Binnenland

Wie gaf Mohammed B. opdracht om Theo van Gogh te vermoorden? AIVD hield cruciale informatie achter

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De AIVD heeft cruciale informatie rond de moord op Theo van Gogh achtergehouden. Een politiek schandaal tekent zich af. De inlichtingendienst gaf tips over handlangers van Mohammed B. niet door aan het OM.

Een zekere persoon, codenaam ‘persoon 2’, blijkt eerst aan iemand anders te hebben gevraagd om Van Gogh te vermoorden. Er is dus mogelijk een heuse opdrachtgever voor één van de meest schokkende moorden uit de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast waren meerdere personen op de hoogte van de plannen om hem te vermoorden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Niet doorgespeeld

In 2004 worden leden van de Hofstadgroep afgeluisterd in Den Haag. Hun flat wordt volgehangen met microfoons en de jihadi’s die er op dat moment wonen worden erin geluisd. De tapes van de flat worden pas in het voorjaar van 2015, 11 jaar later, goed beluisterd.

In de periode van 2004 tot 2011 heeft de AIVD tien tips over mogelijke handlangers van Mohammed B. ten onrechte niet doorgespeeld aan het OM. Het gaat daarbij om tips over vier personen en een tip over een ‘groepje personen’.

Twijfels over het onderzoek

Zeker vier mensen en ‘het groepje’ waren op de hoogte van of betrokken bij de (voorbereiding op de) moord op Van Gogh. Dat blijkt uit een rapport van de toezichthouder op de inlichtingendiensten CTIVD. Een hint over een opdrachtgever van zo’n geruchtmakende moord, die pas 11 jaar na dato wordt opgepikt. Dat klinkt bizar, maar toch is het zo, schrijft Nieuwe Revu.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van minister Plasterk. Het heeft zich gericht op de periode na de moord, omdat er twijfels waren over het onderzoek. Mohammed B. kreeg levenslang voor de moord op de regisseur.

Lees hier het complete verhaal.

[Revu]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

Ik snap het niet meer, wachten we dit keer op een bonnetje of op een rolodex?

only yoU
only yoU
8 jaren geleden

Laisser faire tactiek!

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

14 jaar wachten met taps beluisteren wtf.. In ieder geval beter dan die van Volkert, die zijn doodleuk gewist.
Dit land is echt wel veilig hoor… open grenzen en in oorlog maar de aivd let wel op hoor.. Dit is geen incompetentie meer maar gewoon ronduit crimineel. Waarom moet nederland stuk? Laat een scheet op twitter en ze staan zo bij je op de stoep. Die 200 teruggekeerde syriegangers hebben ondertussen vrij spel.

Weltrusten nederland.

Mariatje
Mariatje
8 jaren geleden

Theo leeft waarschijnlijk nog; zo’n grote verdwijntruc die wel vaker wordt toegepast.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x