Paranormaal

Psychotherapeut: ‘Kinderen kunnen geesten van overledenen zien’

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sommige kinderen spelen met een denkbeeldig vriendje terwijl andere zeggen te worden bezocht door geesten of verschijningen.

Sommige culturen erkennen het bestaan van geesten, andere niet. De Amerikaanse psychotherapeut Caron Goode heeft al veel gevallen meegemaakt die alleen kunnen worden verklaard door een andere entiteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Kinderen van 2, 3 of 4 jaar oud kunnen over het algemeen geen onderscheid maken tussen een geest of een denkbeeldig vriendje,” zei de schrijfster van het boek Kids Who See Ghosts: How to Guide Them Through Fear. “Als ze 7, 8 of 9 jaar oud zijn kunnen ze het verschil zien tussen een verschijning of een schaduw op het bed.”

Volgens Goode is het goed mogelijk dat denkbeeldige vriendjes echt zijn. Ze vindt dat ouders hun kinderen moeten geloven als ze zeggen dat ze geesten zien.

Pater Pio

Toen ze 8 jaar oud was werd Goode zelf bezocht door de geest van een kale man in een monnikspij. De man kwam eens in de zoveel maanden langs om haar te bedanken voor de donaties aan de nonnen van haar katholieke school.

Toen Goode naar de middelbare school ging herkende ze de man als pater Pio. In 1918 had hij zichtbare stigmata, die gedurende zijn verdere leven zou bloeden. Na een lang onderzoek werd pater Pio in 1999 zalig en in 2002 heilig verklaard, onder meer omdat hij over het vermogen beschikte gelijktijdig op twee plaatsen aanwezig te zijn.

In de ene cultuur worden geesten meer geaccepteerd dan in andere. Ook kan de reactie van ouders van invloed zijn. Sommige ouders proberen hun kinderen ervoor af te sluiten.

Theravada

Jonge kinderen houden meestal vol dat ze een geest hebben gezien terwijl oudere kinderen onder invloed van acculturatie meer geneigd zijn van gedachten te veranderen. Soms ziet een ouder de geest ook, maar wil hij of zij daar niet aan toegeven.

Volgens de boeddhistische leer Theravada blijven sommige geesten van overleden mensen op aarde rondhangen omdat ze nog niet afstand hebben kunnen nemen van hun bezittingen of sociale relaties tijdens hun leven. Ze blijven vaak bij hun oude verblijfplaats rondwaren en kunnen soms door mensen gezien of geroken worden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
10 jaren geleden

Toen ik een jaar of 25 was werdt ik erg ziek,snachts zat er een vrouw op de rand van mijn bed ze leek op mijn moeder maar die kon het niet zijn want die woonde 100 kiloter verderop voor míj was het mijn overleden oma het rare is dat ik door haar verschijning rustig werdt en ook een stuk beter werdt net of ik kracht kreeg.

Lucy
Lucy
10 jaren geleden

Volgens wikipedia het volgende over Theravada:
De leringen van het Theravada focussen sterk op de Vier Nobele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad. In deze leringen wordt een beschouwing van de natuur van de eigen geest en verlangens benadrukt, en een praktijk die zich concentreert op acties in het hier en nu. Verder spoorde de Boeddha zijn leerlingen aan om deugden als geven, geduld, vertrouwen (geloof), inspanning, doorzettingsvermogen, vriendelijkheid, wijsheid, vredigheid, moraliteit en mentale evenwichtigheid in zichzelf te ontwikkelen. Hoe meer iemand deze eigenschappen bezit, hoe verder zijn geest gepurificeerd is, en hoe meer hij gelukkig en tevreden zal zijn. Andere leringen die in het theravada centraal staan zijn de leringen over de drie karakteristieken en de Middenweg.

In het theravada wordt meditatie benadrukt als een essentieel onderdeel van het pad naar verlichting, samen met moreel gedrag en wijsheid. Vaak gebruikte concepten op het gebied van meditatie in het theravada zijn aandachtigheid, samatha, vipassana, samadhi en jhana. De vijf voorschriften zijn het basis-niveau van moreel gedrag, welke uitgebreid kunnen worden tot de acht voorschriften, tien voorschriften of de patimokkha voor monniken.enz.Heeft volgens mij dus niets met ronddwalende geesten te maken.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

kinderen zien wel degelijk het verschil.Maar vaak trekken zij zich terug.want die wereld is hun nog bekend en veel mooier.sommige kunnen de verbinding vasthouden.En laten zich niets wijsmaken.En praten er niet over.(zoals ik zelf)eigen ervaring tijdens de hond uitlaten.kind van een jaar of 4(mamma er zit een hele dikke witte band om die boom (oude Eik.)Mamma Dat is niet zo.Wel waar. En dit is al de zoveelste keer dat je onzin uitkraamt,wij gaan morgen een afspraak maken bij de dokter)Waarop ik tegen moeder zei ,neem mij ook gelijk mee dan, want ik zie hetzelfde.dus wat het kind ziet is gewoon haar realiteit, zij is nog verbonden met de hogere .werelden.dus probeer te luisteren en haar te steunen.in plaats van alles te blokkeren.het houdt haar ontwikkeling en haar creativiteit tegen.Ja maaaar dat wil ik niet.Ik zei laat het kind in haar waarde maar vooral stimuleren en luisteren.En heel belangrijk laat haar er niet met andere over praten.die snappen het toch niet.(En het mooiste is ook al ben op aarde alleen ,je nooit alleen bent.En altijd de juiste hulp en informatie krijgt.Die je op dat moment nodig heb.

Theo
Theo
10 jaren geleden

Padre Pio, de fenoloplichter met DIY stigmata..

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x