Buitenland

WikiLeaks-baas Assange: “Terreurgroep IS gecreëerd door de CIA”

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De CIA is verantwoordelijk voor de opkomst van terreurgroep IS. Dat heeft Julian Assange van klokkenluiderssite WikiLeaks gezegd.

Zijn organisatie publiceerde deze week meer dan een half miljoen geheime Amerikaanse diplomatieke cables die teruggaan tot 1979.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Gebeurtenissen die dat jaar plaatsvonden, hebben volgens Assange geleid tot de opkomst van Islamitische Staat.

Operatie Cyclone

In 1979 gaf president Jimmy Carter de CIA opdracht om miljarden dollars te steken in de bewapening van de moedjahedien in Afghanistan om de Sovjet-Unie te bestrijden.

Die beslissing leidde tot de creatie van terreurgroep Al Qaida en vervolgens de terreuraanvallen op 9/11, de invasie van Afghanistan en Irak en de creatie van IS.

“Na de invasie van Afghanistan door de Sovjet-Unie pompten Saoedi-Arabië en de CIA tijdens Operatie Cyclone miljarden dollars in de moedjahedien,” zei Assange. “Dat leidde tot de opkomst van Al Qaida en de val van de Sovjet-Unie.”

Excuus

“De opkomst van Al Qaida resulteerde in de aanslagen op 11 september 2001, die Amerika als excuus gebruikte om Afghanistan en Irak binnen te vallen,” voegde hij toe.

“Die oorlogen legden de ideologische, financiële en geografische basis voor IS,” zei hij.

Carter Cables

Na publicatie van deze zogeheten Carter Cables III heeft WikiLeaks in totaal 3,3 miljoen Amerikaanse diplomatieke stukken geopenbaard.

Assange zal voorlopig blijven wonen in de ambassade van Ecuador in Londen, zo liet de openbaar aanklager van Ecuador dinsdag weten.

In oktober werd zijn internetverbinding in de ambassade afgesloten. Aanleiding waren de gehackte e-mails van de Democratische partij die belastend waren voor Hillary Clinton.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kris
Kris
7 jaren geleden

Voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal. Dit is toch niets nieuws, maar wordt keer op keer opnieuw verteld.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Het is toch helemaal niet moeilijk te begrijpen voor mensen met enig verstand al helemaal niet dat de VS huurlegers financieren om Syrië en het hele Midden-Oosten in hun macht te krijgen.

Wie niet ziet hoe simpel het spel wordt gespeeld en dat ISIS niet meer is dan een Amerikaans merkenlabel, heeft last van partijdigheid of bezit een leeg hoofd.

Als men iemand weg wil hebben en dat zelf niet kan, wil of durft te doen, omdat men daar te laag of laf voor is, dan is het toch een kleine moeite om iemand in te huren en het vieze en moorddadige werk op te laten knappen voor een aardige som geld. ISIS zijn geen religieuze vechters, geen mensen die een ideaalbeeld nastreven, maar louter en alleen maar geschiften die geld vangen voor het vermoorden van mensen. Huurlegers zijn al zijn oud als de weg naar Rome, dat ze onder valse voorwendselen met een gefingeerd label moorden en oorlog voeren is meer dan duidelijk.

Assange verdedigt in dit verhaal de VS ook nog enigszins, en dat is verdacht te noemen. Want de VS is een directe financier van alle terreur wereldwijd en heeft geen voedingsbodem gelegd, maar is een onmiskenbare directe dader.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Deze hypocricy ďuurt voort źolang tot de wereldleraar zich openbaart.

Zamunda
Zamunda
7 jaren geleden

Die Assange is geen held helaas. De berichten die Wikileaks vrijgeeft zijn nieuwswaardig, maar niet nieuw. Hij kan niets anders zijn dan een geheim agent die zogenaamd aan onze kant staat. Het beste bewijs hiervoor is dat hij, maar ook Snowden, nooit hebben gezegd dat 9/11 een inside job was. Beiden zijn ratten die helden moeten spelen. Daar hoort de groep Anonymous ook bij.

We worden genaaid en we hebben het niet eens door. Er zijn geen helden waar zoveel aandacht aan wordt besteedt, die bestaan niet in onze wereld!

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x