Homepagina » Mens en Dier » Withete Van der Staaij: ‘Ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele gevaarlijke ontwikkeling’
van der staaij
Foto: Kees van der Staaij (Room for Discussion CC BY 3.0)

Withete Van der Staaij: ‘Ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele gevaarlijke ontwikkeling’

De ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele bedenkelijke en gevaarlijke ontwikkeling als je die kant opgaat, zei SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij voor de camera van EenVandaag.

“Waarom?” vroeg de verslaggever. Van der Staaij reageerde boos: “Moet ik uitleggen waarom ik het een gevaarlijke ontwikkeling vind om zondebokken te maken?”

Er wordt nu een soort grens overgegaan

“De allochtonen zijn het probleem, de zwaarlijvigen zijn het probleem, zo willen wij niet met elkaar omgaan,” benadrukte hij. “Zo gaan wij nooit met ziekenhuiscapaciteit om. Er wordt nu een soort grens overgegaan door wel zo over ongevaccineerden te spreken.”

Van der Staaij zei eerder tegen BNR dat het ‘bedenkelijk en gevaarlijk’ is om ongevaccineerden tot zondebok te maken. Hij sprak van stigmatisering nu het kabinet maatregelen overweegt tegen ongevaccineerden.

Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving

Tijdens het debat over de VWS-begroting riep hij het kabinet op om ongevaccineerden geen zondebok te maken. “Als de minister zegt tegen ongevaccineerden: dit bed had niet bezet hoeven zijn, dat heeft er bij heel veel mensen echt wel ingehakt,” zei Van der Staaij. “Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving. Dan is dat ervaren als olie op het vuur. Dan voelen mensen zich daardoor gegriefd.”

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Skalenski
Skalenski
29 dagen geleden

Hij weet dat veel van de SGP stemmers zich niet laten prikken, dus mijns inziens spreekt hij in partijbelang. Neemt niet weg dat wat hij zegt natuurlijk 100 % correct is.

Jeff
Jeff
29 dagen geleden

Bemoedigende woorden Kees. Nu graag moties van wantrouwen en de enige partij steunen, die dit werkelijk aan de kaak durft te stellen.

Loire
Loire
29 dagen geleden

Wel heel erg laat tot inzicht gekomen, mi speelt hij het spelletje mee, voor de bühne. Als hij eerder naar FVD had geluisterd, goed naar informatie had gezocht, wist hij een half jaar of jaar geleden al wat er zou gebeuren.

Robert
Robert
29 dagen geleden

Huilie huilie. Wij gaan dadelijk gewoon keurig uitgemoord worden maar dat interesseert jullie geen ene ruk. Wel een beetje lopen janken aan de zijlijn maar je meent er geen hout van, je denkt ondertussen als het met mij maar goed gaat. Nep christen dat je see bent!

x

Check Also

afghanistan

Wel Afghanistan spekken met Nederlands geld voor zorg, maar de zorg in eigen land laten stikken: ‘Ziek kabinet’

Het kabinet wil de zorg in Afghanistan ...

gommers

Gommers doet boekje open: kabinet doet af en toe alsof het een advies is van het OMT

De ontwikkelingen volgden elkaar deze week in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

110
0
We lezen graag je reactie!x