Bewustzijn

“De wereld die je waarneemt met je zintuigen bestaat hoogstwaarschijnlijk niet”

Help anderen door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is onze werkelijkheid niets meer dan een extreem realistische computersimulatie? Begin deze maand zei ondernemer Elon Musk, de baas van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, tijdens een technologieconferentie in Californië dat de wereld die je waarneemt met je zintuigen hoogstwaarschijnlijk niet bestaat.

Volgens Musk is de kans minder dan één op een miljard dat we de ‘echte’ werkelijkheid zien. Omdat er waarschijnlijk heel veel beschavingen in ons universum leven, heeft een aanzienlijk deel daarvan al het punt bereikt waarop ze zeer realistische simulaties kunnen creëren, zo is zijn gedachte. De kans is dus groot dat we in één van die simulaties leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Matrix

Al meer dan 2000 jaar wordt gespeeld met de gedachte dat wat wij waarnemen niet de werkelijkheid is. Plato schreef al dat we slechts een afspiegeling zien van de werkelijkheid, een idee dat hij inzichtelijk maakte met zijn allegorie van de grot.

En in de scienfictionhit The Matrix staat de mens in dienst van machines, maar zijn ze zich daarvan niet bewust omdat zij alleen een gesimuleerde realiteit zien.

Een soort Sims gemaakt door aliens

Miljoenen spelers spelen tegelijkertijd realistische 3D-games waarin ze elkaar tegen het lijf kunnen lopen. Binnenkort komen daar virtual reality en augmented reality bij.

Als de ontwikkeling in dit tempo doorgaat, hebben we over 1000 jaar spellen waarin er geen onderscheid meer is tussen echt en nep. Misschien leven we wel in een soort Sims gemaakt door aliens.

Moeilijk te weerleggen

Ook de Belgische natuurkundige Thomas Hertog stelt vast dat de zogeheten simulatiehypothese moeilijk te weerleggen valt. “We hebben geen enkele aanwijzing dat een fysische realiteit moet beantwoorden aan onze wiskundige modellen,” zegt hij.

Het is niet ondenkbaar om een universum te simuleren, aldus Hertog. Hij merkt op dat we de vorming van een sterrenstelsel al in detail kunnen simuleren.

[NRC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
7 jaren geleden

er is zoveel moeilijk te weerleggen. daarom wordt de realiteit ons dagelijks weer voorgeschreven door onze ‘leiders’. en beter stelt u geen vragen

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Het zou best mogelijk kunnen zijn, dat we iets niet waarnemen wat er wel is. Een vlieg; die stekeblind is, heeft waarschijnlijk het idee, dat hij/zij alles weet, omdat ie/zij niet beter weet. Ze voelen de wind, ruiken nemen temperatuur verschillen waar, wellicht ruiken ze en voor hen is geen plekje onbekend. Ze zijn niet bekend met het fenomeen zien. En ga nou is de vinger leggen op wat wij niet waarnemen… dat is hetzelfde als die vlieg uitleggen dat ie niets ziet.Echter gerelateerd aan die vlieg, heb ik het geloof dat wat er is er ook is. Wat ik mis kan een handicap zijn of de manier waarop ik pleeg te zijn.

frans
frans
7 jaren geleden

Wij hebben een fysieke aarde, wij hebben fysieke lichamen, wij zijn fenomenen uit de Goddelijke natuur.
Wij kunnen dingen maken, en wat wij vervolgens doen is die gemaakte dingen najagen, willen hebben, begeren.
Dat eindeloze najagen, en begeren, veroorzaakt de zieke gedachten dat wij een computersimulatie zijn.
‘Computersimulatie’ dat woord bestaat, sinds we computers hebben, een menselijke schepping of maaksel.
Dus wie denkt sterrenstelsels met computersimulaties te kunnen maken? Die mens ja.
Geen enkel sterrenstelsel is uit een computersimulatie ontstaan! Met zo’n grote ‘duikbril’ op kun je nog veel meer nep maken.
Maar geen sterrenstelsel.!
Onze wereld is inderdaad een gespiegeld geheel. Maar geen computersimulatie.
Dan moet je nu onderzoeken wat Plato heeft bedoeld met gespiegeld zijn.
Ontdek in jezelf dat je de door jezelf gemaakte materiële dingen niet moet najagen. en je je er dus tegen af moet zetten om zelf hogerop te komen in jezelf. Dus spiritualiseren. De wijsheid waarmee de natuur is gemaakt, je lichaam is ontworpen, met de grootste liefde bejegenen en de liefde er in brengen. Dan ben je de zogenaamde computersimulatiegedachte snel vergeten.
Dan is de Matrix waarin je een menselijke machine bent niet mogelijk, dan reageer je als mens niet als een apparaat.
Dan is zombie worden niet mogelijk! Omdat je je vrij maakt van de materie! De mens gaat door het materiebewustzijn heen blijft er niet in hangen! Wie er in hangen blijft, gaat simuleren omdat hij de doorgang door de materie niet kan vinden. (Labyrint.)
Ik kan echt niets met die gesimuleerde heelallen!! Omdat ze niet bestaan!

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Zo simuleren de Bilderberggroep o.a. rechtszaken om de zintuigen te ontregelen.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x