CoronaBinnenland

Wob-documenten geven onthutsend inkijkje in Orwelliaanse corona-aanpak: kritische Kamerleden bespioneerd

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De overheid heeft tijdens de ‘pandemie’ technieken gebruikt om kritische journalisten en burgers verdacht te maken en de mond te snoeren. Dat blijkt uit geopenbaarde Wob-documenten over de corona-aanpak die zijn bestudeerd door data-speurders Marc van der Vegt, Cees en Wouter Aukema.

Het Wob-onderzoek geeft een inkijkje in de gevaarlijke relatie tussen pers en staat, schrijft data-analist Daniël van der Tuin op Substack. De documenten laten zien dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voortdurend informatie over journalisten, politici en influencers doorspeelt aan het ministerie van Volksgezondheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De NCTV maakte zogeheten omgevingsanalyses, waarin de impact van kritische influencers en politici wordt gevolgd. Van der Tuin noemt de namen van Maurice de Hond, Hans van Tellingen, Kamerlid Fleur Agema en BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Trollen

De Wob-documenten onthullen dat de overheid kritische journalisten en burgers aanpakt door ze in diskrediet te brengen of hun standpunten te ondermijnen. Op social media gebeurt dit vooral door de inzet van nepprofielen, zogenoemde trollen, weet Van der Tuin.

De overheid blijkt daarnaast techbedrijven onder druk te zetten om kritische geluiden de kop in te drukken. “Expliciet wordt vermeld dat kritische geluiden over de NAVO en EU in de kiem moeten worden gesmoord,” schrijft Van der Tuin.

“De kritiek van burgers op het beleid, die zich hoofdzakelijk via social media verspreidt, wordt tegengegaan door techbedrijven onder druk te zetten om deze geluiden te censureren en burgers van platformen te verwijderen,” voegt hij toe.

Regering te laten vallen

Er wordt met verbazing gereageerd op de geopenbaarde stukken. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld. “Je weet dat het gebeurt, maar toch is de onbeschaamdheid waarmee kritische burgers worden ‘uitgeschakeld’ nog lastig te beseffen,” schrijft jurist en publicist Sietske Bergsma.

Van der Vegt zegt: “Nu uit de Wob-documenten blijkt dat alles is geframed – wetenschap politiek werd – ‘desinformatie’ bewust gedebunkt, wat geen desinformatie bleek, om het narratief in stand te houden, burgers massaal werden gecontroleerd, weet ik niet wat er nog meer nodig is om op z’n minst deze regering te laten vallen.”

Knettergek!

“Huh? Het NCTV controleert mij vanwege mijn onwelgevallige mening en speelt dit door aan VWS? Omdat ik mijn werk als Kamerlid doe?! Knettergek!” reageert Agema.

“Trollen op me afgestuurd. Op een eenvoudig Kamerlid. Door het grote, machtige ministerie van VWS. Het zal toch niet? Heb nog niks van ze gehoord,” aldus het PVV-Kamerlid.

Agema heeft samen met Van der Plas Kamervragen ingediend over het bespioneren van Kamerleden en influencers. Zij vinden de gang van zaken ‘absoluut onaanvaardbaar’.

Aukema laat overigens weten dat hij en zijn team de namen van Agema en Van der Plas tijdens hun speurtocht in de Wob-documenten niet zijn tegengekomen.

5 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Felle Realist
Felle Realist
2 jaren geleden

glas, plas en alles blijft zoals het was…

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar volgens de massa leven wij nog steeds in een vredelievend democratisch land.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden

Over een dikke week. Grote overwinning VVD. Rutte wordt beloond voor sterk leiderschap ukrainoorlog.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden

Zoals ik al eerder aan heb gegeven dit kan alleen als er direct gevaar is en daar is hier geen sprake van. De gevangenis waarin men ons wil hebben begint zeer onaangenaam te stinken.
Maar voorlopig zal half Nederland zich laten inspuiten met gevaarlijke rommel om op vakantie te mogen. Geen ruggengraat geen toekomst en bedankt.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x