Archeologie

Uniek standbeeld van Egyptische farao gevonden in Israël

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers proberen vast te stellen hoe het kan dat een unieke sfinx van een Egyptische koning is begraven in Israël.

Een sfinx ter ere van farao Mycerinus, naar de gelijknamige piramide op het plateau van Gizeh, is dinsdag opgegraven in Tel Hazor in het noorden van Israël.

Archeologen zeggen dat het standbeeld om verschillende redenen uniek is. “Dit is het enige noemenswaardige Egyptische standbeeld dat ooit in de Levant – het hedendaagse Israël, Libanon en Syrië – is gevonden,” zei professor Amnon Ben-Tor van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. “Het is tevens de enige ontdekte sfinx van deze specifieke koning. Zelfs in Egypte in geen sfinx van deze koning gevonden.”

De onderzoekers hebben delen van de poten en onderarmen van het mythische wezen blootgelegd. Het opgegraven standbeeld is ongeveer een halve meter lang. Archeologen schatten dat het gehele standbeeld 1,5 meter lang en een halve meter hoog is geweest.

Volgens de onderzoekers is het onwaarschijnlijk dat het standbeeld tijdens het bewind van de koning naar het gebied is gebracht. Wel is het een mysterie hoe het in Israël is beland.

Een expert houdt rekening met de mogelijkheid dat het standbeeld is meegenomen door de plunderaars van de Kanaänieten, die in de zeventiende en zestiende eeuw voor Christus over Lager Egypte heersten.

Ben-Tor meent dat de sfinx waarschijnlijk naar Tel Hazor is gebracht als geschenk van een latere Egyptische heerser. “In dit geval is het mogelijk dat de Egyptische heerser het standbeeld aan de koning van Hazor, de belangrijkste heerser in dit gebied, heeft gegeven,” zei hij.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
9 jaren geleden

Israel, nooit van gehoord !

Er bestonden diverse Semietise geitenhoeders stammen, in de tijd van Sumer !

Remko
Remko
9 jaren geleden

Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat Israël in de faraonische tijden een buitenprovincie was van het Egyptische rijk met de naam: IS RA EL komende van de godennamen: ISIS RA en ELOHIM

redice
redice
9 jaren geleden

het verontrustende is dat moslimleiders in Egypte hebben opgeroepen tot het afbreken van de piramides en de sfinx omdat volgens de koran niets mag aanbeden of verafgood worden wat niet islam is!!

Aloysius Kruiden
Aloysius Kruiden
9 jaren geleden

Israel was blijkbaar stukken kleiner dan beweerd wordt door de lieden die zelf bijbelboeken redigeerden en in naam van Jahweh steeds meer grond er bij telden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x