Homepagina » Binnenland » Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter
Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter

Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter

De AIVD heeft cruciale informatie rond de moord op Theo van Gogh achtergehouden. Een politiek schandaal tekent zich af. De inlichtingendienst gaf tips over handlangers van Mohammed B. niet door aan het OM.

Een zekere persoon, codenaam ‘persoon 2’, blijkt eerst aan iemand anders te hebben gevraagd om Van Gogh te vermoorden. Er is dus mogelijk een heuse opdrachtgever voor één van de meest schokkende moorden uit de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast waren meerdere personen op de hoogte van de plannen om hem te vermoorden.

Niet doorgespeeld

In 2004 worden leden van de Hofstadgroep afgeluisterd in Den Haag. Hun flat wordt volgehangen met microfoons en de jihadi’s die er op dat moment wonen worden erin geluisd. De tapes van de flat worden pas in het voorjaar van 2015, 11 jaar later, goed beluisterd.

In de periode van 2004 tot 2011 heeft de AIVD tien tips over mogelijke handlangers van Mohammed B. ten onrechte niet doorgespeeld aan het OM. Het gaat daarbij om tips over vier personen en een tip over een ‘groepje personen’.

Twijfels over het onderzoek

Zeker vier mensen en ‘het groepje’ waren op de hoogte van of betrokken bij de (voorbereiding op de) moord op Van Gogh. Dat blijkt uit een rapport van de toezichthouder op de inlichtingendiensten CTIVD. Een hint over een opdrachtgever van zo’n geruchtmakende moord, die pas 11 jaar na dato wordt opgepikt. Dat klinkt bizar, maar toch is het zo, schrijft Nieuwe Revu.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van minister Plasterk. Het heeft zich gericht op de periode na de moord, omdat er twijfels waren over het onderzoek. Mohammed B. kreeg levenslang voor de moord op de regisseur.

Lees hier het complete verhaal.

[Revu]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. 14 jaar wachten met taps beluisteren wtf.. In ieder geval beter dan die van Volkert, die zijn doodleuk gewist.
  Dit land is echt wel veilig hoor… open grenzen en in oorlog maar de aivd let wel op hoor.. Dit is geen incompetentie meer maar gewoon ronduit crimineel. Waarom moet nederland stuk? Laat een scheet op twitter en ze staan zo bij je op de stoep. Die 200 teruggekeerde syriegangers hebben ondertussen vrij spel.

  Weltrusten nederland.

  24 likes
 2. Hoe het zover is gekomen??? Lees deze verhalen maar eens, bijna niet te geloven. En nog zijn er mensen (onze eigen familie ntb) die voor deze lieden werken, befehl ist befehl!
  https://gerard1945.wordpress.com/
  Ik schaam me dat ik nederlander ben en voor allebei m’n opa’s die in ’40-’45 met gevaar voor hun eigen gezin in het verzet hebben gezeten, d’r is niks veranderd.
  Op 1 ding na; de volgende keer maken we de pek kokend heet voordat we het bij die nsb’ers (nu osb’ers) overheen gieten.
  osb=oranje strontvlieg brigade.

  12 likes
  • NSB…Nationaal Socialistische beweging….Nationaal voor het land….sociaal voor het volk…stukje geschiedenis manipulatie? De winnaar schrijft de geschiedenis…Wie weet waren die Nazi’s zo slecht nog niet. Waarom moesten ze er ineens vanaf? Hitler wilde het plan van kalergi helemaal niet. En USA drukte het door om een EU te vormen. Ookwel de B*tch van USA genoemd…

   3 likes
   • Yep, brussel is in feite niet meer dan een loket voor de duitse industrie en goldman sachs. Fuseer deze club en je hebt ig farben in zijn originele vorm. Dit is idd niet meer dan een doorstart van het derde rijk. Maar dan met gespiegelde rassenwetten.
    Europa word niet meer geleid door europeanen dat is wel duidelijk.

    1 likes
  • niet alleen de pek Markus!! ook de hooivorken er bij..
   jammer dat we niet als de Fransen dat gevoel hebben van WE ZIJN HET VOLK!!
   ken je die film Le Miserables ? Is misschien niet relevant nu, maar toch

   nummer : DO YOU HEAR THE PEOPLE SING ..
   groet

   2 likes
  • Chapeau, Markus!

   1 likes
 3. Markus helemaal gelijk! Mijn opa heeft een half jaar onder de vloer geleefd nadat ze joden uit de straat weg hadden gesmokkeld en een paar Duitsers de strot daarom door heeft moeten snijden.
  Allemaal voor niets!
  Ik zal je vertellen wie de opdrachtgever was, het Koningshuis. De heren wilden ook over alles uit de school klappen. Diana jfk enz. Allemaal hetzelfde verhaal erachter.
  Knights of the red cross, Alex draagt nu er de zegel van vroeger liep Bernard ermee rond. ROTTSCHIELD rings a bell? (vertaal ff) Ook onderdeel van dezelfde kastte in de piramide.
  Alles ligt zooooo voor de hand, zelf via de normale media kan je er van alle bewijzen erover vinden. Jammer dat 99%vd Nederlanders zijn kop in een bak stront heeft hangen genaamd social media.

  14 likes
  • Hoi Bas,

   Inderdaad.. voor niets hebben onze grootouders zich vrijwillig opgeofferd in ” naam ” van en uit vaderlands liefde wat toen nog echte patriotten waren!
   Mijn opa zat ook in het verzet, maar hij zei ooit : Het lijkt in de toekomst misschien dat het voor niets is geweest wat we toen deden uit liefde voor het vaderland, maar ik voorspel dat over 30 jaar Europa een bijenkorf zal zijn en de democratie om zeep zal worden geholpen door diegene die heulen met de vijand..

   Enne.. nog even over dat zegel .. Alles wat een zegel heeft riekt naar ellende en misbruik van mensen

   Tja.. hij zei dit in 1980

   4 likes
 4. De opdrachtgever om theo te vermoorden is dezelfde opdrachtgever die om Pim fortuyn te vermoorden

  6 likes
 5. Het kreeg uitgebreide media aandacht… DUS was het kwade opzet van de staat.

  5 likes
 6. Nog even dit: is het niet toevallig (geweest) dat er opeens allerlei Nederlandse jongeren zich – ook vlak voor de moord – zijn gaan bekeren tot de Islam? Grote kans dat die jongens voor de AIVD werken. Zie ook de rechtszaken tegen een aantal van hen, waarbij de Nederlandse jongens (informanten) een voorwaardelijke straf hebben gekregen en de rest onvoorwaardelijke straffen.

  4 likes
 7. Ik snap het niet meer, wachten we dit keer op een bonnetje of op een rolodex?

  3 likes
 8. Theo leeft waarschijnlijk nog; zo’n grote verdwijntruc die wel vaker wordt toegepast.

  3 likes
 9. Ik heb hier iemand naast me zitten die bevestigt dat hij van zijn docent (Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden) te horen heeft gekregen dat de AIVD nét geen geld had om ook bij Mohammed B., na hem (hun) heel lang te hebben afgeluisterd, de deur in te trappen. Dit, terwijl ze wel een ‘ zekere vermoeden’ hadden dat het niet pluis was. Die docent heeft regelmatig contact met de AIVD.

  3 likes
 10. Hijzelf gaf de opdracht. hij is gewoon een Gebrainwashte psychoot.

  3 likes
 11. Laisser faire tactiek!

  1 likes
 12. Theo draait zn eigen nog maar ff om in zn graf pfffft

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

zorggeld

Zorgbestuurder verbrast 1,5 miljoen euro zorggeld in het casino. Dit is de bizarre reactie van justitie

Directeur Nina Barsamian van zorgbureau Victorie verbraste ...