CoronaBinnenland

Wob-documenten geven onthutsend inkijkje in Orwelliaanse corona-aanpak: kritische Kamerleden bespioneerd

Help door dit met anderen op je socials te delen!

De overheid heeft tijdens de ‘pandemie’ technieken gebruikt om kritische journalisten en burgers verdacht te maken en de mond te snoeren. Dat blijkt uit geopenbaarde Wob-documenten over de corona-aanpak die zijn bestudeerd door data-speurders Marc van der Vegt, Cees en Wouter Aukema.

Het Wob-onderzoek geeft een inkijkje in de gevaarlijke relatie tussen pers en staat, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Substack. De documenten laten zien dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voortdurend informatie over journalisten, politici en influencers doorspeelt aan het ministerie van Volksgezondheid.

De NCTV maakte zogeheten omgevingsanalyses, waarin de impact van kritische influencers en politici wordt gevolgd. Van der Tuin noemt de namen van Maurice de Hond, Hans van Tellingen, Kamerlid Fleur Agema en BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Trollen

De Wob-documenten onthullen dat de overheid kritische journalisten en burgers aanpakt door ze in diskrediet te brengen of hun standpunten te ondermijnen. Op social media gebeurt dit vooral door de inzet van nepprofielen, zogenoemde trollen, weet Van der Tuin.

De overheid blijkt daarnaast techbedrijven onder druk te zetten om kritische geluiden de kop in te drukken. “Expliciet wordt vermeld dat kritische geluiden over de NAVO en EU in de kiem moeten worden gesmoord,” schrijft Van der Tuin.

“De kritiek van burgers op het beleid, die zich hoofdzakelijk via social media verspreidt, wordt tegengegaan door techbedrijven onder druk te zetten om deze geluiden te censureren en burgers van platformen te verwijderen,” voegt hij toe.

Regering te laten vallen

Er wordt met verbazing gereageerd op de geopenbaarde stukken. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld. “Je weet dat het gebeurt, maar toch is de onbeschaamdheid waarmee kritische burgers worden ‘uitgeschakeld’ nog lastig te beseffen,” schrijft jurist en publicist Sietske Bergsma.

Van der Vegt zegt: “Nu uit de Wob-documenten blijkt dat alles is geframed – wetenschap politiek werd – ‘desinformatie’ bewust gedebunkt, wat geen desinformatie bleek, om het narratief in stand te houden, burgers massaal werden gecontroleerd, weet ik niet wat er nog meer nodig is om op z’n minst deze regering te laten vallen.”

Knettergek!

“Huh? Het NCTV controleert mij vanwege mijn onwelgevallige mening en speelt dit door aan VWS? Omdat ik mijn werk als Kamerlid doe?! Knettergek!” reageert Agema.

“Trollen op me afgestuurd. Op een eenvoudig Kamerlid. Door het grote, machtige ministerie van VWS. Het zal toch niet? Heb nog niks van ze gehoord,” aldus het PVV-Kamerlid.

Agema heeft samen met Van der Plas Kamervragen ingediend over het bespioneren van Kamerleden en influencers. Zij vinden de gang van zaken ‘absoluut onaanvaardbaar’.

Aukema laat overigens weten dat hij en zijn team de namen van Agema en Van der Plas tijdens hun speurtocht in de Wob-documenten niet zijn tegengekomen.

5 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Felle Realist
Felle Realist
8 maanden geleden

glas, plas en alles blijft zoals het was…

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Maar volgens de massa leven wij nog steeds in een vredelievend democratisch land.

Joost Visser
Joost Visser
8 maanden geleden

Over een dikke week. Grote overwinning VVD. Rutte wordt beloond voor sterk leiderschap ukrainoorlog.

Rienus
Rienus
8 maanden geleden

Zoals ik al eerder aan heb gegeven dit kan alleen als er direct gevaar is en daar is hier geen sprake van. De gevangenis waarin men ons wil hebben begint zeer onaangenaam te stinken.
Maar voorlopig zal half Nederland zich laten inspuiten met gevaarlijke rommel om op vakantie te mogen. Geen ruggengraat geen toekomst en bedankt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

84
0
We lezen graag je reactie!x