Gezondheid

Margarine gevaarlijker voor kinderen dan gedacht

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vooral jonge kinderen krijgen te veel van de mogelijk kankerverwekkende stof 3-MCPD binnen door de consumptie van margarine, sauzen, koffiecreamers en bakkerswaren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tijdens de productie en verhitting van plantaardige oliën en vetten, en dan vooral palmolie, ontstaat de schadelijke stof 3-MCPD. Bekend is dat die nierschade kan veroorzaken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het RIVM heeft nu voor het eerst gekeken naar de hoeveelheid die mensen van deze stof binnenkrijgen, afgezet tegen de gestelde gezondheidslimiet. Het instituut wijst er wel op dat er nog geen harde conclusies getrokken kunnen worden vanwege de beperkte beschikbare gegevens.

Volgens de onderzoekers krijgt gemiddeld 18 procent van de jonge kinderen van twee tot en met zes jaar te veel van de giftige stof binnen. Bij zevenjarigen is dit zelfs meer dan een derde (35 procent). Daarna daalt de inname.

Volgens het RIVM is verder onderzoek nodig. “Er is nog veel onduidelijk over de stof,” zegt onderzoeker Polly Boon. “Zo kan de stof in nog veel meer producten zitten. We weten dat nu nog niet.”

[RIVM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
D Visser
D Visser
8 jaren geleden

Wij gebruiken alleen nog maar biologische roomboter op brood. Vond margarine altijd al vies maar toen ik eenmaal las hoe het gemaakt wordt? Een dooie grijze massa en dan ff op kleur en smaak maken met de nodige e-nummers brrr

trackback
Margarine gevaarlijker voor kinderen dan gedacht | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden

[…]   Robin de Boer    7 april 2016 07:30     796 keer […]

Hoop maakt z n eigen magie
Hoop maakt z n eigen magie
8 jaren geleden

Kokosolie op brood is erg lekker. Als boter.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws,verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x