Binnenland

Woede over OMT-advies: ‘Het is misdadig om constant de burgers te straffen met lockdowns’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanwege de ‘ernstige coronasituatie’ adviseert het OMT het kabinet om kortstondig ‘lockdown-achtige maatregelen’ in te stellen, melden bronnen aan de NOS. Zo zouden onder meer bioscopen en theaters dicht moeten en evenementen worden geschrapt.

Na de korte lockdown zou de zogeheten ‘2G-regel’ moeten worden ingevoerd. Ongevaccineerden kunnen dan geen QR-code meer krijgen, ook niet na een negatieve test.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Op 13 augustus schreven de media nog dat het kabinet streeft naar het opheffen van alle coronamaatregelen op 1 november. En in oktober zei RIVM-baas Jaap van Dissel geen lockdown te verwachten in de winter.

Puinhoop bijna compleet

Er is veel kritiek op het OMT-advies. “Dus, 20 maanden lang verzuim je op te schalen in ziekenhuis- en ic-capaciteit. Je investeert in maatregelen die niet werken, zoals paniek, mondkapjes en lockdowns. En als de puinhoop bijna compleet is, adviseer je maar weer eens een lockdown,” schrijft huisarts Els van Veen.

“Er is geen coronacrisis, maar een zorgcrisis. De kabinetten-Rutte bezuinigen al 10 jaar lang op de zorg, en ook de afgelopen 1,5 jaar tijd is er niets geïnvesteerd. Het is misdadig om constant de burgers te straffen met lockdowns,” stelt de partij Belang van Nederland.

Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, reageert: “Het is hoog tijd dat het OMT bedankt wordt voor zijn diensten en naar huis wordt gestuurd.”

Zeg ‘nee’

“Lockdowns leiden tot meer gederfde levensjaren dan dat ze opleveren. En daarna 2G: voortschrijdende discriminatie en 1,8 miljoen mensen volledig buiten de maatschappij plaatsen. Ongekend,” twittert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Bas Filippini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland, voegt toe: “Dit kabinet is bezig met een illegale machtsgreep. Geen enkele legitimiteit. Geen enkele grondslag. Tegen de Grondwet.”

“Dus het OMT adviseert een lockdown en daarna is er een 2G-samenleving. Alleen gevaccineerd (of hersteld) kun je maatschappelijk functioneren (daarna boosters). Terwijl ELK van de vier vaccins ergens ter wereld op ‘hold’ is gezet vanwege schadelijke bijwerkingen. Zeg ‘nee’,” schrijft auteur en spreker Hans van Tellingen.

4.8 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

193 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jootje
Jootje
2 jaren geleden

Wanneer wordt de bevolking nou eens wakker???

Steve Schaisse
Steve Schaisse
2 jaren geleden

Onze 2G = GEZOND of Genezen !!

Fuehrer Ruetler op Rutte !

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Dit Pharma kabinet, gaat tot het gaatje. Als er niet van buitenaf wordt ingegrepen, dan zijn we echt de Sjaak. Maar hoe dan ook, geen spuit in mijn poot, al is dat m’n einde.

Bezorgde burger
Bezorgde burger
2 jaren geleden

Het ga maar door. Slaap verder lieve schapen ..

Back to top button
193
0
We lezen graag je reactie!x