CoronaBuitenland

Wil je in China demonstreren? Dan gaat je QR-code op rood

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!

Vorige week ging de Chinese metropool Shanghai weer grotendeels in lockdown omdat er 11 nieuwe ‘coronagevallen’ waren geconstateerd. De autoriteiten hebben aangekondigd massaal te gaan testen. Afgelopen weekend werden zo’n 23 miljoen mensen getest. Vervolgens kregen ze een QR-code waarmee ze kunnen deelnemen aan het openbare leven.

China heeft een beleid met als doelstelling ‘zero-covid’. Dat betekent dat mensen die positief testen direct worden geïsoleerd, evenals nauwe contacten.

Wat gebeurt er in China als je wilt demonstreren? Honderden spaarders die een demonstratie hadden georganiseerd omdat hun tegoeden zijn bevroren, kregen een onaangename verrassing. De autoriteiten hebben namelijk hun QR-code op rood gezet, zeiden diverse spaarders tegen Reuters.

Totalitarisme

De spaarders waren van plan om vanuit heel China naar de provincie Henan af te reizen om te protesteren. Doordat de tegoeden geblokkeerd zijn, kunnen bedrijven geen salarissen uitbetalen en hebben mensen geen toegang tot hun spaargeld.

“Totalitarisme. Dit is exact wat onze westerse regeringen willen: totale controle,” reageert Stefan Noordhoek. “Het is of dát of een onverantwoord kinderlijk wegkijken van de absoluut logische volgende stap die overheden met te veel macht (‘noodsituatie’) óveral namen en zullen nemen.”

Nergens meer heen

“En daarom vinden onze ‘leiders’ de coronapas zo interessant: als burgers iets van plan zijn wat je niet aanstaat, zet je hun QR-codes gewoon op rood en kunnen ze nergens meer heen,” schrijft FVD-voorman Thierry Baudet.

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt voegt toe: “Stel, u bent van plan mee te doen aan het boerenprotest. Stap in de auto, gaat eerst tanken, maar u kunt niet afrekenen want uw rekening is geblokkeerd omdat uw vinkje op rood is gezet of u helemaal geen QR-code heeft.”


4.9 52 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
1 maand geleden
Patricia
Patricia
1 maand geleden

Dus in principe geen recht op leven

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Chinezen zijn blijkbaar net zulke Voorbeeldige Volgzame Hersendode Slaafse Collaborateurs als de overgrote Meerderheid van de Hollanders….Bizar toch? Hoe al die angstige Laffe Schapen gewoon precies doen wat hun Satanische Puppetmasters van hen eisen…Ongelooflijk hoe gehoorzaam die Kudde Goyim is….ik begrijp wel véél beter waarom deze wereld in deze hedendaagse absoluut deplorabele toestand verkeerd…

jan de wit
jan de wit
1 maand geleden

Komt hier ook en de meeste genieten er nog van ook. 75% van de mensheid is dom. Ook die met wo achtergrond. Intelligentie wordt.beoordeeld op informatie opslag niks anders

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

76
0
We lezen graag je reactie!x