Homepagina » Buitenaards » Wetenschappers ontdekken ‘compleet nieuwe manier’ om aliens op te sporen. Hier moeten we op letten
Wetenschappers ontdekken 'compleet nieuwe manier' om aliens op te sporen. Hier moeten we op letten

Wetenschappers ontdekken ‘compleet nieuwe manier’ om aliens op te sporen. Hier moeten we op letten

Planeten in het heelal die een gloed afgeven, kunnen buitenaards leven herbergen. Dat hebben wetenschappers gezegd.

We kunnen bewijs voor het bestaan van aliens vinden door te speuren naar deze gloed, zeggen ze.

We zullen daarbij moeten letten op spectaculaire en prachtige kleuren, aldus de onderzoekers.

Waarneembaar

“Zo’n lichtshow kan het gevolg zijn van een proces dat het leven op die planeten beschermt tegen vernietiging als gevolg van straling,” klinkt het.

Astronomen dachten altijd dat ultraviolet licht afkomstig van rode sterren leven op andere planeten zou vernietigen.

Maar nu zeggen wetenschappers dat zulk licht een gloed veroorzaakt die vanaf de aarde waarneembaar is met behulp van telescopen.

Biofluorescentie

“Dit is een compleet nieuwe manier om naar leven in het universum te zoeken,” zei hoofdonderzoeker Jack O’Malley-James van het Carl Sagan Institute.

Men spreekt in dit geval ook wel van biofluorescentie. De gloed wordt gevormd als bescherming tegen straling die planeten raakt.

Het onderzoek is gepubliceerd in de Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Verborgen biosferen

Op aarde maken sommige koraalsoorten gebruik van biofluorescentie om schadelijke ultraviolette straling van de zon om te zetten in zichtbare straling, aldus coauteur Lisa Kaltenegger.

“Wellicht bestaan dergelijke levensvormen ook op andere werelden en kunnen we ze op deze manier spotten,” zei ze.

Biofluorescentie kan verborgen biosferen op nieuwe werelden ontmaskeren op het moment dat de planeet wordt geraakt door een zonnevlam, zei professor Kaltenegger.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louis . schreef:

  Wat loopt en zit toch ieder een moeilijk te doe oven buitenaards leven,sommige dingen moet je wellicht maar gewoon aannemen. Er zijn immers genoeg genoeg aanwijzingen dat er mensen van andere planeten hier zijn geweest. Daar hoef je toch niet steeds vreemdere complot theorieën voor te verzinnen.

  12 likes
  • Onbeken schreef:

   Er zijn immers genoeg genoeg aanwijzingen dat er mensen van andere planeten hier zijn geweest.
   Noem hen liever de Goden. Voor de Goden is er weinig verschil tussen de grote meteoriet die de Arizonakrater deed ontstaan, en diegenen die een bruinkoolmijn deden ontstaan.

   2 likes
  • Elise schreef:

   Ja, daar zijn aanwijzingen van. Lang geleden bestond er al een hoge beschaving en dat liep uit de hand en de astronauten van die tijd(niet hoger gestationeerd dan satellieten kunnen) hebben het overleefd en zijn toen terug naar aarde gekomen met de kennis uit die hoge beschaving. Volgens veel oude culturen heeft de aarde al meerdere tijdperken van beschavingen doorstaan.
   Maar de tekeningen in de grotten, kunst enz. kunnen ook nep zijn om nu een hoge beschaving op te kunnen zetten.
   Ik vind dat je best wel sceptisch mag blijven. Geloven in Aliens(die van verre planeten kwamen) is ook maar een geloof. Ik houd deze kwestie liever open. Meestal is het niet zwart/wit.

   1 likes
  • Rob schreef:

   @Louis

   Inderdaad, de wetenschappers speuren het heelal af naar zaken die ‘mogelijk’ op buitenaards leven wijzen terwijl er hier op Aarde veel tastbaarder aanwijzingen zijn dat er ander leven moet bestaan. Dan zeggen de wetenschappers eerst het één en later zien ze iets anders en klopt het eerder gevonden beeld niet. Kortom, wetenschappers weten niets, ze geven alleen maar een wetenschappelijke interpretatie aan zaken die ze waarnemen. In dit verhaal ook weer. Ze interpreteren zaken die geen duidelijk buitenaards leven aantonen. Het enige dat buitenaards leven aan toont zijn buitenaardse wezens zelf. Tot die tijd is het eigenlijk gewoon tijdverspilling waar ze mee bezig zijn. Ze weten niet eens wat een mens in wezen is, hoe wil je dan begrijpen wat een buitenaards wezen is?

   0 likes
 • Henk Azie schreef:

  De wetenschappers weten gewoon niet waar ze naar zoeken moeten, ze bekijken alles vanuit menselijk standpunt en dan begin je al verkeerd.

  1 likes
  • Henk Azie schreef:

   En dan nog….. die grote afstanden….

   1 likes
   • King of Light schreef:

    Geen probleem hoor die afstanden. Mag ik je even herinneren aan de lijst officieren van buitenaardse afkomst Carey McKinnon. Tel daar bij op dat insiders al naar buiten hebben gebracht dat men al 250 lichtjaar van de Aarde verwijderd is geweest, lijkt het allemaal een peuleschil voor geheime instanties.
    Voor de normale mens is het gewoonweg niet te bevatten.

    Kijk voor de lol eens achterom in de tijd en zie hoe hard de technologische ontwikkeling gaat. Hoe zou dat nou komen?

    1 likes
 • Straaalmans schreef:

  We hebben geen Aliens nodig. We kunnen alles zelf.

  1 likes
 • eindhoven schreef:

  Hoeveel straten zijn er hier op aarde met leven,vervang straten door planeten en je weet wat het universum inhoudt.

  2 likes
 • Richard van Bemmelen schreef:

  Aliens hebben ons allang gevonden. Lees mijn verhaal (met foto’s) hier: https://medium.com/@zappfinger/pictures-of-exoplanets-appear-on-cameras-during-ufo-sighting-9520b390812e

  2 likes
 • Jeff schreef:

  Dit gaat niet over complotten, maar over hoe te spotten

  0 likes
 • Elise schreef:

  Nog een keer:
  Ik heb moeite met het woord buitenaards. Heeft een dubbele/verwarrende betekenis.
  Is het iets wat buiten de dampkring ontstaan is?
  Of is het door menselijke toedoen gedaan bv een mens waarvan het dna geknipt is en dus niet op een natuurlijke weg ontstaan/geboren is. Dat kun je ook als buitenaards zien. Ik vind plastische chirurgie al vallen onder buitenaards(niet natuurlijk)
  Dit gegeven is belangrijk, want anders weet je niet waar het over gaat.

  0 likes
  • Jeff schreef:

   ja, je kunt iets zo noemen als je wilt natuurlijk. Maar volgens mij gaat het over buiten de dampkring aanwezig leven zo je wil en niet over chirurgie. En dan mag jij wat mij betreft vinden wat je wil.

   0 likes
 • rayoflight schreef:

  Oud nieuws , kijken naar methaan emissies in spectrometer ook goede methode.Alles word nog een keer opgelepeld… Lijkt me dat wetenschap vastgelopen is. Dan bedenken ze of something dark. Of oude ideen worden ineens weer populair.

  Analogie..

  Aliens willen gewoon niet gevonden worden. Denk maar als analogie aan encryptie en internet in het begin zette iedereen alles op internet (jonge beschaving). Nu 30 jaar later is men met vpn , paywalls, ssh etc… boel aan het encrypten (advanced civilization). Wij mogen kijken naar wat aliens ons willen doen geloven dat het universum is…. that’s all.

  0 likes
 • dna schreef:

  Dat zwitserse tempeliers kruis zie je overal waar het kwaad zit

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >