Mens en Dier

Agent en ME’er klapt uit de school: ‘Het is ronduit schokkend wat ik bijna dagelijks meemaak’

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds de demonstratie van afgelopen zondag op het Malieveld zijn zes aangiftes gedaan tegen de politie. Daarnaast hebben 120 mensen een klacht ingediend over het politiegeweld. De politie in Den Haag zegt veel vragen te krijgen over het optreden tijdens de demonstratie tegen de coronamaatregelen.

Bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 hebben zich al tientallen politieagenten gemeld om hun verhaal te doen. Eén van die agenten heeft zich naar eigen zeggen aangemeld omdat hij vindt dat de misstanden binnen de politieorganisatie naar buiten moeten komen.

De man, 15 jaar werkzaam als politieagent en vijf jaar als ME’er, zei: “Het is ronduit schokkend wat ik als agent en ME’er bijna dagelijks meemaak. Geweld toepassen tegen demonstranten is standaard geworden. We moeten er met volle kracht in. Dat zijn de instructies.”

Hier was ik geen ME’er voor geworden

Voorheen sloegen ME’ers op de benen, maar nu krijgen ze de opdracht om op het hoofd te slaan. Een bebloed hoofd schrikt af, zeggen ze.

De agent moest op 21 juni 2020 optreden bij de verboden demonstratie op het Malieveld. Zijn eenheid blokkeerde het station. “Wij moesten voorkomen dat ‘het tuig’ ongehinderd de trein kon pakken naar een ‘verboden wappiedemonstratie’.”

Op een gegeven moment sprong er een aanhoudingseenheid uit een politiebusje. “Ze renden op de menigte af en begonnen te slaan en schoppen. Ik was verbijsterd. Ik wist niet wat me overkomen was. Hier was ik geen ME’er voor geworden.”

Ik verander op deze manier in een emotioneel wrak

Later noemde Rutte de betogers ‘doorgesnoven hooligans’. “Onvoorstelbaar dat hij het uit zijn mond kreeg. Alle verklaringen die door de overheid over dit geweld naar buiten zijn gebracht, zijn gelogen.”

De agent, die uit veiligheidsoverwegingen anoniem wil blijven, zei dat 21 juni pas het begin was. “Op patrouille op de auto zijn we constant ‘op jacht’ zoals dat heet. Ik walg ervan.”

De politieagent zei er vrede mee te hebben als hij vanwege zijn verklaring wordt ontslagen of op non-actief wordt gezet. “Dat is dan maar zo. Ik verander op deze manier in een emotioneel wrak.”

Lees hier de hele verklaring.

[BPOC]

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
D'n dieje
D'n dieje
1 jaar geleden

Meneer agent u bent een held ?

jan
jan
1 jaar geleden

Deze agent is een held om naar buiten te treden over het exstreme politie geweld

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Dit is een kenmerk van een totalitaire dictatoriale politiestaat.
Dit had het volk kunnen en moeten weten ondanks de reguliere media maar dankzij het vrije internet.

Wat heeft het volk beslist vandaag? Zetten wij deze tirannie voort of niet voort?

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

en niemand die de MSM volgt geloofd dit! Het is heel erg triest wat er allemaal gebeurt om een virus!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x