CoronaBinnenland

Wob-verzoek over ‘pandemie van de ongevaccineerden’: ‘Er is gegoocheld met cijfers en De Jonge wist dit’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Op 14 oktober 2021 meldde het RIVM dat ‘vier op de vijf coronapatiënten op de ic niet gevaccineerd is’. Kort daarna werd de verplichtstelling van de coronapas uitgebreid. De beeldvorming van de ‘pandemie van de ongevaccineerden’ droeg bij aan het draagvlak van de QR-codes.

Ferdi Tuinman heeft een Wob-verzoek ingediend over het RIVM-bericht. Uit de stukken die hij heeft ontvangen, blijkt dat er is gegoocheld met de cijfers en dat minister De Jonge dit wist.

Ten eerste blijkt dat er druk was vanuit het ministerie van De Jonge om dit bericht te publiceren. Een medewerker van het RIVM schrijft op 13 oktober 2021 in een e-mail over ‘een nieuwe bestelling’ van de minister.

Op het randje

Van een deel van de ziekenhuispatiënten was de vaccinatiestatus onbekend. Iemand stelde vervolgens voor om de categorie ‘onbekend’ maar gewoon ‘niet gevaccineerd’ te noemen. Daarbij komt dat mensen die geen toestemming gaven om de vaccinatiestatus te delen, geteld konden worden als ‘ongevaccineerd’. “Belangrijke beperking,” merkte een RIVM-medewerker op.

Tegenover minister De Jonge werd de zorg geuit dat voor een belangrijk deel de vaccinatiestatus onbekend is. “Voorstel is om het te presenteren met de onbekenden eruit gelaten,” aldus een RIVM-medewerker op donderdag 14 oktober.

Een andere medewerker van het RIVM vond dit ‘op het randje’. “Dan wel erbij vermelden dat dit is op basis van de patiënten met bekende vaccinatiestatus.”

Er zat druk achter

Er werd ook gegoocheld met de cijfers. Zo kwam de status ‘volledig gevaccineerd’ met een mRNA-vaccin pas 14 dagen na de tweede prik.

Tuinman concludeert: “Het persbericht zorgde voor draagvlak voor het coronatoegangsbewijs. Maar er zat druk achter van De Jonge, die het bericht ‘bestelde’ en zich bemoeide met statistische keuzes. Kort daarna moesten we overal onze QR tonen.”

Schokkend

“Deze Wob lijkt mij toch wel één van de meest brisante. Gegoochel met cijfers over vaccinatiestatus om Hugo’s ‘pandemie van de ongevaccineerden’ te onderbouwen. RIVM medeplichtig, ondanks zichtbare gewetensbezwaren,” reageert data-analist Cees van den Bos.

“Deze vervalste statistieken werden destijds door pers en Rijk gebruikt om ongevaccineerde burgers op te jagen. Schokkend,” voegt data-analist Daniël van der Tuin toe.

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
3 maanden geleden

Dus Hugo Mengelen achter de tralies .

Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

opgejaagd door een junk met AIDS in een spuitje

Victor Hugo
Victor Hugo
3 maanden geleden

Toont nogmaals glashelder aan: onderwijzertje blijf bij je leest en laat de mensen met rust. Wat heeft die toch een hoop ellende veroorzaakt. Wanneer wordt hij daarvoor gestraft?

Anne
Anne
3 maanden geleden

Vanaf het begin al gezegd het zijn criminelen daar in Den Haag. Nog nooit zulke data gelooft.
Met dit of met verkiezingen overal wordt mee gemanipuleerd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x