Gezondheid

Ben je wakker? De DSM-5 is in gebruik

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De DSM-gids is het handboek dat in de gezondheidszorg gebruikt wordt voor de classificatie van psychische stoornissen. Hij wordt gebruikt door psychiaters, psychologen, (ortho)pedagogen, professionals in de GGZ, (huis)artsen en verpleegkundigen. Voor hen is de DSM-5 een onmisbaar handboek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

80% van de bevolking aan de medicatie

Volgens deze classificatie is vanaf nu zo’n 80% van de bevolking te diagnosticeren met een psychische stoornis, dus een ziekte. Dat klopt ook wel als je de gids volgt, want velen van ons hebben weleens last van eenzaamheid, of woedebuien, of verlegenheid bijvoorbeeld. Velen van ons hebben een vorm van verslaving en vanaf nu ben je dan ziek volgens die DSM-5 en de visie van de reguliere gezondheidszorg. Velen hebben het weleens zwaar of voelen zich down of ‘depressief’. Ons gedrag en onze emoties zijn zo verfijnd in hokjes geplaatst, dat zo meer dan 80% van de bevolking een ziekte heeft. Waanzin natuurlijk en ook gevaarlijk als wij er met zijn allen in gaan geloven. Zeker omdat het overduidelijk is dat de commercie achter deze medicalisering zit. De farmaceutenwereld zet miljarden per jaar om en maakt vele miljarden winst. Hoe meer ziektes, lees zieken, hoe meer omzet en winst.

De bevolking raakt steeds meer gedrogeerd, zelfs jongeren en kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd psychische medicatie voorgeschreven. Dit moet stoppen en omgedraaid worden, en KAN ook gestopt worden. Als er maar op een totaal andere wijze wordt gekeken naar gedrag of een psyche die uit balans is, of mogelijk uit balans zal raken. Als wij ‘uitsluitend’ de reguliere zienswijze blijven volgen, dan vrees ik ook dat binnen 10 jaar meer dan 80% van de bevolking een medicijn voor iets gebruikt. Hetzij voor iets fysieks, hetzij voor iets psychisch of voor een uit balans zijnd gedrag, verslaving of angst. Niet nodig en absoluut te voorkomen, als je leert anders naar jezelf te kijken, los van je (mogelijke) klacht of gedrag.

Ik neem mijzelf als voorbeeld

Gezien het uit balans zijnd gedrag wat ik het grootste deel van mijn leven heb gehad en daarbij opgeteld de bakken met emoties, angsten, boosheid die ik lang met mij heb meegezeuld, zou ik volgens een psychiatrische diagnose minstens 5 psychische ziektes hebben; Borderline, depressie, ADHD, vormen van autisme, narcisme en ik zou bipolair zijn. Mijn verslavingen zouden aangeven dat ik er nog een paar andere ziektes bij heb. Volgens de reguliere benadering van een mens ben ik dus ziek, ook niet in staat deze ‘ziektes’ te helen of te voorkomen. Ik zou dus volgens hen altijd medicatie nodig hebben. Niet waar dus en daarom hoop ik velen ‘wakker te schudden’.

Door mijn eigen ervaringen durf ik zo stellig te geloven dat je wel degelijk van een psychisch label, gedragsprobleem of verslaving af kunt komen en je weer met jezelf in balans kunt komen. In mijn ogen is niemand psychisch ziek en minstens 80% van de mensen in staat hun psychische klacht of gedragsprobleem te helen, of te voorkomen (bij bijvoorbeeld hun kinderen).

In de vele workshops, individuele sessies en de lezingen die ik de afgelopen 10 jaar heb kunnen verzorgen, heb ik vele malen het ‘bewijs’ gezien dat het mogelijk is in je autonomie te komen, mits de persoon openstaat voor een holistische benadering van de klacht. Kijk naar de totale mens onder het ‘probleem’. Waar is iemand eerder uit balans geraakt? Op zowel emotioneel, mentaal, seksueel als spiritueel vlak? Stel de vraag: “Wat is er met mij/de ander gebeurd, waardoor dit gedrag of deze onbalans is ontstaan?”. Ga er verder vanuit dat iedereen op zielsniveau het vermogen heeft om onbalans te helen. De ziel (de ‘engelachtige’ vonk waar ieders kracht, passie, vermogen en wijsheid in zit), was niet ziek en IS niet ziek en heeft ook nog eens het vermogen om je weer terug in balans te brengen.

Ik vind het zelf dus een gevaarlijke gids die DSM-5. Aan elke diagnose hangt een label en aan dat label is een medicijn gekoppeld. De docufilm “Over lijken gaan” is een aanrader. Mijn mond viel er letterlijk bij open van verbazing. Ik wist niet dat het zo ‘erg’ was.

De trailer van de film is hier te kijken: Over lijken gaan

Ik hoop dat veel ouders/opvoeders, mensen die te maken hebben met psychische labels en verslavingen en onderwijsmensen wakker gaan worden, als ze dat nog niet zijn. Dit gaat niet de juiste kant op als gekeken wordt naar het tempo waarin wij gemedicaliseerd raken en ziek gemaakt of gehouden worden door een veel te eenzijdige visie.

Ik adviseer iedereen een goede coach, therapeut, lezing of workshop te vinden die je anders laat kijken naar jezelf en je ‘klacht’, zodat je weer in contact gaat komen met je kracht en jouw vermogen tot transformatie. Geloof mij, wij zijn veel gezonder dan ‘zij’ zeggen.

7-3-2014 door: Rob Derksen

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

DSM-5 is Bilderberg groep-/Illuminati- beleid.

desiree
desiree
10 jaren geleden

ik denk dat je wel gelijk hebt,maar ouders van tegenwoordig vinden een pilletje makkelijker denk ik zomaar om van het gezeur af te zijn van het vervelende kind als ze uit hun werk komen en moe zijn.En volwassen die het allemaal tot zich nemen(medicijnen),proberen misschien wel op deze manier onder de slavernij uit te komen ,door zich psychische niet in orde te laten verklaren en de medicatie voor lief neemt.Mensen kunnen beter opkomen voor hun rechten en als iedereen niet zo materialistisch zou zijn,hoeven we ook niet zo hard te werken waardoor we meer met elkaar bezig kunnen zijn,en dan zullen ziektes verdwijnen als sneeuw voor de zon

huisheks
huisheks
10 jaren geleden

Net als zoveel andere voorbeelden uit onze maatschappij , is het weer het ouwe liedje; het NIET willen nemen en doorschuiven van verantwoordelijkheden.
We willen wel kinderen, maar ze moeten als poppen zijn; als we geen zin in ze hebben moeten wij er geen last van hebben.Maar ojee, als er moeilijkheden komen, dan heeft een ander het gedaan
en wil men het liefste de ogen sluiten voor bijkomende wensen/noden van deze nieuwe generatie.
Op de scholen idem, loopt het kind niet mee in de pas, dan moet er een onderzoekje komen en wordt er direct een labeltje aangehangen. Vroeger had men leerkrachten die met zoiets wisten om te gaan. Tegenwoordig is de nieuwe generatie leerkrachten met 5 jaar arbeidsongeschikt, omdat ze het psychisch niet meer kunnen bolwerken. Laat mij niet lachen, dit is het resultaat van een verziekte en verwende generatie.
En er moet teveel regelgeving komen, die alles en iedereen controleert. Dan hebben er weer mensen werk aan. Medicijnen voor kinderen ; Stoppen !!!
Die zeggen later als ze volwassen zijn; Oh, jullie zitten niet goed in je vel, daar hebben wij wel een middeltje voor, net zoals jullie voor ons hadden. Zoals jullie onze jeugd ontnemen, zo ontnemen wij jullie je oude dag.

BozeOma
BozeOma
10 jaren geleden

Kan hier wel vertellen dat ik aan diverse diagnoses voldeed.
Omdat ik altijd ben blijven geloven dat er iets anders aan de hand was ben ik(na 60 jaar) erachter gekomen dat ik mijn leven lang behandeld ben geweest met “staalpillen” terwijl 1 onderzoekje had kunnen aantonen dat ik een aangeboren vitamine B12 tekort heb omdat mijn lichaam deze niet uit voeding kan halen.

Ik ben na drie maanden vitamine B12 suppletie (vitamineb12nu.nl) een ander mens geworden, een echte wedergeboorte.
Triest dat hierdoor 60 jaar van mijn leven kapot gemaakt is, maar aangezien ik van plan ben 150 jaar oud te worden is er nog geen man overboord :-).

Blijf uit handen van de gelegaliseerde kwakzalverij, zij zijn er niet voor ons mensvolk, zij zijn er voor de “reptielen”.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x