CoronaMens en Dier

Wob-documenten: ministers De Jonge en Van Ark zaten achter huisartsen als Rob Elens aan

Help mee door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Toenmalig minister Van Ark en minister Hugo de Jonge zaten via de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ) achter huisartsen als Rob Elens aan. Dat blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten, die zijn opgediept door onder andere data-analist Cees van den Bos.

Op 29 mei 2020 ging er een e-mail naar het ministerie van VWS over een afstemmingsoverleg dat die dag zou plaatsvinden. Tijdens dat overleg is onder andere gesproken over het onderzoek naar ‘dokter E’. “IGJ komt met nota over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor IGJ om in te grijpen ten aanzien van huisarts hydroxichloroquine (sic). MVWS (minister van VWS, red.) wil vandaag de concept-beantwoording nog mee in de tas.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Viruswaarheid-voorman Willem Engel zegt over deze e-mail: “Onze Rob Elens werd door IGJ en Hugo besproken. Dit lijkt mij een geval van een ambtsmisdrijf. Op dit niveau ongewenste informatie onderdrukken doet denken aan de inquisitie. Vandaag heb ik de IGJ gesommeerd om onmiddellijk ivermectine (en hydroxychloroquine) toe te staan.”

Volgende stap

Van den Bos wijst erop dat de IGJ zich na het aanschrijven ‘van een huisarts’ alvast moest voorbereiden op ‘een volgende stap’. Eén van de Wob-documenten gaat over een vergadering die op 6 juli 2020 plaatsvond in de Apollozaal.

Uit het document: “De minister [voor Medische Zorg] bespreekt een punt uit de vorige schriftelijke curestaf over hydrochloroquine met de IGJ. De IGJ merkt op dat de overtreding pas wordt begaan als de overtreding wordt begaan. Hun handelingsperspectief is dus het schrijven van een brief en het handhaven als een overtreding zich voordoet. De minister vraagt om alvast voor te bereiden op een volgende stap.”

Met die volgende stap kreeg onder andere huisarts Els van Veen te maken. “Een intimiderende brief van de IGJ met een vage melding dat we ‘desinformatie’ zouden verspreiden. Ik heb inmiddels hulp gezocht bij de Tweede Kamer om mij te beschermen tegen VWS,” schrijft Van Veen.

Hier breekt mijn professionele klomp

“Met Rob Elens ben ik woest op een regering die huisartsen intimideert en verhindert hun patiënten volgens de eed te behandelen. Dit gaat niet om onze gezondheid,” benadrukt ze.

“Zo gaat dat dus. Nota over mogelijkheden en onmogelijkheden om dokter E aan te pakken mee in de tas. Niet vragen wat hij heeft gedaan. Nee, aanpakken. Hier breekt mijn professionele klomp. Ik zeg boete terugbetalen,” reageert Elens.

Hij verwijst naar de boete van meer dan 6000 euro die de Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging (ANBB) onlangs kreeg opgelegd wegens ‘het maken van publieksreclame voor ivermectine en hydroxychloroquine’ en ‘dat deze reclame in strijd is met de gegevens die in de samenvatting van de productkenmerken van het desbetreffende geneesmiddel zijn opgenomen’.


4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
2 jaren geleden

Alweer een aap uit de mouw.
Dat krijg je ervan als je zoveel uit de mouw schudt.

Renegade mind
Renegade mind
2 jaren geleden

Misdadiger kan niet….allemaal naar het triibunaal nu!!!

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik was héél nieuwsgierig over welk ministerie Tamara van Ark minister was.

Ik heb het eventjes opgezocht en zij was dus minister voor Medische Zorg en Sport.

Dit was een onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, als ik het allemaal goed begrepen heb.

Zij is in september 2021 opgestapt als minister, zogenaamd vanwege gezondheidsklachten.

Als ik het hierboven gelezen verhaal GOED interpreteer, zou het zomaar kunnen zijn, dat ZIJ als eerste de plaat poetste vanwege duidelijk wangedrag.

Je zou ook kunnen zeggen: zij was de eerste rat die het zinkende schip verliet.

Deze WOB-documenten, die dan eindelijk na maanden boven water komen, zijn zonder meer dynamiet.

Wij mogen met z’n allen zonder meer bijzonder dankbaar zijn voor de enorme inspanningen, die Cees van den Bos en zijn mede-onderzoekers, zich getroosten om te proberen de onderste steen boven te krijgen.

Het is natuurlijk een ongelooflijke schande, dat een huisarts als Rob Elens zó geschoffeerd is.

Trouwens…. dit geldt natuurlijk óók voor alle andere artsen, die de laatste twee jaar als criminelen zijn behandeld.

Met deze bewijzen in handen kan Rob Elens zonder meer bij de rechtbank eisen, dat hij die 6000 euro terug krijgt.

Ik vind het trouwens toch meer dan belachelijk, dat integere artsen, alleen omdat zij niet het narratief volgen van de overheid met haar handlangers, zo ongelooflijk onbeschoft worden behandeld.

Kort geleden hebben wij nog kunnen aanschouwen, hoe die troela Attje Kuiken in de Tweede Kamer oreerde, dat artsen hun licensie maar moesten verliezen, als zij niet deden wat er voorgeschreven werd.

Er was ooit een tijd, dat er respect was voor een arts. Die tijd lijkt NU voor altijd voorbij.

Er zijn tegenwoordig 2 groepen artsen: diegenen die braaf volgen wat hun wordt opgedragen. Zelfs als zij daar niet achter staan, doen zij het toch: dat kan een kwestie van geld zijn óf zij zijn bang om anders hun baan te verliezen.

Voor deze artsen heb ik inmiddels 0% respect. En ik denk velen met mij.

Daarnaast heb je de artsen, zoals Rob Elens en Els van Veen: zij vechten al twee jaar lang tegen alle leugens betreffende covid 19.

Zij zwemmen tegen de stroom in. Voor mij zijn dat de echte helden.

Het begint er zo zoetjes aan op te lijken, dat de leugens steeds meer geopenbaard worden.

Marie
Marie
2 jaren geleden

Horen of lezen we hier iets over in de Staatsmedia?!

De censuur en manipulatie en propaganda heeft die van Joseph Goebbels al lang en breed overstegen.

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x