Homepagina » Binnenland » Voorzitter Vereniging voor Heelkunde: ook ver vóór corona werd geplande zorg al gecanceld
voorzitter
Foto: Navy Medicine CC0

Voorzitter Vereniging voor Heelkunde: ook ver vóór corona werd geplande zorg al gecanceld

Als je nu ziet dat negen op de 10 ziekenhuispatiënten zich niet hebben laten vaccineren – het kan toch niet waar zijn dat de zorg opnieuw met een golf te maken krijgt omdat we kennelijk niet indringend genoeg met elkaar dat gesprek over vaccinatie aan durven gaan, zei zorgminister Hugo de Jonge onlangs in EenVandaag.

Jaap Bonjer, chirurg in het Amsterdams UMC en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, zei in WNL Op Zaterdag dat het ‘niet helemaal terecht’ is dat er nu veelal gewezen wordt naar ongevaccineerden als het gaat om de overbelasting van de zorg.

Niet een specifiek coronaprobleem

“Voor de coronapandemie hadden we al een tekort van 14.000 medewerkers in de zorg. Dat gaat volgend jaar naar 75.000 medewerkers. Dus de rek was er al enigszins uit voor de pandemie, en die rek is er nu nog meer uit. Dan is corona net de druppel die de emmer doet overlopen. Maar goed, dat kan ook een groot verkeersongeval zijn.”

Op de vraag of het voor corona in het herfstseizoen vaker gebeurde dat geplande zorg dreigde te worden gecanceld, antwoordde Bonjer: “Jazeker. Cancelen van de geplande zorg is helaas een heel frequent gebeuren in de dagelijkse praktijk. Ook al ver voor corona en zeker tijdens het griepseizoen.”

Dus het is niet een specifiek coronaprobleem, constateerde presentatrice Margreet Spijker. “Nee,” aldus de voorzitter van de Vereniging voor Heelkunde.

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
29 dagen geleden

Gelukkig kun je voor een service beurtje nog terecht bij de Kwik Fit

Cletus
Cletus
29 dagen geleden

Maakt allemaal niks uit, hoeveel ziekenhuisdirecteuren of andere bobo’s uit de medische sector Graaf Hugo met feiten om de oren slaan en tegenspreken. Graaf Hugo heeft in het script gelezen dat er een ‘pandemie van de ongevaccineerden’ aan de gang is dus dat leest hij hardop voor, de trollen in de media hebben hetzelfde script gelezen dus tikken het netjes op en daarna gaan de vingers in de oren.

Zodra het ene piketpaaltje in de grond geslagen is werken ze ziende blind en horende doof naar het volgende piketpaaltje, onderwijl trekken ze de samenleving achter zich aan het ravijn in. Het deel dat zich mee laat trekken, althans. Degene die niet mee wil wordt direct al de afgrond ingeduwd.

Victor Hugo
Victor Hugo
29 dagen geleden

Hugo de Jonge is gewoon een slippendrager van het grootkapitaal…

Janosch
Janosch
29 dagen geleden

Een kat in het nauw maakt rare sprongen…

x

Check Also

medewerkers

Spoedeisende hulp dicht omdat medewerkers weigeren zich te laten vaccineren

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in ...

limburg

Limburg: ergste corona-uitbraken in meest gevaccineerde gebieden

Het aantal besmettingen in de Belgische provincie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x