Homepagina » Buitenland » WHO past criteria coronatest aan vanwege vals-positieven
who
Foto: World Economic Forum CC BY 3.0

WHO past criteria coronatest aan vanwege vals-positieven

De WHO heeft experts gewaarschuwd dat ze een coronadiagnose niet alleen moeten baseren op de uitslag van de coronatest. In een nieuwe richtlijn stelt de WHO dat experts en zorgprofessionals ook de medische geschiedenis en risicofactoren in ogenschouw zouden moeten nemen. Hierdoor kan het aantal dagelijkse gevallen aanzienlijk afnemen, schrijft de krant The Epoch Times.

Het is onduidelijk waarom de WHO meer dan een jaar heeft gewacht met de nieuwe richtlijn. Wetenschappers en artsen uiten al vele maanden hun zorgen over de PCR-test, die geen onderscheid kan maken tussen een levend virus en een inactief virus. De kans is dus aanwezig dat de testuitslag vals-positief is.

Voor de coronapandemie werd alleen gesproken van een besmettingsgeval als een persoon positief testte en klachten had. Tegenwoordig is een positieve coronatest al voldoende. En iedere positieve test wordt geteld als besmettingsgeval. Dus als je je een week lang iedere dag laat testen en iedere keer positief test, dan ben je verantwoordelijk voor zeven gevallen.

VS sluit zich weer aan bij WHO

De WHO zegt nu dat een positieve PCR-test bij afwezigheid van klachten moet worden geverifieerd door een nieuw monster te nemen en de test opnieuw uit te voeren.

De nieuwe richtlijn kan ook het aantal ‘coronapatiënten’ in ziekenhuizen doen dalen. Layla McCay van de Britse gezondheidsdienst NHS gaf op talkRADIO toe dat een deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis wordt behandeld wegens een aandoening die niet gerelateerd is aan Covid-19. Ze zijn in het ziekenhuis simpelweg positief getest op corona, maar hebben verder geen klachten.


De dag nadat de WHO de nieuwe richtlijn had gepubliceerd, zei dr. Anthony Fauci – de belangrijkste medisch adviseur van president Joe Biden – dat de Verenigde Staten zich weer zullen aansluiten bij de organisatie. Afgelopen jaar trok de regering-Trump de VS terug uit de WHO.

The Epoch Times heeft de WHO een aantal vragen gesteld over de nieuwe criteria, maar kreeg geen antwoord.

[The Epoch Times]
4.8 36 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
7 maanden geleden

Ja wat heb je daar aan, nog een keer testen, komt er weer positief uit, nou en. Dat helpt niet. En daardoor worden de gevallen ook niet minder. Die PCR neptest test altijd positief.

Marcel
Marcel
7 maanden geleden

A Biden Miracle

Piet
Piet
7 maanden geleden

Wat zal het vaccin ineens succesvol zijn!!

De vaccin-nazies rollen door..

Dubito
Dubito
7 maanden geleden

Hoe duidelijk wil je het gespeelde politieke spel gedemonstreerd zien? Binnenkort zul je Van Dissel hetzelfde horen verklaren. De statistieken vertonen vervolgens een snelle daling van ‘besmettingen’ – dat is natuurlijk een gevolg van de strenge maatregelen. Toch, dom schapenvolk?
En je was een wappie als je vertelde dat de hele coronacrisis was mede-opgezet om Trump te wippen.

x

Check Also

van haga

Van Haga: ‘Wat ons betreft gaan de daders zo snel mogelijk naar de gevangenis’

De leugen regeert. Minister De Jonge misleidde ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x