CoronaBinnenland

Wob-documenten: 3 ministeries maakten gehakt van routekaart met coronamaatregelen

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

In december 2020 werkte het kabinet aan de nieuwe versie van de routekaart met coronamaatregelen. Dit was het schema waaraan burgers konden aflezen welke coronamaatregelen in aantocht waren. Op de kaart stond bijvoorbeeld wat er gebeurt als het aantal positieve tests boven een bepaald aantal uitkomt.

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Financiën kraakten de routekaart. De logica ontbreekt en er is geen verband met de OMT-adviezen, aldus de ministeries.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Deze routekaart biedt geen perspectief, we vinden het onverstandig de routekaart nu aan de Kamer te sturen, we lezen het niet in OMT-adviezen en de balans in aanscherpingen is zoek, stelden de ministeries in hun inbreng.

Niet uitlegbaar

Ze zeiden verder dat de onderbouwing van het effect van aangescherpte maatregelen op de R ontbreekt en dat de routekaart geen rekening houdt met ontwikkelingen op het gebied van het vaccin en testen.

Verder schreven de ministeries: “Verzwaring van de routekaart zonder fundamentele discussie over het nut en noodzaak is niet uitlegbaar: de maatregelen worden op alle risiconiveaus verzwaard, zonder onderbouwing van nut en noodzaak.”

Menukaart

De drie ministeries lijken niet betrokken te zijn geweest bij de totstandkoming van de routekaart en maken er gehakt van, schrijft data-analist Cees van den Bos. Hij wordt gebruikt als ‘menukaart’ en is niet gebaseerd op de OMT-adviezen.

Van den Bos wijst erop dat uit eerdere Wob-documenten bleek dat de draconische maatregelen uit de koker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kwamen.


4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

NCTV ook een groep Nazi’s.
Maar hun karma komt ook eraan.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Ja natuurlijk iedereen maakt gehakt van die Operatie Dark-Winter COVID-1984…want die is werkelijk waar van het begin tot het eind VOLLEDIG gebaseerd op ÉÉN GROTE LEUGEN…..en al die compleet Hersendode Hollandse Schapen zijn er zomaar ingestonken….Bwahahaha

Prometheus
Prometheus
1 jaar geleden

Hoe ironisch dat juist het NCTV het volk al die tijd heeft geterroriseerd…..

koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

De Nationaal Coördinator is onbetrouwbaar, per direct uit zijn functie zetten !!

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x