Mens en Dier

Man spreekt andere taal na beroerte

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen een Engelsman wakker werd na een beroerte kwam hij tot de ontdekking dat hij alleen nog maar vloeiend Welsh kon spreken.

Hij nam een Welsh woordenboek ter hand om te kijken of hij de woorden goed uitsprak. De 81-jarige Alun Morgan moest daarna zijn moedertaal opnieuw leren spreken.

Na de beroerte werd Morgan gediagnosticeerd met afasie, een taalstoornis die optreedt na beschadiging van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor het spreken en begrijpen van taal.

Hoewel mensen met de aandoening moeite kunnen hebben met spreken en lezen, worden verbindingen in andere gebieden in het brein juist versterkt.

Artsen denken dat Morgan zijn herinneringen aan de Engelse taal door de beroerte heeft onderdrukt terwijl zijn kennis van het Welsh naar voren kwam.

Morgan groeide op in Engeland, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij zijn grootmoeder in Wales. Zowel zijn ouders als zijn oma spraken slecht Engels. 

De man kreeg de beroerte in 2010. Artsen in het ziekenhuis konden hem niet verstaan toen hij ontwaakte uit zijn coma. Ook zijn vrouw kreeg de schrik van haar leven. Na de beroerte kwamen de Engelse woorden met moeite weer terug. Inmiddels is Morgan het Welsh al bijna weer vergeten. De gepensioneerde RAF-piloot woont met zijn vrouw Yvonne in Somerset.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
9 jaren geleden

Nou dit dan; in mijn dromen weleens gehad dat ik vloeiend een andere taal sprak en zo wakker werdt maar het niet meer na kon spreken hoewel in het in mijn droom wel begreep. Ik denk weleens dat het een taal van een vorig leven is geweest..?raar is het wel. oh en ook piano spelen vloeiend, nooit gitaar of fluit of zo,en ik rij geregeld op een motor in mijn dromen.Nou was ff of topic maar die andere taal was wel apart.

Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

[quote name=”cc”]Nou dit dan; in mijn dromen weleens gehad dat ik vloeiend een andere taal sprak en zo wakker werdt maar het niet meer na kon spreken hoewel in het in mijn droom wel begreep. Ik denk weleens dat het een taal van een vorig leven is geweest..?raar is het wel. oh en ook piano spelen vloeiend, nooit gitaar of fluit of zo,en ik rij geregeld op een motor in mijn dromen.Nou was ff of topic maar die andere taal was wel apart.[/quote]
Ik heb tot 2 keer toe gedroomd dat ik een ruimteshuttle bestuur…in dromen is alles mogelijk dus ook een vreemde taal spreken.

ro4bin
ro4bin
9 jaren geleden

Zo inderdaad ook eens gedroomd dat ik vloeiend Frans kon, of ineens supersnel gitaar kon spelen. En iedere week wel minstens 1 droom over dat ik kan vliegen/zweefvliegen. Doet me denken aan dat alle informatie al in je DNA zit, en misschien in je dromen makkelijker te bereiken is. Misschien dat een coma een lang genoege periode van slaap is om dergelijk effect te verkrijgen.

abtach
abtach
9 jaren geleden

[quote name=”ro4bin”]Zo inderdaad ook eens gedroomd dat ik vloeiend Frans kon, of ineens supersnel gitaar kon spelen. En iedere week wel minstens 1 droom over dat ik kan vliegen/zweefvliegen. Doet me denken aan dat alle informatie al in je DNA zit, en misschien in je dromen makkelijker te bereiken is. Misschien dat een coma een lang genoege periode van slaap is om dergelijk effect te verkrijgen.[/quote]

Doet idd sterk vermoeden dat we bepaalde dingen beheersen, maar er niet bij kunnen…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x