Homepagina » Buitenland » Terrorisme neemt af, terwijl de media ons anders willen doen geloven. Zie hier de keiharde, geruststellende feiten
Terrorisme neemt af, terwijl de media ons anders willen doen geloven. Zie hier de keiharde, geruststellende feiten

Terrorisme neemt af, terwijl de media ons anders willen doen geloven. Zie hier de keiharde, geruststellende feiten

Komt het beeld dat de media creëren wel overeen met de werkelijkheid? Wordt het nieuws wel in de goede context geplaatst?

Ralf Bodelier van Worlds Best News zou de aanslag in Manchester na het concert van Ariana Grande graag in context willen plaatsen.

“Ik zou aan dit nieuws iets belangrijks toevoegen,” zei hij op Radio 1. “En wel dat er vandaag in Europa minder terrorisme is dan in de tijd dat ik als tiener naar concerten ging.”

Afgenomen

De huidige golf terrorisme begon op 11 september 2001, aldus Bodelier. In de 16 jaar die sindsdien zijn verstreken, stierven in Europa ongeveer 700 mensen door aanslagen.

Maar in de 16 jaar vóór 11 september 2001 stierven er 2200 mensen door aanslagen. Dat waren er dus drie keer zoveel. Het was de tijd van de IRA, de Rode Brigades en de ETA.

Uit de cijfers moet je constateren dat de kans om in Europa te sterven door terrorisme niet is toegenomen, maar is afgenomen.

Veel te eng

“Je ziet dat de nieuwsselectie over het algemeen veel te eng is,” reageerde oud-hoofdredacteur van VRT Luc Rademakers.

“De benadering van het nieuws gebeurt veel te weinig in context,” vervolgde hij. “Je ziet ook dat er heel veel copycat-gedrag is binnen de officiële media.”

Totaal verkeerd beeld

“De mediagebruiker merkt dat ook wel en wordt hoe langer hoe minder aangetrokken door wat de officiële media brengen,” zei Rademakers.

De media geven volgens hem op deze manier een totaal verkeerd beeld van de wereld.

[NPO Radio 1]


Vond je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Sinds mijn ouders zonder mijn toestemming mijn geboorteakte tekenden ervaar ik al terreur.
  Aanslagen komen meestal in de vorm van blauwe enveloppen. Soms in de vorm van een inspecteur, die wel een zelfmoordterrorist genoemd mag worden aangezien hij zijn leven waagt door op mijn deurbel te drukken.
  Ik moest al heel vroeg de gevangenis in die de grote mensen ‘school’ noemden. Ik ontsnapte. Ik moest aan het werk, maar ik ontsnapte. Steeds gekozen voor mijn eigen weg. Maar nooit is hun zucht naar wraak en vergelding er minder op geworden. Soms met vallen, dan weer opstaan. Telkens ontsnap ik weer…

  26 likes
  • Een pad dat minder en minder vrij word om te bewandelen.
   Maar elk pad mag bewandeld worden…
   Succes vriend, je zal het nodig hebben.
   Maar loop vrij en ga daar waar je wilt gaan, het is je recht…

   Sidenote, mooi verwoord 👍

   2 likes
  • (al ben ik soms bang dat ik mij tegen de tralies te pletter zal vliegen)

   0 likes
   • Mijn lichaam is mij geschonken en daar huis ik. Mijn naam is mij geschonken en die draag ik. Beide in de tijd mij hier gegeven. Ik draag hen beide op aan de Aarde, ik draag hen beide op aan de Mensen. Maar op een dag gaan zij voorbij. En ik blijf altijd en voor eeuwig bij mij.

    1 likes
    • mooi hoe je t zegt…en toch is het anders dan je “denkt”
     Jouw lichaam is in jouw bewustzijn
     jouw gevoel, emoties…
     Ja eeuwig ben je… maar niet je lijf…
     Het bewustzijn…is eeuwig…
     En op Aarde ben je…je kwam hier om Liefde te ontwikkelen, je hebt gekozen voor die ouders…stap uit de slachtofferrol en wees ook geen beul…je hoeft niets uit te leggen, geen verklaringen af te leggen, in je hart weet je het steeds…in de vijfde kamer…daar leeft de Godsvonk…
     en het is de kunst jouw lichaam af te leggen, eens, als geste aan de Aarde…schoon en ontgift….
     wens je zelfrealisatie…
     verlichting

     namaste

     1 likes
   • lees Nisargadatta…

    Ik ben………..

    love to you

    1 likes
 2. Het omgekeerde van de stelling is een betere weergave van de realiteit.

  Het islamitisch terrorisme bestaat al 1400 jaar, ontwricht steeds meer landen en vestigt zich, onder bewuste aansporingen van de meeste europese overheden, onmiskenkaar en permanent in Europa.

  Het treedt op in grote terreur met gruwelijk vertoon van wreedheid en in kleine vorm middels misdaad, benevens de nu al sterke beperking van vrijheden.

  Waar het potentieel van de aanwas van Europese terreurgroepen zich beperkte tot enkele idelogisch verdwaalde geesten, zich beroepend op een door weinigen, in absolute aantallen, gesteund ideaal, put de islam uit dogma’s van honderden jaren oud en uit 2,1 miljard gelovigen, veelal gevestigd in geweldadige tribale culturen, juist mede gevormd door de islam.

  Deze mensvijandige ideologie krijgt definitief en nu voor het eerst in eeuwen zelfs de uitnodiging zich permanent in Europa te vestigen.
  Het is gekend bewijs dat de islam de vrijheden van andere culturen verdrukt, een proces wat inmiddels volop plaatsvindt en als gezegd wordt bevorderd door overheden door kritiek erop onder te brengen in de hoek van extremisme, xenofobie en rechts gedachtegoed. Kortom de eigen vrijheden en identiteit worden uitgegumd.

  Alle reden om aan te nemen dat de teller, die op 10.000-en aanslagen staat wereldwijd in de afgelopen 20 jaar, niet in Europa zal stoppen.
  Bedenk, sinds het ontstaan van de islam, heeft deze aan 270.000.000 mensen het leven gekost.

  Te denken dat het terrorisme afneemt, is laf en deugdzaam wegkijken van de realiteit. Het is pas net begonnen in Europa. Maar gaat u vooral rustig slapen om weer uitgerust weg te kijken van de volgende islamitische misdaad van de dag.

  11 likes
  • Islam zien als pure oorzaak van terrorsime is volledige onzin.
   Het wordt alleen maar gebruikt als dekmantel van de ware terroristen net zoals de meeste religies.
   Om mensen te verdelen en bang te maken voor elkaar.
   De meeste slachtoffers van het Westerse NAVO terrorisme onder de mantel van ISIS zijn moslims.
   Maar Panza is liever bang voor een niet bestaand montster……

   7 likes
   • @Klaas
    Allereerst is uw reactie respectloos naar de slachtoffers van een volgens u niet-bestaande terreur.

    Voorts belet het voortdurend verkeren in een wolk van roze vredesblaadjes u het lezen van mijn tekst. Ik heb nergens het gehad over een oorzaak, slechts de constatering gemaakt dat de islamitische terreur bestaat.

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen

    “Het wordt alleen maar gebruikt als dekmantel van de ware terroristen net zoals de meeste religies.”

    U laat na argumenten aan te dragen voor deze stelling.

    In mijn bijdrage heb ik niet gerefereerd aan de reden waarom deze aanbidders van de maangod, cq. doodscultuur nu hun misdaden in Europa plegen. Dat is onmiskenbaar het gevolg van misplaatste/mislukte westerse machtspolitiek en blinde barmhartigheid.
    Voor een fractie van de kosten van opvang in Europa, is al die vluchtelingen in de regio een menswaardig bestaan te bieden, ware het niet dat er een overmaat aan religieus geïnspireerd uitschot tussen zit.

    Ik wijs categorisch af dat het bestaan van islamitisch terrorisme de schuld is van het westen. Dat ligt besloten, boven de oppervlakte, in de cultuur en ideologie.

    Waarom het zich naar het westen verplaatst, wordt met argumenten onderbouwd in de reactie van GezinUsk.
    https://www.ninefornews.nl/terrorisme-neemt-media-willen-geloven/#comment-201435

    U heeft de vrijheid om slecht of onbeargumenteerd uw mening te plaatsen. Die vrijheid gun ik u. Wees er absoluut blij me dat u deugt! Dan verkeer je als verliezer in de geschiedenis in elk geval nog in de waan van de eigen waardigheid. Uw kleinkinderen zullen u vervloeken van dankbaarheid.

    Ik neem mijn vrijheid, zolang dat nog kan, om uw mening als waanzinnige kolder te betitelen. Het lukt niet een ziekte effectief te bestrijden, als de oorzaak niet geweten wil worden.

    3 likes
  • Daar is dus niets geruststellends aan!

   1 likes
 3. Hadden al die aanslagen in europa überhaupt plaatsgevonden als de westerse plutocraten met hun denktank (PNAC) geen moslimlanden hadden aangewezen om in de fik te steken?

  Landen die volgens hen niet voldeden aan de (democratische) processen zoals zij van zich zelf vinden dat ze democratisch bezig zijn. Of zoals Poetin op een vraag van een journaliste stelde, hebben we te maken met een aantal groeperingen die hun zienswijze aan andere landen willen opdringen.

  Opmerkelijk is dat de zogenoemde War on Terror die door voormalig president George W. Bush de wereld in werd gebracht na de aanslag van 911, meteen een boodschap werd aan iedereen die het niet eens was met de stelling als je niet voor ons bent, ben je tegen. Dit terwijl al duidelijk was wie de daders waren, Al Qaida, die volgens inlichtingendiensten hun hoofdkwartier zouden hebben gevestigd in Afghanistan. Echter werd het brein achter deze veel besproken aanslag in eerste instantie niet aangevallen maar werd het vizier gericht op Irak omdat er massavernietigingswapens zouden liggen, waarvan de VN inspectie al vele malen te kennen had gegeven dat deze in Irak er niet meer waren. Het hele circus van de Amerikaanse regering om de VN te overtuigen was gebaseerd op een leugens waarbij ook werd verondersteld dat Al Qaida een netwerk had in Irak.

  Nadien werd het ene na het andere land beschuldigd dat ze terroristische organisaties in hun midden hadden. Een middel, of soort van carte blanche om zonder excuus landen aan te vallen. Het eigenaardige is dat Iran hierbij veelvuldig werd genoemd terwijl dit land geen enkel ander land heeft lastig gevallen. Het beweert dan weliswaar dat Amerika dood moet, maar handelt daar niet naar. Zoiets als een buurman van alles uitkraamt maar altijd zijn handjes thuis houdt. Een rechter kan daar weinig mee met het verschil dat Iran een verschrikkelijke geschiedenis kent omdat westerse oligarchen Iran als goedkoop adres zagen om aan olie en gas te komen, daarvoor pleegde het zelfs een coup om aan een grieven te komen.

  En met deze informatie keer ik weer terug naar mij eerste zin, hadden al die aanslagen in europa überhaupt plaatsgevonden als de westerse plutocraten met denktank (PNAC) geen moslimlanden hadden aangewezen om de oorlog in te jagen. Het is in ieder geval duidelijk dat een hoop hierdoor zich zelf als verzetsstrijder zijn gaan zien om andere onschuldigen wat aan te doen. Degene die hier dus voor verantwoordelijk zijn zijn dus de plutocraten. Beter kan ik het niet verzinnen naast het feit dat democratie kennelijk alleen geldig is als het in een bepaald straatje valt en daarmee gaat een hoop geld mee gemoeid.
  Gezinusk, 24 Mei 2017 n. Chr.

  14 likes
  • @Gezinusk. Dat is inderdaad de kern van de wereldproblematiek kundig in een notendop verklaard. Simpel de oorzaak en gevolg klip en klaar blootgelegd, waarna de voor de hand liggende oplossing voor een ieder duidelijk mag zijn. En dat is zeker niet the war on terror, integendeel. De terreur komt dan ook uit een heel andere hoek dan velen denken (door onophoudelijke propaganda wereldwijd begrijpelijk) en maakt daardoor deel uit van de kern van het probleem welke is gehuisvest in het westen en niet in het Midden-Oosten, of ook Rusland niet.

   6 likes
 4. Dit is appels met peren vergelijken, de aantallen zeggen niet zoveel in deze.

  ETA, IRA en dat soort groepen waren lokaal actief.
  Islamitische terroristen over heel Europa, waardoor er, logischerwijze, veel meer angst heerst en het dus als een veel groter probleem ervaren wordt.

  11 likes
  • Precies dit….

   3 likes
  • Wanneer gaan we nou eens begrijpen dat de recente aanslagen NIET door Islamitische terroristen worden uitgevoerd…?
   De werkelijke daders zijn de regeringen / inlichtingendiensten van de betreffende landen, al dan niet onder leiding van CIA / Israël en Saoedi Arabië…..
   Wij moeten met ons allen een bloedhekel aan moslims (de nieuwe joden) krijgen. Dat, samen met een nieuwe financiële crisis, zijn de perfecte bestandsdelen voor een derde wereldoorlog.

   Hoe meer wij mee gaan in de haat tegen moslims, hoe sneller wij een politiestaat of een WO III hebben en ik denk dat we dat met ons allen niet willen.
   Als je je ergens tegen wilt keren, keer je dan tegen je eigen regering, die met onze nep democratie een dictatuur maskeert.

   2 likes
 5. weet iedereen wel zeker uit welke hoek het komt?
  ik hoor alleen maar de kreten van rustig blijven .
  laat geen tweedeling komen in de maatschappij.
  laat je niet opnaaien.
  nee we moeten ons als schapen naar de slachtbank laten leiden.
  ik vraag me wie de werkelijke daders zijn?

  2 likes
  • @mario,

   Misschien eens onderzoeken in welke hoek de afgelopen jaren de klappen vielen. Op welke manier het gebeurde, en wat dat doet met mensen. Dan kom je er zeer waarschijnlijk vanzelf achter hoe deze aanslag en veel andere ellende op de wereld kon ontstaan. Hiervoor hoef je alleen maar het spoor van het grote geld te volgen. Geld maakt macht en daarvoor plunderden ze grondstoffen ten koste van anderen.

   Oliver Stone legt uit,

   https://www.youtube.com/watch?v=F6TGkpi_vVE

   Er is ook een remedie tegen deze extreme vorm van kanker en daarvoor moeten in eerste instantie alle multinationals en banken genationaliseerd worden om vervolgens deel te gaan uitmaken van een nieuw op te richten supra internationaal orgaan die er op toe gaat zien dat alle grondstoffen in de wereld verhoudingsgewijs worden verdeeld.

   Een supra internationale organisatie waarvan uit elk land ter wereld een afgevaardigde zit en uitsluit dat privéorganisaties, want daar hebben we het over, op eigen houtje verder opereren en nog meer schade berokkenen onder leugens en bedrog. Na mijn mening is dit de enigste oplossing om er voor te zorgen dat multinationals, Banken, het militair industrieel complex, en de mainstream media die onder controle staat van dit kabaal, voorgoed word uitgeroeid.

   7 likes
 6. Angst en haat zaaien is “the name of the game” dus hoeven we van de media geen geruststelling verwachtten. Eerder nog meer olie op het vuur en propaganda over hoe geweldig de overheid het allemaal weer oplost.

  7 likes
 7. Ik sluit me aan bij qberticus, ira e.d waren niet uit op totale overname terwijl islam dat wel als doel heeft.

  3 likes
  • Oh ja? Heeft ook maar een van de leiders van een van de landen van ‘de islam’ dan ook al eens ‘vrede bij ons willen brengen’ op ‘ons’ grondgebied, zoals wij dit wel al vele malen op ‘hun’ grondgebied hebben gedaan?

   Klets toch niet zo uit je nek!

   1 likes
 8. Maarten Vananderoye

  In de Westerse Wereld neemt het extremisme en terreur door niet-Westers-gezinden nochtans toe…
  ~ Oh ja… het is de (fake) media en de politiek die het zo doet uitschijnen. :/

  ─ Uiteraard is de Religie op zich niet de oorzaak, maar de interpretatie van een klein groep gelovigen die de boel om zeep brengen.

  ─ Daesh [IS] wil de Westerse Wereld vernietigen om spoedig als martelaar naar het paradijs te mogen gaan. Uiteraard zullen ze bot vieren. Er is geen paradijs. Dat zijn ze in princiepen al aan het vernietigen hier op aarde. Oké. De Westerse Wereld maken er ook een potje van.

  1 likes
 9. Met welk doel? Verdeel en heers/agenda21/30/NWO. De tien geboden(het goede) aanhouden is een oplossing.
  De drie geloven vallen onder abraham.(het verdrag des verbonds) Dus das 1 pot nat.
  Het gedachtegoed van de islam. oa de huid bedekken is een oplossing voor de zon dit steeds heter wordt. Het past in het schrijven van de zeven zegels/bazuinen en schalen(Hebreeuwse bijbel). 4de schaal.
  Alles draait om the magic seven.(in zeven dagen is de schepping volbracht) Dat is ook PI. De stelling van Pythagoras wordt gebruikt om de zon/maan en sterrenhemel ten opzichte aarde te berekenen. De driehoek/piramide van het alziend oog. Vandaar de stonehenges, stenen mannen paaseiland etc.
  2015 was officieel het jaar van het licht, zowel Jezus komt terug, als kunstlichtprojecten. Aarde heeft alle sterrenbeelden verlopen.(25800 jaar=geologische klok) Shemitah(wet) regeling(berekening via planeten standen) ging in. Wet houdt in: alle schulden vereffenen en graanschuren volstouwen. Je kunt je afvragen waarvoor? Hongersnood staat onder 3de zegel.
  De ram(eerste vuurteken dierenriem) verering(NWO kliek) staat voor hitte en droogte, vulkaanuitbarstingen(dood/as) en nieuw land(ontstaan uit de plaat botsingen en vulkaan gebeuren) en leven.(lente). Dit staat dus voor een complete niburu/slang die in zijn eigen staart bijt.
  De “aanslagen” zijn dus rampenoefeningen. Tevens om technologie verder uit te breiden.(controle mens/zie agendapunt)
  Technologie(beheersen klimaat) zou dus een oplossing kunnen zijn voor deze gebeurtenis.
  Gaan we terug in de geschiedenis/geloof, dan heeft men 7 jaar last gehad van droogte.
  2015 plus 7= 2022. Sluit dus aan op de Agenda21/30.(lees agendapunten). Deze agenda is vrijwel door alle landen ondertekend. Dan moet er dus iets meer zijn dan alleen macht. Het draait ook om de aardecycli zelf.(vandaar de zadenbunkers) Het is waterman/zeus/de watergeest etc., die uiteindelijk alles weer blust.
  Het verhaal over schepping en vernietiging aarde komt in alle geloven/culturen/verschillende tijdperken terug. Bij alle verhalen zit altijd een kern van waarheid, dus ik neem dit wel serieus.
  Zelfs de bijbel is een piramide vorm geschreven. bekijk eens: members.home.nl/frankcolijn/frankcolijn/9._De_stelling_van_Pythagoras.htm

  1 likes
 10. RAM(verering) is ook de geheugen van een computer. ELS 7(lees site frankcolijn) is ook een systeem programma etc.
  Het netwerk(wifi/zendmasten etc) boven ons kan ook dienen om de vuurballen/sterren die uit de hemel vallen tegen te houden. (plejaden/meteorieten/staart Nibiru). Zie Niburu.co Houdt unieke vondst in Duitsland verband met nibiru. Bronzen schijf.
  Wat ook “toevallig” is dat in de astrologie “het westen” voor wit staat.
  Het is bekend dat Nibiru(planet x) vanuit het zuiden van de aarde zal langs komen. Gaat ie dan oost of west om? Denk west. En zijn de FEMA kampen(met de vele doodskisten) opgericht voor dit event.
  Als dit klopt, dan zitten we voorlopig nog veilig. Het heeft sowieso geen zin om elkaar af te slachten. Is alleen maar in het belang van de macht/systeem. We kunnen zelf ook voedsel op allerlei manieren gaan verbouwen/gaan delen etc. Zijn we al aan het doen. Groentebossen aanleggen/verticaal groente kweken/insecten eten etc.
  We zullen dus allemaal met hetzelfde gaan dealen. De natuur/systeem gevolgen.

  1 likes
 11. Je zal je bij het landverradersgilde aangesloten hebben en symphatieen koesteren voor die nazi´s.
  Heb je dan op het verkeerde paard gewed zeg!!!

  1 likes
 12. Opstandelingen die verliezen zijn terrorristen
  Als zij winnen dan zijn het vrijheidshelden

  1 likes
 13. Islamterreur duurt al 1400 jaar. Sinds het ontstaan van de ISLAM, heeft deze aan 270.000.000 mensen het leven gekost.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Eigenlijk zouden we de NOS strafrechtelijk moeten aanklagen. Zo wordt iedereen voorgelogen over 9/11

Eigenlijk zouden we de NOS strafrechtelijk moeten aanklagen. Zo wordt iedereen voorgelogen over 9/11

Het is 18 jaar geleden dat twee ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.