Buitenland

Terrorisme neemt af, terwijl de media ons anders willen doen geloven. Zie hier de keiharde, geruststellende feiten

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Komt het beeld dat de media creëren wel overeen met de werkelijkheid? Wordt het nieuws wel in de goede context geplaatst?

Ralf Bodelier van Worlds Best News zou de aanslag in Manchester na het concert van Ariana Grande graag in context willen plaatsen.

“Ik zou aan dit nieuws iets belangrijks toevoegen,” zei hij op Radio 1. “En wel dat er vandaag in Europa minder terrorisme is dan in de tijd dat ik als tiener naar concerten ging.”

Afgenomen

De huidige golf terrorisme begon op 11 september 2001, aldus Bodelier. In de 16 jaar die sindsdien zijn verstreken, stierven in Europa ongeveer 700 mensen door aanslagen.

Maar in de 16 jaar vóór 11 september 2001 stierven er 2200 mensen door aanslagen. Dat waren er dus drie keer zoveel. Het was de tijd van de IRA, de Rode Brigades en de ETA.

Uit de cijfers moet je constateren dat de kans om in Europa te sterven door terrorisme niet is toegenomen, maar is afgenomen.

Veel te eng

“Je ziet dat de nieuwsselectie over het algemeen veel te eng is,” reageerde oud-hoofdredacteur van VRT Luc Rademakers.

“De benadering van het nieuws gebeurt veel te weinig in context,” vervolgde hij. “Je ziet ook dat er heel veel copycat-gedrag is binnen de officiële media.”

Totaal verkeerd beeld

“De mediagebruiker merkt dat ook wel en wordt hoe langer hoe minder aangetrokken door wat de officiële media brengen,” zei Rademakers.

De media geven volgens hem op deze manier een totaal verkeerd beeld van de wereld.

[NPO Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
qberticus
qberticus
5 jaren geleden

Dit is appels met peren vergelijken, de aantallen zeggen niet zoveel in deze.

ETA, IRA en dat soort groepen waren lokaal actief.
Islamitische terroristen over heel Europa, waardoor er, logischerwijze, veel meer angst heerst en het dus als een veel groter probleem ervaren wordt.

Coldshot
Coldshot
5 jaren geleden

Angst en haat zaaien is “the name of the game” dus hoeven we van de media geen geruststelling verwachtten. Eerder nog meer olie op het vuur en propaganda over hoe geweldig de overheid het allemaal weer oplost.

Richard
Richard
5 jaren geleden

Sinds mijn ouders zonder mijn toestemming mijn geboorteakte tekenden ervaar ik al terreur.
Aanslagen komen meestal in de vorm van blauwe enveloppen. Soms in de vorm van een inspecteur, die wel een zelfmoordterrorist genoemd mag worden aangezien hij zijn leven waagt door op mijn deurbel te drukken.
Ik moest al heel vroeg de gevangenis in die de grote mensen ‘school’ noemden. Ik ontsnapte. Ik moest aan het werk, maar ik ontsnapte. Steeds gekozen voor mijn eigen weg. Maar nooit is hun zucht naar wraak en vergelding er minder op geworden. Soms met vallen, dan weer opstaan. Telkens ontsnap ik weer…

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Hadden al die aanslagen in europa überhaupt plaatsgevonden als de westerse plutocraten met hun denktank (PNAC) geen moslimlanden hadden aangewezen om in de fik te steken?

Landen die volgens hen niet voldeden aan de (democratische) processen zoals zij van zich zelf vinden dat ze democratisch bezig zijn. Of zoals Poetin op een vraag van een journaliste stelde, hebben we te maken met een aantal groeperingen die hun zienswijze aan andere landen willen opdringen.

Opmerkelijk is dat de zogenoemde War on Terror die door voormalig president George W. Bush de wereld in werd gebracht na de aanslag van 911, meteen een boodschap werd aan iedereen die het niet eens was met de stelling als je niet voor ons bent, ben je tegen. Dit terwijl al duidelijk was wie de daders waren, Al Qaida, die volgens inlichtingendiensten hun hoofdkwartier zouden hebben gevestigd in Afghanistan. Echter werd het brein achter deze veel besproken aanslag in eerste instantie niet aangevallen maar werd het vizier gericht op Irak omdat er massavernietigingswapens zouden liggen, waarvan de VN inspectie al vele malen te kennen had gegeven dat deze in Irak er niet meer waren. Het hele circus van de Amerikaanse regering om de VN te overtuigen was gebaseerd op een leugens waarbij ook werd verondersteld dat Al Qaida een netwerk had in Irak.

Nadien werd het ene na het andere land beschuldigd dat ze terroristische organisaties in hun midden hadden. Een middel, of soort van carte blanche om zonder excuus landen aan te vallen. Het eigenaardige is dat Iran hierbij veelvuldig werd genoemd terwijl dit land geen enkel ander land heeft lastig gevallen. Het beweert dan weliswaar dat Amerika dood moet, maar handelt daar niet naar. Zoiets als een buurman van alles uitkraamt maar altijd zijn handjes thuis houdt. Een rechter kan daar weinig mee met het verschil dat Iran een verschrikkelijke geschiedenis kent omdat westerse oligarchen Iran als goedkoop adres zagen om aan olie en gas te komen, daarvoor pleegde het zelfs een coup om aan een grieven te komen.

En met deze informatie keer ik weer terug naar mij eerste zin, hadden al die aanslagen in europa überhaupt plaatsgevonden als de westerse plutocraten met denktank (PNAC) geen moslimlanden hadden aangewezen om de oorlog in te jagen. Het is in ieder geval duidelijk dat een hoop hierdoor zich zelf als verzetsstrijder zijn gaan zien om andere onschuldigen wat aan te doen. Degene die hier dus voor verantwoordelijk zijn zijn dus de plutocraten. Beter kan ik het niet verzinnen naast het feit dat democratie kennelijk alleen geldig is als het in een bepaald straatje valt en daarmee gaat een hoop geld mee gemoeid.
Gezinusk, 24 Mei 2017 n. Chr.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x