Homepagina » Het Complot » Nieuw bewijs dat de NAVO Libië heeft verwoest om goud
Nieuw bewijs dat de NAVO Libië heeft verwoest om goud

Nieuw bewijs dat de NAVO Libië heeft verwoest om goud

Dankzij de vrijgegeven e-mails van Hillary Clinton komt er steeds meer bewijs boven tafel over de duistere praktijken van de NAVO.

In één van de 3000 e-mails wordt opnieuw bevestigd dat de NAVO in 2011 Libië binnen is gevallen omdat ze de plannen van Gaddafi vreesden. De toenmalige leider kolonel Gaddafi stond op het punt om in plaats van waardeloze stukjes papier zoals de dollar een nieuwe valuta te introduceren in Libië: de gouden dinar, die de positie van de dollar flink zou kunnen verzwakken.

Ook wilde Gaddafi in plaats van dollars voortaan goud vragen voor de Libische olie. Libië had op het moment dat Gaddafi het plan introduceerde zo’n 144.000 kilo goud op voorraad (waarde: €4,8 miljard). Libië werd in 2011 binnengevallen, waarna Gaddafi omver werd geworpen en vervolgens vermoord.

De goud- en olievoorraad van het land is geroofd door de NAVO en het land is in totale chaos achtergelaten. De geclaimde reden van de NAVO was het ‘brengen van democratie’ en het zou allemaal gedaan in het ‘belang van de Libische bevolking’, althans dat kregen we te horen via de Nederlandse media. Achteraf bleek echter dat er andere belangen achter de oorlog verscholen zaten. Nu is er nieuw bewijs dat de ware redenen van de inval pijnlijk blootlegt.

NAVO-coalitie

In februari 2011 brak er in navolging van de zogenaamde ‘Arabische Lente’ in de buurlanden een acht maanden durende opstand uit tegen Gaddafi’s regime. De opstanden tegen het 42-jaar oude autoritaire regime van Moammar Gaddafi mondden niet veel later uit in een bloedige burgeroorlog tussen voor- en tegenstanders van de kolonel.

De tegenstanders, waarvan achteraf bleek dat ze leden van de terroristische organisatie Al Qaida waren, werden vanaf 19 maart 2011 bij aanvallen gefinancierd, bewapend en gesteund door een internationale coalitie geleid door de NAVO en de VS. Ze veroverden in augustus de hoofdstad Tripoli en versloegen de laatste Gaddafi-getrouwen tot ten slotte op 20 oktober 2011 Moammar al-Gaddafi zelf werd opgepakt en gedood. Sinds de NAVO-coalitie is de situatie in het land erg verslechterd.

Libië na de val van Gaddafi

Na de revolutie bleek de Libische regering niet in staat om milities onder controle te krijgen. In het ontstane machtsvacuüm kregen milities, terroristische groepen en smokkelaars van wapens, mensen en drugs volop de kans hun positie te versterken, met toenemende onveiligheid, polarisatie en instabiliteit als gevolg. Sinds de zomer van 2014 is er sprake van twee regeringen in Libië. De bevolking heeft het nog nooit zo slecht gehad. Het land verkeert in totale chaos, bomaanslagen zijn aan de orde van de dag en onafhankelijke waarnemers zijn er intussen bijna niet meer. Alle westerse ambassades hebben de deuren gesloten vanwege het geweld, mensenrechtenactivisten zijn vermoord of gevlucht en journalisten komen er nauwelijks meer.

Hillary’s e-mails

Hillary Clinton gebruikte haar persoonlijke mailaccount niet alleen voor persoonlijke e-mails. Ze stuurde, in strijd met de regels, ook ‘gevoelige maar niet geheime’ informatie naar haar privé-account. Dat is omstreden en in strijd met de federale wet op verslaglegging. De oud-minister kreeg forse kritiek van experts en juristen. Omdat de kwestie steeds weer naar voren werd gebracht, besloot Clinton in augustus vorig jaar al haar e-mails over te dragen aan justitie. Een Amerikaanse rechtbank heeft er vervolgens voor gezorgd dat de e-mails van Clinton moesten worden vrijgegeven. Deze e-mails onthullen onder andere hoe Bush en Blair meerdere malen via de media de wereldbevolking hebben voorgelogen in de periode net voor de Irak-invasie. Steeds meer van die e-mails worden nu openbaar gemaakt.

Franse invloed

De e-mail in kwestie werd in april 2011 (één maand voor de inval) naar Hillary gestuurd door haar adviseur Sydney Blumenthal met als titel ‘France’s client and Qaddafi’s gold’.

In de e-mail wordt de Franse president Nicolas Sarkozy als ‘de leider’ geïdentificeerd, en wordt duidelijk dat de Franse president vijf specifieke doelen voor ogen had. Het meest opmerkelijke in de e-mail is dat ook Gaddafi’s goud- en zilverreserves werden geschat; 143 ton goud, en een vergelijkbaar gewicht in zilver.

Het goud werd vóór de oorlog opgebouwd en was bestemd om een pan-Afrikaanse munt te introduceren op basis van de Libische gouden dinar. Dit plan werd ontworpen om de Franstalige Afrikaanse landen een alternatief te bieden voor de Franse frank (CFA). De Franse inlichtingendienst ontdekte dit plan, en later werd dit één van de factoren die het besluit van president Nicolas Sarkozy heeft beïnvloed.

Uit de mail wordt duidelijk dat Sarkozy vijf specifieke doelen voor ogen had bij de inval van Libië:

 • Een groter deel van de Libische olieproductie in handen krijgen.
 • Vergroting van de Franse invloed in Noord-Afrika.
 • Verbetering van de interne politieke situatie in Frankrijk.
 • Het inzetten van Franse militairen om zo de status op het wereldtoneel te verbeteren.
 • De plannen van Gaddafi dwarsbomen.

En wij maar denken dat de inval goed was voor de Libische bevolking. De oorlog in Libië was het begin van de ‘vluchtelingenstroom’ waar we vandaag de dag nog steeds te maken mee hebben. Gaddafi had ons gewaarschuwd voor de problemen die zullen ontstaan indien zijn regering omver werd geworpen, van de ‘vluchtelingenstroom’ tot aan de ‘jihad’; hij had het allemaal voorspeld.

De westerse media besloten dit te negeren waardoor wij met z’n allen blind zijn geraakt door de propaganda die wél getoond werd op tv. We zagen Gaddafi als een ‘dictator’ en een ‘slechte leider’, en daarom vonden wij het niet erg dat Libië binnen werd gevallen. Idem dito met Saddam Hoessein tijdens de Irak-oorlog. U kunt vast wel raden welk land (inclusief haar leider) nu aan de beurt is.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op De Stille Waarheid.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Monsterlijke schaamteloze kortzichtige hebzucht!

  38 likes
  • René van Zalk schreef:

   Onzin ! Gaddafi was een slecht varken !

   1 likes
   • JGS schreef:

    Yup, zo slecht dat het onderwijs in Libië gratis was tijdens zijn regime, dat zorg gratis was, huisvesting voor velen, afgestudeerden kregen ‘loon’ totdat ze daadwerkelijk werk vonden, gratis elektriciteit. Libië was het rijkste land van Afrika, en het percentage analfabetisme was het laagst van alle Afrikaanse landen. Renteloos lenen niet te vergeten.
    En vrouwen werden extra (financieel) gestimuleerd een opleiding te volgen, gevolg dat bijna de helft van alle studenten vrouw is. Libië had geen staatsschuld, en toen ik er was merkte ik vooral ook op dat het één van de schoonste en best georganiseerde land is van Afrika. De Libiërs hadden de hoogste leeftijdsverwachting van het continent, en zo kan ik nog wel even doorgaan ja..

    Dit slechte varken is naast wie dan ook uit “onze” 2e kamer een engeltje!

    7 likes
  • Kalki schreef:

   Helaas is dit bij zoveel mensen eigen.

   6 likes
 • Jeff schreef:

  zolang wij het allemaal tolereren, gaat het gewoon door. Ze doen het al bijna openlijk.

  30 likes
  • Eli020 schreef:

   Precies dat Jeff, ze doen het in sommige gevallen zelfs in zijn geheel openlijk, alleen is dat alleen te zien als je de puzzelstukjes in elkaar legt. Uit eerste hand (Libische kennis) weet ik dat ook Gaddafi gebruik maakte van de pr-machine, hij was niet voor niets natuurlijk meer dan 40 jaar lang aan de macht en was tevens vriend van de elite die hem graag op het pluche lieten zitten. Toch verkiest deze kennis 100% liever het Gaddafi regime dan alles wat er nu zetelt. En aan terugkeren hoeft hij al helemaal niet meer te denken, de komende jaren zullen alleen uitzichtloosheid en hopeloosheid de boventoon voeren. Hopelijk zijn er “a few good men” binnen de FBI die er alles aan zullen doen om Hillary te laten vallen. Ik heb de hoop dat als Hillary valt ze als een menselijke Jenga nog veel meer in haar val meeneemt.

   9 likes
 • Ph schreef:

  Iedereen met wat politiek inzicht wist de ware toedracht, waarom de Libische leider moest afgezet worden (vermoord worden)
  Heb daar zelfs vele mensen voor gewaarschuwd, net zoals de ware toedracht waarom Saddam hoessein in Irak moest worden afgezet (vermoord)
  Ik heb dan allerlei scheldwoorden naar mijn hoofd gekregen, te veel om op te noemen, maar complot theorist wat er eentje van.
  Achteraf heb ik niemand van deze mensen zich weten verontschuldigen, of horen zeggen van Ph je had gelijk.

  Het probleem is dat de mensen naïef zijn, ze denken nog steeds dat de politiek er is om hun problemen op te lossen, terwijl dat die zelfde politiek eigenlijk het probleem is van onze problemen.

  Trouwens, voor Obama de eerste zwarte president van Amerika ging worden, was dit al geweten, het is allemaal zo gepland.
  Eerst geloofde ik het ook allemaal niet, thans hadden politieke medewerkers en hoog geplaatste mensen actief in de bedrijven en bank wereld, zelfs hooggeplaatste militairen, waar ik jaren geleden contact mee had, me al op de hoogte gebracht…..ik was toen ook naïef en blind voor de feiten!!

  Tot Obama tot eerste zwarte president werd gekroond, toen werd ik wakker en zag ik de wereld zoals die echt is, corrupt waarbij eigen belangen primeren boven de belangen van de mensen in de straat.

  Daarom dat ik nu ook weet dat Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van Amerika word (is me toen ook al verteld) die Feeks zal trouwens verantwoordelijk zijn dat die WW3 daadwerkelijk gebeurd.
  Zij is een puppet van de banken (Wall street) en van de Joodse lobby, die trouwens het hele Amerikaanse bestuur hebben over genomen.

  En Europa word door Amerika gezien als en kolonie, verlengstuk van die Amerikaanse belangen-ideologie…..Europa staat er bij en keek er na.
  Ik heb het nog al eens gezegd-geschreven, de enige die er baad bij hebben dat de Europese landen onderling niet overeen komen, dat is nog steeds Amerika.
  WW3 is in de maak, er is geen weg meer terug, of er moet al een serieus mirakel gebeuren!!

  “The world would not be destroyd by those who do evil, but by those who stand on the side line and do nothing”

  Albert Einstein.

  15 likes
 • Freba schreef:

  Ook Saddam moest weg vanwege het feit dat hij Euros wilde, i.p.v. papieren Joodse dollars, die geen reet waard zijn.
  Strauss Kahn was een voorstander van de Euro en had niets met de dollar, dus werd hij “genaaid” .Probeer maar een Frans sprekend kamermeisje te regelen in NY. Gaat je niet lukken. Kijk naar de ICT wereld, allemaal van Joden. Gates, Zuckerberg, wijlen Steve Jobs. Dit Joodse fenomeen is hun eigen Trojaanse paard. Iedereen die op een toetsenbord kan drukken. komt achter de waarheid.
  Maar het klootjesvolk kijkt liever naar RTL van de rijke Joodse Duitse familie Bertelsmann. Tolle: ” Everything is Form” .

  13 likes
  • Eli020 schreef:

   Gates en Jobs behoren niet tot het jodendom. Wel google oprichters Larry Page en Sergei Brin en ook Micheal Dell is joods. De rijkste jood die zijn vermogen uit de computerwereld heeft vergaard is Larry Ellison van Oracle. De IT wereld is een vrij diverse wereld net als die van de investment bankers, wel is het zo dat procentueel joden oververtegenwoordigd zijn. Nu ook weer met Uber en AirBNB.

   1 likes
 • Mammon schreef:

  — Belazer de Massa dan rinkelt de Kassa —

  11 likes
 • Orion schreef:

  Door en door Triest!

  3 likes
 • Martin schreef:

  En wat zouden wij hier tegen kunnen doen? Het maakt niet uit wat je stemt. We kunnen natuurlijk beginnen met ruilhandel of zo.
  Dan financieren we het kwaad in ieder geval niet meer.

  2 likes
 • kael schreef:

  Wat er nu gebeurd is mooi in scenario gezet. Gadaffi was een dictator, helaas heeft dit volk een dictator nodig om in het gareel te lopen (let maar wat er hier reeds gebeurd en nog zal gebeuren met het pamperregime). Toch niet logisch dat zogezegde vluchtelingen een paar duizend km trekken naar zogezegd betere wereld, weg van hun eigen cultuur, godsdienst, nee , dit is een plan dat wordt uitgevoerd

  0 likes
 • x

  Check Also

  franse

  Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

  Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met ...

  kabinet

  Kabinet zet mes in coronasteun: ‘We worden uitgebuit door een verrot systeem’

  Het kabinet is van plan het mes ...

  >