CoronaBinnenland

Wob-documenten onthullen: Denktank Desinformatie kon onmogelijk weten wat desinformatie was en wat niet

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!

In december 2020 namen leden van de Denktank Desinformatie een proactieve rol in het weerspreken van ‘desinformatie’ op social media. Facebook, Google en YouTube censureerden actief.

In de factsheet ‘Verder met vaccineren’ uit december 2020 valt te lezen dat ‘desinformatie’ meer proactief bestreden zal worden op social media. Facebook, Google en YouTube dragen bij in de aanpak van ‘medische desinformatie’ door het afremmen van ‘misinformatie’ en door te zorgen dat het ‘een minder prominente plaats krijgt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Moeilijk onderwerp, geen data

Dat terwijl op dat moment eigenlijk nog niets bekend was over bijvoorbeeld het vaccineren van zwangeren. Zo schreef een medewerker van het RIVM op 3 december 2020 hierover in een e-mail: “Moeilijk onderwerp, geen data.”

Ondanks dat er nog weinig bekend was, werd de Denktank Desinformatie ingezet om ‘desinformatie’ rondom coronavaccins te bestrijden.

Overdrive

Het RIVM schreef in december 2020 in een brief dat de denktank blijft bestaan en ‘intensiever en structureler invulling zal krijgen’, ook vanwege ‘de samenhang met de desinformatie over covid-vaccinatie’.

Data-analist Cees van den Bos, die de stukken heeft bestudeerd, concludeert: “Uit de Wob-documenten blijkt dat in december 2020 niemand het fijne wist van de coronavaccins. De Denktank Desinformatie ging echter in overdrive om desinformatie over de vaccins te bestrijden. Deze denktank kon onmogelijk weten wat desinformatie was en wat niet.”


5 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Prometheus
Prometheus
1 jaar geleden

Als we alle criminelen die hier aan mee hebben gedaan achter slot en grendel willen laten verdwijnen, hebben we zometeen een cellen-crisis…..

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

Laten we nu eerst ’s beginnen met vaxxinazie de genocideprik te noemen en stoppen met dat eenzelvige gezeik.

Jack Schlangen
Jack Schlangen
1 jaar geleden

het crimineel witteboordentuig kan voor hun eigen bestwil beter vluchten nu het nog kan.

Rose
Rose
1 jaar geleden

Tja, hoe begon de verborgen uitrol, de ministers en landen onder elkaar met verdwenen smsjes ook zwartgelakte papers…..zegt genoeg over de verborgen voorkennis…..

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x