Homepagina » Buitenland » WikiLeaks-baas Assange: “Terreurgroep IS gecreëerd door de CIA”
WikiLeaks-baas Assange: "Terreurgroep IS gecreëerd door de CIA"

WikiLeaks-baas Assange: “Terreurgroep IS gecreëerd door de CIA”

De CIA is verantwoordelijk voor de opkomst van terreurgroep IS. Dat heeft Julian Assange van klokkenluiderssite WikiLeaks gezegd.

Zijn organisatie publiceerde deze week meer dan een half miljoen geheime Amerikaanse diplomatieke cables die teruggaan tot 1979.

Gebeurtenissen die dat jaar plaatsvonden, hebben volgens Assange geleid tot de opkomst van Islamitische Staat.

Operatie Cyclone

In 1979 gaf president Jimmy Carter de CIA opdracht om miljarden dollars te steken in de bewapening van de moedjahedien in Afghanistan om de Sovjet-Unie te bestrijden.

Die beslissing leidde tot de creatie van terreurgroep Al Qaida en vervolgens de terreuraanvallen op 9/11, de invasie van Afghanistan en Irak en de creatie van IS.

“Na de invasie van Afghanistan door de Sovjet-Unie pompten Saoedi-Arabië en de CIA tijdens Operatie Cyclone miljarden dollars in de moedjahedien,” zei Assange. “Dat leidde tot de opkomst van Al Qaida en de val van de Sovjet-Unie.”

Excuus

“De opkomst van Al Qaida resulteerde in de aanslagen op 11 september 2001, die Amerika als excuus gebruikte om Afghanistan en Irak binnen te vallen,” voegde hij toe.

“Die oorlogen legden de ideologische, financiële en geografische basis voor IS,” zei hij.

Carter Cables

Na publicatie van deze zogeheten Carter Cables III heeft WikiLeaks in totaal 3,3 miljoen Amerikaanse diplomatieke stukken geopenbaard.

Assange zal voorlopig blijven wonen in de ambassade van Ecuador in Londen, zo liet de openbaar aanklager van Ecuador dinsdag weten.

In oktober werd zijn internetverbinding in de ambassade afgesloten. Aanleiding waren de gehackte e-mails van de Democratische partij die belastend waren voor Hillary Clinton.

[Express]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal. Dit is toch niets nieuws, maar wordt keer op keer opnieuw verteld.

  7 likes
  • LS…

   Dat is wel zo maar zo lang Rutte en consorten blijven roepen dat de Russen er aan komen en dat er Nederlandse militairen naar de Baltische Staten worden gestuurd om ze tegen te houden, is er nog veel mis. Met andere woorden: We worden belazerd waar we bijstaan !

   31 likes
   • Dus dan maar keer op keer hetzelfde melden?

    En laat men dan beginnen over waar jij het over hebt. Dit verhaal is onderhand al tig keer herkauwd.

    Overigens is een en ander prima te begrijpen, snap niet wat hier moeilijk aan is? Grote groepen bewapenen om de vijand te verslaan en dat is ook gelukt.

    Alleen de pech dat ze verder met die wapens kunnen doen wat ze willen en als de ene oorlog voorbij is, worden de wapens elders ingezet.

    Zoals Iran Hezbollah bewapent, deed de VS dat met Al Qaida en verwante groeperingen. Zoals men dat nu bij de Koerden en andere (zogenaamde) gematigde rebellen doen.

    Daar kun je hele complotten bij verzinnen, maar een beetje logisch nadenken brengt je ook een heel eind op weg.

    2 likes
  • Beste Kris, dit is meer een samenvatting van eerdere berichten die sommigen toch wel vaker dienen te lezen. Waarom? Omdat het probleem zich nog steeds afspeelt, maar dan in een nog heftigere vorm (achter de schermen) en nog meer leugens waar 90% van de bevolking steeds maar weer in trapt.

   14 likes
  • Herhaling is de kracht van het medium.
   En elke week komen er nieuwe mensen op ninefornews.Een goede zaak !!!!!

   7 likes
 2. Het is toch helemaal niet moeilijk te begrijpen voor mensen met enig verstand al helemaal niet dat de VS huurlegers financieren om Syrië en het hele Midden-Oosten in hun macht te krijgen.

  Wie niet ziet hoe simpel het spel wordt gespeeld en dat ISIS niet meer is dan een Amerikaans merkenlabel, heeft last van partijdigheid of bezit een leeg hoofd.

  Als men iemand weg wil hebben en dat zelf niet kan, wil of durft te doen, omdat men daar te laag of laf voor is, dan is het toch een kleine moeite om iemand in te huren en het vieze en moorddadige werk op te laten knappen voor een aardige som geld. ISIS zijn geen religieuze vechters, geen mensen die een ideaalbeeld nastreven, maar louter en alleen maar geschiften die geld vangen voor het vermoorden van mensen. Huurlegers zijn al zijn oud als de weg naar Rome, dat ze onder valse voorwendselen met een gefingeerd label moorden en oorlog voeren is meer dan duidelijk.

  Assange verdedigt in dit verhaal de VS ook nog enigszins, en dat is verdacht te noemen. Want de VS is een directe financier van alle terreur wereldwijd en heeft geen voedingsbodem gelegd, maar is een onmiskenbare directe dader.

  18 likes
  • Inderdaad, Isis is ingehuurd door de vs en Hun eurovazallen om Assad te verdrijven.
   En ook nog de volgende herhaling :
   Assad is gekozen door de meerderheid van zijn volk,of je het er nu mee eens bent of niet.
   Hij is tevens de enige in het Middenoosten,die de islamitische koppensnellers van Isis weet te weersrtaan.
   De. Russen zijn er op zijn verzoek, de rest heeft er niets te zoeken.
   P

   1 likes
 3. Die Assange is geen held helaas. De berichten die Wikileaks vrijgeeft zijn nieuwswaardig, maar niet nieuw. Hij kan niets anders zijn dan een geheim agent die zogenaamd aan onze kant staat. Het beste bewijs hiervoor is dat hij, maar ook Snowden, nooit hebben gezegd dat 9/11 een inside job was. Beiden zijn ratten die helden moeten spelen. Daar hoort de groep Anonymous ook bij.

  We worden genaaid en we hebben het niet eens door. Er zijn geen helden waar zoveel aandacht aan wordt besteedt, die bestaan niet in onze wereld!

  10 likes
  • Hele geloofwaardige Zamunda!

   Vooral dat laatste wat je zegt klopt gewoon.

   “…Er zijn geen helden waar zoveel aandacht aan wordt besteedt, die bestaan niet in onze wereld!”

   Dikke duim omhoog!

   5 likes
 4. Deze hypocricy ďuurt voort źolang tot de wereldleraar zich openbaart.

  7 likes
  • Ik geloof niet in 1 persoon die de wereld gaat veranderen. Als ie al bekend wordt en oprecht is, dan leeft hij niet lang, net als Martin Luther King verging.
   Als hij wel komt en de nodige media aandacht krijgt, reken er dan maar op dat hij niet aan onze kant staat.

   Dat neemt niet weg dat we verloren zijn, we zijn nog steeds met 99% van de wereldbevolking. Het moet van ons komen, niet wachten op een held. Jij kunt zelf beslissen op wie je stemt, als je al stemt. Je kunt veranderen van bank en bij een kleine gaan zitten. Je kunt mensen informeren, zelf schrijven, een vereniging opzetten. We zijn zeker niet machteloos.

   6 likes
 5. Het nieuws van 14 uur; vandaag; er gaat weer 3.5 miljard naar wapen vernieuwing en aanschaf.
  niet stemmen op oorlogsgezinde partijen .
  in Nederland bijna allemaal.

  5 likes
  • Andere berichten overal. Als Trump of EU breekt met NAVO, dan heeft de EU bijna 100 miljard schuld aan Washington/VS(schaduwregering defensie Pentagon). Er zitten namelijk al veel NAVO basissen/militairen/macht troepen/wapens/geheime diensten enz. in de EU. Dus wij moeten wel nu aan zelfverdediging gaan doen. Het is een vies global spelletje. We kunnen niet eens een eigen nationaal leger meer opzetten. We zijn allang onze soevereiniteit als land(overheid die de burgers dient en andersom) kwijt. Conclusie: De uitkomst blijft hetzelfde. WW3.
   Zie: Hoe zit het nu echt, Gewoon-nieuws.nl, oproep aan politie en militairen.

   0 likes
  • Zijn er Dan nog niet oorloggezinde partijen?
   Allen willen verhoging van defensiebudget en marcheren Russische grens.
   Dit is 70 jaar geleden ook gebeurd,met fatale afloop.

   1 likes
 6. Omsingelen en uitdrijven alsof je op jacht gaat met al die legerkracht bij elkaar dan is het in een weekje voorbij met IS.

  2 likes
  • Als ze IS willen uitschakelen zullen ze ook Qatar en de saudies moeten aanpakken. Die verspreiden al 40 jaar terrorisme en bewapenen deze lieden. Het is niet slechts de VS. Het zijn de saudie madrassa’s/moskeeën die je overal in het middenoosten en europa kan vinden. De ideologie moet ook aangepakt worden, anders is het slechts een kwestie van tijd voordat er ergens weer een kalifaat ontstaat.

   5 likes
 7. CIA/VS is een oorlogsmonster.

  6 likes
 8. Deze zin begrijp ik niet helemaal….

  “De opkomst van Al Qaida resulteerde in de aanslagen op 11 september 2001, die Amerika als excuus gebruikte om Afghanistan en Irak binnen te vallen,” voegde hij toe.”

  Zegt Assange hier eigenlijk mee dat Al Qaida verantwoordelijk is voor 9/11 aanslag????

  Want dan weet ik 100% zeker dat Assange bij de boeven hoort en wellicht een CIA agent is.
  Want ik snap ook niet helemaal hoe hij nu in London bescherming kan genieten (het hol vd leeuw!). Normaliter zou die boevenbende zo de deur plat lopen in een dergelijke ambassade en Assange in de kraag vatten. Denk dat de “Men in Black” en/of MI5, MI6 agenten echt wel weten hoe ze hem kunnen pakken.

  We worden gewoon weer in de maling genomen en Assange is gewoon een cover-up agent in dit hele verhaal en werkt hij i.o.v. het elite clubje.

  Deze hele facade met Assange duurt ook veel te lang…. klopt geen reet van!

  Tenslotte blijkt Alex Jones ook een CIA agent te zijn en moet hij de elite beschermen. Omdat Jones maar 90% van de waarheid verteld kunnen ze de elite nog steeds nergens op pakken. Dat heet slimme tactiek. En Assange doet wellicht ook mee in deze cover-up net als Alex Jones.

  1 POT NAT!

  6 likes
 9. IS is CIA. Met Obama en zijn clan als leider. Dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden.

  5 likes
 10. Nou, waarom dit bericht; waaarom nu? Het lijkt erop dat het idee moet worden geranimeerd als dat 9/11 werk was van Al-Qeada, cq. zgn. moslim-fanatici.
  Fout,
  daar trap geen nuchtere Hollander meer in.

  9/11 is maanden lang door de CIA voorbereid, nee járen lang. Pentagon, NYPD, NYC, NORAD, FBI, Witte Huis, NYSE, FED, Goldman Sachs, USAIRFORCE, USNAVY, Mossad, NAVO, CNN, CBS, FOX, NYT, WSJ, etc.
  Allemaal deden ze mee aan het ‘spel’.

  Interessanter is het FEIT, dat de CIA nu veel IS-slachters onder de nep-vluchtelingen naar de EU stuurt – en onderbrengt in AZC’s m.n. NIET in de randstad, Aerdenhout, of het Gooi. Tussen de ‘deplorables’.
  Ik zie tendenzen dat de CIA i/o het Gaza-conflict naar de EU en VS exporteert.
  http://www.beyondthematrix.nl/2015/09/26/wapenvondsten-in-azielzoekerscentra-duitsland/

  Laat Assange daar dan us cable over naar buiten brengen!

  Wat velen nog niet hebben opgepikt mbt. 9/11:
  De ‘epidemische’ toename van mensen met kanker rond de rampplek, sindsdien:
  http://edition.cnn.com/2016/08/15/health/september-11-cancer-diagnoses/index.html

  9/11 wordt door bepaalde ‘mensen’ nog jaarlijks gevierd:
  http://www.veteranstoday.com/2013/03/01/israel-celebrates-successful-911-operation-on-purim-holiday/
  (onbetrouwbare zender, een CIA propaganda kanaal – maar krijg dit ook via andere kanalen bevestigd!)
  https://jonrappoport.wordpress.com/2014/01/30/flashback-911-and-the-gold-in-the-ny-federal-reserve/

  3 likes
 11. Ik vraag mij af óf en hoe ze Iran eigenlijk zouden willen gaan aanpakken. Niet dat dat nu daadwerkelijk makkelijk is en ook gaat gebeuren. Maar ik vraag me toch af met wat voor leugens men kan komen aanzetten (Al Quaida, ISIS, …Sinterklaas?) Dat land (waar ik vaak ben) staat toch wel op #1 van de Amerikanen. Hooguit kunnen ze het van binnenuit bewerkstelligen (zie eerdere mislukkingen).

  Iemand?

  1 likes
  • Ze kunnen het gooien op Hezbollah die zogenaamd een bom plaatst in Israel. Hezbollah werkt voor Iran, zeggen ze. Een false flag is nodig om Iran als een serieuze bedreiging te zien.
   Misschien gebeurt er iets in de VS wat wordt gelinkt aan Iran. Of we krijgen weer valse bewijzen dat Iran een atoombom aan het bouwen is en een bedreiging voor de wereldvrede is, net als met Saddam.
   Wie weet hebben de geheime diensten een kliek in Iran zitten die een neppe revolutie start en wordt neergeslagen zoals in Syrie. Dan moet de wereld weer gaan optreden, want Iran vermoordt zijn eigen burgers.

   Ziehier de lachwekkende vertoning van Netanyahu met zijn bom en de rode lijn waar Iran bijna is gekomen om de wereld te kunnen vernietigen. Dit verdient een Oscar.
   https://www.youtube.com/watch?v=vFYvwICHxXo

   1 likes
   • Maar daar moet je toch verdomme niet (WEER) in gaan trappen, denk ik dan? Of heb ik ongelijk?

    Overigens is Iran absoluut niet te vergelijken met de Arabische wereld of de Turken.
    Ook haten de Iraniërs Israël niet; natuurlijk zullen er haters tussen zitten die dat wel doen (3% van de 80miljoen inwoners misschien?). De geschiedenis heeft voorts laten zien dat het de Perzen (Iraniërs) waren die de Joden telkens hebben geholpen en zo uitroeiing van de Joden hebben kunnen voorkomen. De Joden hebben daar zelfs een nationale feestdag voor 😉 Dus, over die clown Netanyahu moeten we het helemaal niet hebben.

    0 likes
 12. let op: die onbetrouwbare zender, dat heeft betrekking op CNN

  2 likes
 13. Kan er iemand de bronnen vermelden waarin deze beweringen staan beschreven. wikileaks documenten bijvoorbeeld.
  De enige referentie in dit artikel is een Wikipedia document verwijzend naar de operatie cyclone. Een bron die eenieder kan opgesteld hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben ...

Mainstream media prijzen jihadistencommandant die trouw zwoer aan IS de hemel in. Zie hier wat de NOS schrijft over deze 'verzetsheld'

Mainstream media prijzen jihadistencommandant die trouw zwoer aan IS de hemel in. Zie hier wat de NOS schrijft over deze ‘verzetsheld’

Als je de berichten hebt gelezen in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.