CoronaBinnenland

Wob-stukken onthullen hilarische theaterstukjes van onze overheid en de NPO: hoe toevallig is dit?

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De vrijgegeven Wob-stukken onthullen soms hilarische theaterstukjes van onze overheid en media. Op 5 november 2020 was er een livestream met Jeroen Pauw en diverse kopstukken. Kijkers konden live in de uitzending hun vragen indienen voor Hugo de Jonge.

Deze vragen waren echter voorgekookt, ontdekte data-analist Cees van den Bos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De livestream, Het Grootste Coronaspreekuur van Nederland, werd georganiseerd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, uitgezonden via YouTube en NPO Start, en ging met name over vaccins en medicijnen.

Toevallig dezelfde vraag als die Hugo had voorbereid

De kijkersvragen die Hugo kreeg, zouden live in de uitzending zorgvuldig worden geselecteerd.

Zo stelde Nancy Bruin in de uitzending ‘toevallig’ dezelfde vraag als die Hugo had voorbereid. “Zitten er consequenties vast aan het NIET vaccineren? En dan bedoel ik: komt er een ‘gezondheidspaspoort’ waardoor er een selectie gemaakt kan worden wie wel/geen toegang krijgt? Ik denk dan aan: werk, winkels, zorg, het OV, vliegtuigen, scholen, restaurants, events, musea?”

De vraag is woord voor woord terug te vinden in de Wob-stukken. De Jonge moest antwoorden dat het belangrijk is dat mensen zich laten vaccineren, maar dat er geen vaccinatieplicht komt. Hij moest ook zeggen dat je zonder vaccinatie ‘een risico kan zijn voor jezelf en voor andere, meer kwetsbare mensen’.

Toevallig ook een vraag die Hugo had voorbereid

Er kwam nog een kijkersvraag binnen. A. Denneboom vroeg: “Waarom ontbreekt een helder advies rondom het inzetten van chloroquine en hydroxychloroquine bij COVID-19? En waarom is zink verboden?”

Dit was ‘toevallig’ ook een vraag die Hugo had voorbereid. De Jonge moest zeggen dat er op dit moment ‘geen wetenschappelijk bewijs is dat zink een positief effect heeft op de behandeling van COVID-19’. Over hydroxychloroquine moest hij zeggen dat ‘dit echt aan medische deskundigen is, niet aan mij’.

Nou zeg, wat een toeval!

Ook de derde kijkersvraag had De Jonge voorbereid. Nou zeg, wat een toeval! Arne Hagenaars vroeg: “Hoe garandeer je de veiligheid zonder te zwichten voor de druk van anderen om wat meer toe te laten, zoals misschien minder goed geteste Russische of Chinese vaccins? Wie kijkt hierin met jullie mee en wordt die besluitvorming openbaar gemaakt?”

De Jonge moest antwoorden dat de vaccins die in Europa beschikbaar komen eerst streng moeten worden gecontroleerd door de Europese Geneesmiddelenautoriteit en dat die geen concessies doet aan de veiligheid van vaccins.

“Maar noem de NPO vooral geen ‘staatsomroep’,” reageert PVV-Kamerlid Martin Bosma (PVV).

Het hele toneelstuk kun je hier terugkijken.

4.8 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob
Bob
8 maanden geleden

Bewijs voor iets wat we allemaal al wisten…….

Hans
Hans
8 maanden geleden

dee slechtste acteur in de Nederlandse politiek.

Herman R
Herman R
8 maanden geleden

Zieke🤕 toestand!🤢

Margie
Margie
8 maanden geleden

Jongens,jongens. Wie kijkt er in vredesnaam nog naar de npo. Grotere onzin vertellen ze daar. Dat hoor ik van anderen. Bij ons is de npo verboten.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x