Mens en Dier

Withete Van der Staaij: ‘Ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele gevaarlijke ontwikkeling’

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ongevaccineerden zijn de zondebok en ik vind dat een hele bedenkelijke en gevaarlijke ontwikkeling als je die kant opgaat, zei SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij voor de camera van EenVandaag.

“Waarom?” vroeg de verslaggever. Van der Staaij reageerde boos: “Moet ik uitleggen waarom ik het een gevaarlijke ontwikkeling vind om zondebokken te maken?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er wordt nu een soort grens overgegaan

“De allochtonen zijn het probleem, de zwaarlijvigen zijn het probleem, zo willen wij niet met elkaar omgaan,” benadrukte hij. “Zo gaan wij nooit met ziekenhuiscapaciteit om. Er wordt nu een soort grens overgegaan door wel zo over ongevaccineerden te spreken.”

Van der Staaij zei eerder tegen BNR dat het ‘bedenkelijk en gevaarlijk’ is om ongevaccineerden tot zondebok te maken. Hij sprak van stigmatisering nu het kabinet maatregelen overweegt tegen ongevaccineerden.

Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving

Tijdens het debat over de VWS-begroting riep hij het kabinet op om ongevaccineerden geen zondebok te maken. “Als de minister zegt tegen ongevaccineerden: dit bed had niet bezet hoeven zijn, dat heeft er bij heel veel mensen echt wel ingehakt,” zei Van der Staaij. “Dan draagt dat bij aan tweespalt in de samenleving. Dan is dat ervaren als olie op het vuur. Dan voelen mensen zich daardoor gegriefd.”

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Skalenski
Skalenski
2 jaren geleden

Hij weet dat veel van de SGP stemmers zich niet laten prikken, dus mijns inziens spreekt hij in partijbelang. Neemt niet weg dat wat hij zegt natuurlijk 100 % correct is.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Bemoedigende woorden Kees. Nu graag moties van wantrouwen en de enige partij steunen, die dit werkelijk aan de kaak durft te stellen.

Loire
Loire
2 jaren geleden

Wel heel erg laat tot inzicht gekomen, mi speelt hij het spelletje mee, voor de bühne. Als hij eerder naar FVD had geluisterd, goed naar informatie had gezocht, wist hij een half jaar of jaar geleden al wat er zou gebeuren.

Robert
Robert
2 jaren geleden

Huilie huilie. Wij gaan dadelijk gewoon keurig uitgemoord worden maar dat interesseert jullie geen ene ruk. Wel een beetje lopen janken aan de zijlijn maar je meent er geen hout van, je denkt ondertussen als het met mij maar goed gaat. Nep christen dat je see bent!

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x