Binnenland

Het verdienmodel van de zorg draait om ziekte. Deze arts houdt vurig pleidooi tegen ons zieke systeem

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat zijn de gevolgen wanneer het verdienmodel van de zorg draait om ziekte? En kan dit ook anders? Arts Emma Bruns vertelt vanaf de werkvloer.

Ze zegt dat het soms gewoon ronduit frustrerend is om een jonge arts te zijn en dat het soms voelt alsof we als samenleving heel ver weg zijn geraakt van datgene waar zorg ooit voor bedoeld was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Daar waar gezondheid centraal zou moeten staan in ons leven draaien we vandaag de dag op een verdienmodel van ziekte,” zegt ze.

Baat

“Zorgverzekeraars, de farmaceutische industrie en zelfs ziekenhuizen hebben baat bij zoveel mogelijk patiënten,” voegt ze toe.

Hoe meer zieke mensen, hoe meer geld. En dat blijkt ook uit het onderzoek. Het is bijvoorbeeld makkelijker om onderzoek te financieren naar bloeddrukverlagers dan te kijken naar de effecten van een gezonde levensstijl op een te hoge bloeddruk.

Iets erbij doen, daar kun je wat aan verdienen, maar iets minder doen niet. En dus financiert een farmaceut graag onderzoek om een nieuw medicijn op de markt te brengen.

Ziek

“En precies dit consumentisme is diepgeworteld geraakt in onze zorg,” stelt Bruns.

De huidige kosten van de zorg, zo’n 96 miljard euro, gaan grotendeels naar de farmaceuten, de pleisterfabrieken en de vastgoedontwikkelaars.

“Zij profiteren van een systeem waarin ziekte het verdienmodel is. En dat systeem is ziek,” klinkt het.

Spel

Het verkeert in zodanig kritieke toestand dat we maar blijven reanimeren zonder op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak, aldus de arts.

“En zolang ziekte het verdienmodel is, zullen de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie de dienst uit blijven maken en zullen artsen en zorgverleners slechts marionetten blijven in dit spel,” besluit ze.

Bekijk haar pleidooi hieronder:

[VPRO]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Justin
Justin
6 jaren geleden

Daarom wordt er ook zoveel kankerverwekkende troep in het eten lucht en water gestopt want ze verdienen goudgeld aan chemotherapie.En het helpt ook nog eens van geen kanten het verkort alleen maar. De aderen gaan kapot en men gaat dood aan inwendige bloedingen en nieuwe kankers die het medicijn veroorzaakt.

Loki
Loki
6 jaren geleden

Dus feitelijk als je als arts, chirurg, verpleger en ziekenhuis directie hier aan mee doet, ben je gewoon medeplichtig aan deze zieke uitbuitende cultuur ten koste van een patiënt die als proefkonijn fungeert.

Dit is mede teweeg gebracht door politiek criminele overheidsbekleders zittende te Den Haag.

Gezondheid!!!!

Faya
Faya
6 jaren geleden

Ik zou me er niet zo druk om maken, uiteindelijk wint intelligentie het van de dommigheid.
Daar stond dit tijdperk al eeuwenlang bekend om en we zien het nu voor onze eigen ogen gebeuren.

Ernie
Ernie
6 jaren geleden

Laat me raden nu schijf de ING BANK bank voor de regering hoe ze de banken moeten aanpakken, wij noemen dat de slager die zijn eigen vlees keurt. Dat zal wel ook gebeuren dat de farmaceutische bedrijven voor de regering schijven hoe ze moeten handelen bij ziekte en u raad het al er moeten dan meer pillen worden voor geschreven de mensen moeten niet beter worden en genezen NEE ze moeten de rest van hun leven veel en nog meer pillen slikken want dat is wetenschappelijk bewezen en je raad het al dat zijn de artsen die betaald worden door die zelfde farmaceutische bedrijven.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x