaak hoofdpijn, misselijkheid, pijn verschijnselen aan je lichaam, en hartkloppingen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x