Homepagina » Binnenland » Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter
Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter

Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter

De AIVD heeft cruciale informatie rond de moord op Theo van Gogh achtergehouden. Een politiek schandaal tekent zich af. De inlichtingendienst gaf tips over handlangers van Mohammed B. niet door aan het OM.

Een zekere persoon, codenaam ‘persoon 2’, blijkt eerst aan iemand anders te hebben gevraagd om Van Gogh te vermoorden. Er is dus mogelijk een heuse opdrachtgever voor één van de meest schokkende moorden uit de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast waren meerdere personen op de hoogte van de plannen om hem te vermoorden.

Niet doorgespeeld

In 2004 worden leden van de Hofstadgroep afgeluisterd in Den Haag. Hun flat wordt volgehangen met microfoons en de jihadi’s die er op dat moment wonen worden erin geluisd. De tapes van de flat worden pas in het voorjaar van 2015, 11 jaar later, goed beluisterd.

In de periode van 2004 tot 2011 heeft de AIVD tien tips over mogelijke handlangers van Mohammed B. ten onrechte niet doorgespeeld aan het OM. Het gaat daarbij om tips over vier personen en een tip over een ‘groepje personen’.

Twijfels over het onderzoek

Zeker vier mensen en ‘het groepje’ waren op de hoogte van of betrokken bij de (voorbereiding op de) moord op Van Gogh. Dat blijkt uit een rapport van de toezichthouder op de inlichtingendiensten CTIVD. Een hint over een opdrachtgever van zo’n geruchtmakende moord, die pas 11 jaar na dato wordt opgepikt. Dat klinkt bizar, maar toch is het zo, schrijft Nieuwe Revu.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van minister Plasterk. Het heeft zich gericht op de periode na de moord, omdat er twijfels waren over het onderzoek. Mohammed B. kreeg levenslang voor de moord op de regisseur.

Lees hier het complete verhaal.

[Revu]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
5 jaren geleden

Ik snap het niet meer, wachten we dit keer op een bonnetje of op een rolodex?

only yoU
only yoU
5 jaren geleden

Laisser faire tactiek!

ferrimassi
ferrimassi
5 jaren geleden

14 jaar wachten met taps beluisteren wtf.. In ieder geval beter dan die van Volkert, die zijn doodleuk gewist.
Dit land is echt wel veilig hoor… open grenzen en in oorlog maar de aivd let wel op hoor.. Dit is geen incompetentie meer maar gewoon ronduit crimineel. Waarom moet nederland stuk? Laat een scheet op twitter en ze staan zo bij je op de stoep. Die 200 teruggekeerde syriegangers hebben ondertussen vrij spel.

Weltrusten nederland.

Mariatje
Mariatje
5 jaren geleden

Theo leeft waarschijnlijk nog; zo’n grote verdwijntruc die wel vaker wordt toegepast.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Ik heb hier iemand naast me zitten die bevestigt dat hij van zijn docent (Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden) te horen heeft gekregen dat de AIVD nét geen geld had om ook bij Mohammed B., na hem (hun) heel lang te hebben afgeluisterd, de deur in te trappen. Dit, terwijl ze wel een ‘ zekere vermoeden’ hadden dat het niet pluis was. Die docent heeft regelmatig contact met de AIVD.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Nog even dit: is het niet toevallig (geweest) dat er opeens allerlei Nederlandse jongeren zich – ook vlak voor de moord – zijn gaan bekeren tot de Islam? Grote kans dat die jongens voor de AIVD werken. Zie ook de rechtszaken tegen een aantal van hen, waarbij de Nederlandse jongens (informanten) een voorwaardelijke straf hebben gekregen en de rest onvoorwaardelijke straffen.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Het kreeg uitgebreide media aandacht… DUS was het kwade opzet van de staat.

Brainwashed
Brainwashed
5 jaren geleden

Hijzelf gaf de opdracht. hij is gewoon een Gebrainwashte psychoot.

Markus
Markus
5 jaren geleden

Hoe het zover is gekomen??? Lees deze verhalen maar eens, bijna niet te geloven. En nog zijn er mensen (onze eigen familie ntb) die voor deze lieden werken, befehl ist befehl!
https://gerard1945.wordpress.com/
Ik schaam me dat ik nederlander ben en voor allebei m’n opa’s die in ’40-’45 met gevaar voor hun eigen gezin in het verzet hebben gezeten, d’r is niks veranderd.
Op 1 ding na; de volgende keer maken we de pek kokend heet voordat we het bij die nsb’ers (nu osb’ers) overheen gieten.
osb=oranje strontvlieg brigade.

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  Markus
5 jaren geleden

Chapeau, Markus!

luna
luna
Reactie op  Markus
5 jaren geleden

niet alleen de pek Markus!! ook de hooivorken er bij..
jammer dat we niet als de Fransen dat gevoel hebben van WE ZIJN HET VOLK!!
ken je die film Le Miserables ? Is misschien niet relevant nu, maar toch

nummer : DO YOU HEAR THE PEOPLE SING ..
groet

Neo
Neo
Reactie op  Markus
5 jaren geleden

NSB…Nationaal Socialistische beweging….Nationaal voor het land….sociaal voor het volk…stukje geschiedenis manipulatie? De winnaar schrijft de geschiedenis…Wie weet waren die Nazi’s zo slecht nog niet. Waarom moesten ze er ineens vanaf? Hitler wilde het plan van kalergi helemaal niet. En USA drukte het door om een EU te vormen. Ookwel de B*tch van USA genoemd…

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Neo
5 jaren geleden

Yep, brussel is in feite niet meer dan een loket voor de duitse industrie en goldman sachs. Fuseer deze club en je hebt ig farben in zijn originele vorm. Dit is idd niet meer dan een doorstart van het derde rijk. Maar dan met gespiegelde rassenwetten.
Europa word niet meer geleid door europeanen dat is wel duidelijk.

B.N
B.N
5 jaren geleden

De opdrachtgever om theo te vermoorden is dezelfde opdrachtgever die om Pim fortuyn te vermoorden

x

Check Also

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

wilders

Wilders strijdbaar: ‘Nederland is een corrupt land geworden’

PVV-voorman Geert Wilders is schuldig bevonden aan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x