Mens en Dier

Wilde dolfijnen delen cadeautjes uit aan mensen

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afgelopen jaren hebben wilde dolfijnen tot 23 keer toe cadeautjes uitgedeeld aan mensen in het Australische Tangalooma Island Resort.

Het ging onder meer om aal, tonijn, inktvis en octopus, voor dolfijnen zeer waardevolle bronnen van voedsel.

Begin deze maand werd in het tijdschrift Anthrozoös: A Multidisciplinary Journal of the Interactions of People & Animals beschreven hoe wilde dolfijnen voedsel delen met mensen.

Prooi

Onderling delen dieren van dezelfde soort geregeld voedsel met elkaar, maar dergelijk gedrag tussen verschillende soorten is erg zeldzaam. Katten laten bijvoorbeeld vaak een prooi achter bij de voordeur of bij de voeten van hun baasje. In de literatuur is weinig te vinden over wilde dieren die voedsel met elkaar delen.

De wilde dolfijnen die in Australië cadeautjes gaven aan mensen werden vaak gezien tijdens een voedselprogramma in het Tangalooma Island Report. Werknemers van het resort gaan vanaf 1992 de zee in om wilde dolfijnen te voeren.

Traditie

In 1998 gaf een dolfijn genaamd Fred een dode aal aan één van de verzorgers. Sindsdien zijn er nog 22 andere Tangalooma-dolfijnen geweest die voedsel deelden met mensen.

Wetenschappers weten niet precies wat de dolfijnen motiveert om hun prooi aan mensen te geven. Het delen van voedsel wordt in het dierenrijk vaak geassocieerd met spelen of voortplanting. Ook kan de ontvanger van het voedsel worden gezien als een onbekwame jager. Biologen denken dat de dolfijnen in het resort graag wilden spelen.

Hoe dan ook is het geven van cadeaus door de Tangalooma-dolfijnen onderdeel van de traditie geworden. Het onderzoek is gepubliceerd door Bonnie Holmes en David Neil van de Universiteit van Queensland in Brisbane.

Bron: Ingentaconnect.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
FFHK
FFHK
9 jaren geleden

waar blijft het mijne !?:P

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

Universele liefde

Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Uuhmmpppff….. altijd maar weer die ”professionele” menselijke verklaringen van dingen die ze niet begrijpen…

De Dolfijnen doen dit uit liefde die ze hebben voor deze mensen, en dat tonen door iets te schenken wat voor hun waardevol is, uit teken van respect.

Net als een kat die een dode muis aan zijn baasje geeft.

Iep
Iep
9 jaren geleden

Die werknemers “delen” toch ook voedsel?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x