Gezondheid

Wat je nog niet wist over light frisdrank

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen verruilen suikerhoudende frisdrank voor suikervrije drankjes. Ben je goed bezig als je voor light kiest? Na deze weetjes over light frisdrank pak je in de toekomst misschien vaker een glas water.

Zowel gewone frisdrank als light frisdrank bevatten fosforzuur, dat een regelrechte aanslag is op je tanden. Al na 10 minuten tast fosforzuur het glazuur van je tanden aan.

Zuurgraad

Light frisdrank heeft een pH-waarde van 3,2, dat is een zeer hoge zuurgraad. Ter vergelijking hebben zuren in batterijen een pH-waarde van 1 en water heeft een pH van 7. De hoge zuurgraad in (light) frisdranken kan de pH-waarde van je lichaam ontregelen, wat kan leiden tot acne en andere huidproblemen.

Aspartaam

Voedingsdeskundigen waarschuwen dat kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam de aanmaak van insuline stimuleren, waardoor je lichaam vet gaat opslaan en je dus aankomt. Aspartaam is overigens 200 keer zoeter dan suiker.

Echte suikers

Als je light frisdrank hebt gedronken, verlangt je lichaam vaak alsnog naar echte suikers. Het gevolg is dat mensen naar suikerrijke snacks gaan grijpen. Light frisdranken zijn overigens vaak geen aangepaste recepten van de originele frisdrank. Meestal gaat het om een totaal andere formule.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vakantie
vakantie
6 jaren geleden

Is er een verband tussen voeding (light frisdrank) en de persoonlijkheid van iemand?
Betaal de sociale zekerheid met een taks op light frisdrank.

ZED
ZED
6 jaren geleden

Oei..

Eli020
Eli020
6 jaren geleden

Een ieder is vrij om te consumeren wat hij wilt, maar er moet wel rekening gehouden worden met de korrelatie van onze voeding en het hoge percentage mensen met kanker, met diabetes, met hart -en vaatziekten. Gebruik gewoon gezond verstand en breng wat balans aan in je voedingspatroon.

ikke
ikke
6 jaren geleden

ooit wel eens de zuurtegraad van je maagsap gemeten? Ik kan je zeggen dat die pH2 tot pH3.2 is (eigen ervaring). De reden dus dat cola zo goed helpt als je misselijk bent. Maar volgens dit artikel zou je maagsap dus ook funest zijn. Na je maag wordt de pH geneutraliseerd tot een pH van 6-7. En dat geldt ook voor de zuren die je binnen krijgt via eten of drinken
Suikerrijke frisdrank (als we het over cola hebben) is ook pH 2 tot 3.2
7Up is rond de pH4. Suikervrije 7Up ook.
Hoe ik het weet? pH-papier aangeschaft en meten maar.

Ik heb het alleen over de zuurtegraad, en niet over aspartaam of de trek die je hebt naar suikers. Puur en alleen de zuurtegraad

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x