Binnenland

Woede over OMT-advies: ‘Het is misdadig om constant de burgers te straffen met lockdowns’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanwege de ‘ernstige coronasituatie’ adviseert het OMT het kabinet om kortstondig ‘lockdown-achtige maatregelen’ in te stellen, melden bronnen aan de NOS. Zo zouden onder meer bioscopen en theaters dicht moeten en evenementen worden geschrapt.

Na de korte lockdown zou de zogeheten ‘2G-regel’ moeten worden ingevoerd. Ongevaccineerden kunnen dan geen QR-code meer krijgen, ook niet na een negatieve test.

Op 13 augustus schreven de media nog dat het kabinet streeft naar het opheffen van alle coronamaatregelen op 1 november. En in oktober zei RIVM-baas Jaap van Dissel geen lockdown te verwachten in de winter.

Puinhoop bijna compleet

Er is veel kritiek op het OMT-advies. “Dus, 20 maanden lang verzuim je op te schalen in ziekenhuis- en ic-capaciteit. Je investeert in maatregelen die niet werken, zoals paniek, mondkapjes en lockdowns. En als de puinhoop bijna compleet is, adviseer je maar weer eens een lockdown,” schrijft huisarts Els van Veen.

“Er is geen coronacrisis, maar een zorgcrisis. De kabinetten-Rutte bezuinigen al 10 jaar lang op de zorg, en ook de afgelopen 1,5 jaar tijd is er niets geïnvesteerd. Het is misdadig om constant de burgers te straffen met lockdowns,” stelt de partij Belang van Nederland.

Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, reageert: “Het is hoog tijd dat het OMT bedankt wordt voor zijn diensten en naar huis wordt gestuurd.”

Zeg ‘nee’

“Lockdowns leiden tot meer gederfde levensjaren dan dat ze opleveren. En daarna 2G: voortschrijdende discriminatie en 1,8 miljoen mensen volledig buiten de maatschappij plaatsen. Ongekend,” twittert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Bas Filippini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland, voegt toe: “Dit kabinet is bezig met een illegale machtsgreep. Geen enkele legitimiteit. Geen enkele grondslag. Tegen de Grondwet.”

“Dus het OMT adviseert een lockdown en daarna is er een 2G-samenleving. Alleen gevaccineerd (of hersteld) kun je maatschappelijk functioneren (daarna boosters). Terwijl ELK van de vier vaccins ergens ter wereld op ‘hold’ is gezet vanwege schadelijke bijwerkingen. Zeg ‘nee’,” schrijft auteur en spreker Hans van Tellingen.

4.8 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
193 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jootje
Jootje
1 jaar geleden

Wanneer wordt de bevolking nou eens wakker???

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 jaar geleden

Onze 2G = GEZOND of Genezen !!

Fuehrer Ruetler op Rutte !

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Dit Pharma kabinet, gaat tot het gaatje. Als er niet van buitenaf wordt ingegrepen, dan zijn we echt de Sjaak. Maar hoe dan ook, geen spuit in mijn poot, al is dat m’n einde.

Bezorgde burger
Bezorgde burger
1 jaar geleden

Het ga maar door. Slaap verder lieve schapen ..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

193
0
We lezen graag je reactie!x