CoronaBinnenland

Wob-documenten: 3 ministeries maakten gehakt van routekaart met coronamaatregelen

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

In december 2020 werkte het kabinet aan de nieuwe versie van de routekaart met coronamaatregelen. Dit was het schema waaraan burgers konden aflezen welke coronamaatregelen in aantocht waren. Op de kaart stond bijvoorbeeld wat er gebeurt als het aantal positieve tests boven een bepaald aantal uitkomt.

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Financiën kraakten de routekaart. De logica ontbreekt en er is geen verband met de OMT-adviezen, aldus de ministeries.

Deze routekaart biedt geen perspectief, we vinden het onverstandig de routekaart nu aan de Kamer te sturen, we lezen het niet in OMT-adviezen en de balans in aanscherpingen is zoek, stelden de ministeries in hun inbreng.

Niet uitlegbaar

Ze zeiden verder dat de onderbouwing van het effect van aangescherpte maatregelen op de R ontbreekt en dat de routekaart geen rekening houdt met ontwikkelingen op het gebied van het vaccin en testen.

Verder schreven de ministeries: “Verzwaring van de routekaart zonder fundamentele discussie over het nut en noodzaak is niet uitlegbaar: de maatregelen worden op alle risiconiveaus verzwaard, zonder onderbouwing van nut en noodzaak.”

Menukaart

De drie ministeries lijken niet betrokken te zijn geweest bij de totstandkoming van de routekaart en maken er gehakt van, schrijft data-analist Cees van den Bos. Hij wordt gebruikt als ‘menukaart’ en is niet gebaseerd op de OMT-adviezen.

Van den Bos wijst erop dat uit eerdere Wob-documenten bleek dat de draconische maatregelen uit de koker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kwamen.


4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 maanden geleden

NCTV ook een groep Nazi’s.
Maar hun karma komt ook eraan.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Ja natuurlijk iedereen maakt gehakt van die Operatie Dark-Winter COVID-1984…want die is werkelijk waar van het begin tot het eind VOLLEDIG gebaseerd op ÉÉN GROTE LEUGEN…..en al die compleet Hersendode Hollandse Schapen zijn er zomaar ingestonken….Bwahahaha

Prometheus
Prometheus
5 maanden geleden

Hoe ironisch dat juist het NCTV het volk al die tijd heeft geterroriseerd…..

koddebeier
koddebeier
5 maanden geleden

De Nationaal Coördinator is onbetrouwbaar, per direct uit zijn functie zetten !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

51
0
We lezen graag je reactie!x