Archeologie

Wetenschappers ontdekken ‘oudste piramide ter wereld’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Een reusachtige ondergrondse piramide die verborgen ligt onder een heuvel in Indonesië is mogelijk de oudste ter wereld.

Het binnenste van Gunung Padang, gebouwd op een uitgedoofde vulkaan, bevat hoogstwaarschijnlijk grote open kamers, blijkt uit nieuwe data die wetenschappers hebben verzameld.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een analyse suggereert dat Gunung Padang, wat ‘berg van verlichting’ betekent, lang geleden is gebouwd door een oude beschaving.

Mogelijk zelfs 27.000 jaar

Onderzoekers gaan ervan uit dat de bouw ergens in de laatste ijstijd is begonnen, in ieder geval meer dan 16.000 jaar geleden en mogelijk zelfs 27.000 jaar geleden.

Ter vergelijking: Göbekli Tepe, een bergheiligdom dat wordt gezien als het oudst bekende tempelcomplex ter wereld, is ongeveer 11.000 jaar oud.

Tussen 2011 en 2015 gebruikte een team archeologen, geologen en geofysici verschillende technieken om de Indonesische piramide te onderzoeken.

Verborgen ruimtes en kamers

Gunung Padang is net als veel andere oude megalieten stapsgewijs gebouwd. Het diepste deel ligt zo’n 30 meter onder de grond. De kern is waarschijnlijk zo’n 25.000 jaar geleden gebouwd.

Seismische golven onthulden verborgen ruimtes en kamers in de piramide, waarvan sommige 15 meter lang en 10 meter hoog zijn.

Het onderzoek staat in Archaeological Prospection.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
joost
joost
3 maanden geleden

Graham Hancock EN GREGG BRADEN ZIJN ZEER INTERESSANTE ONDERZOEKERS m.b.t. PYRAMIDEN .

Albatros
Albatros
3 maanden geleden

Manmanman, de ene na de andere ontdekking doen onze ‘wetenschappers
De maan is herontdekt, doorbraak in bepaalde kankersoorten
Benieuwd wat het volgende is…..

Geen schaap
Geen schaap
3 maanden geleden

Hoop onderzoek in het artikel in de link. Ben benieuwd of dat ding op een Ley-lijn ligt.
16.000 jaar geleden is na de laatste precessiecyclus, dus dat waren de overlevenden van de vloedgolf die Atlantis heeft verwoest en in de tijd dat de piramides in Egypte werden gebouwd.

Edwin
Edwin
3 maanden geleden

Je lacht je elke keer rot over die theorieën over de leeftijd van de pyramides in Giza en dan ook nog de ene theorie met de andere vergelijken. Het ligt meer voor de hand dat die in Giza ook rond dezelfde tijd zijn gebouwd en misschien wel een hele precessiecyclus (+- 26000 jaar) eerder. Ik lach me elke keer rot als je weer zo’n ‘ik heb een grotere dan jij’ archeologen ego artikel lees. De piramides zijn gebouwd om het energiegrid van de aarde te stabiliseren, naast meerdere andere functies. De aarde is een levend wezen dat net zoals wij meridianen en acupunctuurpunten heeft.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x