Homepagina » Gezondheid » Afvaladviezen falen bijna altijd en behoren tot de belangrijkste medische missers ooit. Arts weerlegt hardnekkige mythes
Afvaladviezen falen bijna altijd en behoren tot de belangrijkste medische missers ooit. Arts weerlegt hardnekkige mythes

Afvaladviezen falen bijna altijd en behoren tot de belangrijkste medische missers ooit. Arts weerlegt hardnekkige mythes

We zijn met z’n allen gewoon chronisch ziek. We zijn al veel langer ongezond. Er zijn al baby’s die met overgewicht worden geboren of die al overgewicht hebben als de moeder nog zwanger is. Dat zegt arts William Cortvriendt.

Meer bewegen en minder eten helpt volgens hem niet, terwijl dit juist door diëtisten wordt aanbevolen.

“Dat idee is geboren in de jaren vijftig,” zegt Cortvriendt. “Toen dacht men dat we te vet aten en dat we daardoor hart- en vaatziekten krijgen.”

Faalt

“We hebben toen het vet uit de voeding gehaald en aangevuld met suiker,” vervolgt hij. “Daarna was er een explosie van obesitas en tien jaar later kanker en hart- en vaatziekten.”

Het door de meeste artsen en diëtisten voorgeschreven ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100 procent van de gevallen en behoort tot de belangrijkste medische missers ooit, aldus Cortvriendt.

“Afvallen is daarmee een lucratief onderwerp geworden voor kwakzalvers, dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten,” benadrukt hij.

Onzin

In zijn nieuwe boek Lichter pleit hij ervoor om terug te gaan naar natuurlijke, volvette voeding. “Eieren zijn lang in het verdomhoekje geweest vanwege cholesterol, [maar] artsen zeggen nu ook dat dit onzin is,” zegt hij.

“Eet gerust veel, als het maar vers en volvet voedsel is,” klinkt het. “Op die manier is het mogelijk om gewicht te verliezen en dat langer vast te houden.”

“Lichter is een uitermate boeiend en helder geschreven boek dat hardnekkige dogma’s en mythes betreffende overgewicht weerlegt,” reageert arts en schrijver Kris Verburgh.

Boekentip: Lichter

[BNR]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
2 jaren geleden

Hebben de russen gedaan

AlbertV
AlbertV
Reactie op  dna
2 jaren geleden

Dacht ik ook meteen, Poetin zit hierachter. Bellingcat zal binnenkort met “bewijzen” komen.

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Vroeger aten veel mensen altijd vet. Gezond vet noemden ze dat. Elke dag verse groenten op het bord, vlees, of vis etc.. Binnen mijn familie zijn de oudsten allemaal ver in de negentig geworden. Smeerden altijd dikke lagen boter op hun brood, geregeld roomboter. Sommigen van hun rookten of namen een borrel op zijn tijd.

Ze deden alleen niet aan al die kant en klare potjes sauzen, en of pakjes poedervoeding die al enige tijd in de schappen van de supermarkten te vinden zijn. Even aanbraden en aanmengen met wat water, en klaar is de Surinaamse kip, de bami, of Couscous in een wip. Aan tafel.

Ik dacht dat in dergelijke producten een hoop rotzooi zit waarvan werknemers van fabrikanten soms niet eens precies weten wat er allemaal in zit. En neem dan al die tussendoortjes die in de supermarkten te vinden zijn. Van Lays chips tot energie dranken. Ik denk dat alle bagger die in dergelijke producten zit, waaronder veel suikers, een grote ziektemaker is, zoals obesitas.

ster
ster
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Vet smeert de darmen want eten zonder vet werkt als schuurpapier in onze darmen en 80 procent van onze gezondheid is afhankelijk van onze darmstelsel. BV zijn onze darmstelsel gezond is er veel minder risico op zuikerziektes. Google eens naar kefir oftewel yogurtplantje. Vaak gratis te krijgen via facebook. Zet links in de hoek bij je facebook kefir en vaak krijg je ze daar gratis als je het daar vraagt. Of water kefir invullen ook daar zijn mensen te vinden die melk kefir gratis weg geven. Water kefir smaakt niet zo lekker en raad ik je aan om aan te maken met fruitsap als ie klaar is. Ook van kefir drinken val je af en je gezondheid gaat met sprongen vooruit.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
2 jaren geleden
Jaya
Jaya
2 jaren geleden

Wat denk je van af en toe vasten?

Cindy
Cindy
Reactie op  Jaya
2 jaren geleden

Vasten is beter dan die rotzooi eten, maar slechter dan gezond eten. Je onthoudt het lichaam dan ook essentiele voedingsstoffen.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Cindy
2 jaren geleden

Periodiek vasten is van alle tijden en onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Het geeft het lichaam de kans opruiming te houden en allerlei zaken te resetten.

ster
ster
Reactie op  Jaya
2 jaren geleden

Voor mensen met ene zwakke maag geen aanrader.

Lee
Lee
2 jaren geleden

99% van alle gezondheidskwalen komt door een ongezonde levensstijl en verkeerd voedsel.

Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat zogenaamde onafhankelijke wetenschappers en medici tientallen jaren het volk verkeerd voor blijven lichten. Tot op de dag van vandaag blijft de leugen in stand dat vet en cholesterol zorgen voor overgewicht, hart en vaatziekten, ondanks dat de resultaten decennia lang overduidelijk anders uitwezen. Hoeveel mensenlevens mag dat nog kosten ?

ster
ster
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

Veel want dat is agenda 21 die men volgt. Centen die tellen en die zijn belangrijk. Aan gezonde mensen verdient men niks. En we moeten op tijd dood gaan van ze. Lieft pal na ons pensioen.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  ster
2 jaren geleden

LS…

Het MOET mensenlevenskosten ! Snap dat dan !

zevenenergie
zevenenergie
2 jaren geleden

Wil je vet kwijt, dan werkt alleen een dieet meestal niet.
Degene die aan de slanke lijn gaat doen is namelijk dezelfde persoon die uit onvrede te veel eet.

Je kan eerst eens eerlijk gaan kijken of er dingen zijn in je leven die je echt anders wil.
Kom je namelijk in opstand tegen bepaalde zaken, zo van he’, dat wil ik niet en wil je fit worden omdat je voelt dat dat bij je past, dan werkt elk dieet.
Vind je zelf opnieuw uit, geef jezelf een waarde, dan staat daar een ander mens.
En potverdorie, dat is aantrekkelijk.

https://imgur.com/J15u0b2

ster
ster
2 jaren geleden

eet geen brood en rijst aardappelen en macronie en dat soot spul. En je kilo’s vliegen eraf. Ook zal dat je darmen ten goede komen.

Shockley
Shockley
2 jaren geleden

Veel eiwitten, veel groenten en fruit. En gun jezelf 1 a 2 x per week comfort food momentjes. Ontwijk adviezen van figuren die menen deskundige te zijn. Praat liever dan met ervaringsdeskundigen. En veroordeel jezelf ook niet. Ga sporten en geniet daar dan van. Krachtsport en spiergroei is zelfs meer een “must” dan cardio. Maar nogmaals, het beste is om qua sport te doen waar je gelukkig van wordt.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Shockley
2 jaren geleden

LS…

Sport zodanig intensief, ook duursport, zodat de zogenaamde geluk stoffen vrijkomen ! Moet je eens kijken hoe goed je dan in je vel komt te zitten ! Werkt bijna verslavend !

x

Check Also

singer-songwriter

Singer-songwriter heeft oplossing voor pandemie: ‘Zet je tv uit’

Mensen, er heerst inderdaad een pandemie. Maar ...

hoogleraar

Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x