BinnenlandCorona

Rutte neemt heel groot risico met aanpak coronavirus, zegt deze Italiaanse arts

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte zei maandag in een rechtstreekse toespraak tot het Nederlandse volk dat het coronavirus onder ons is en voorlopig onder ons zal blijven. “De realiteit is dat ook de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken.”

De regering kiest ervoor het virus maximaal te beheersen en de piek in de verspreiding af te vlakken en uit te spreiden over een langere periode.

Op die manier wordt immuniteit opgebouwd en zorgen we ervoor dat de zorg het aankan, aldus Rutte.

Heel groot risico

De Italiaanse professor Roberto Burioni van de San Raffaele-universiteit in Milaan is niet te spreken over de Nederlandse aanpak van de coronacrisis.

“De Nederlandse regering neemt een heel groot risico,” zei hij.

Volgens de Italiaanse arts is er geen enkele wetenschappelijke basis om te spreken over groepsimmuniteit.

Nog onbekend

“Het is een heel groot risico dat de Nederlandse regering neemt,” benadrukte hij nog eens. “We weten namelijk nog helemaal niet of er wel immuniteit voor dit virus kan ontstaan. Dat is nog onbekend.”

Burioni waarschuwt Nederland om de crisis absoluut niet te onderschatten.

“Het coronavirus is ontzettend besmettelijk en zorgt bij heel veel mensen voor problemen met de ademhaling,” zei hij.

Slecht idee

In Lombardije zijn ziekenhuizen die kunnen concurreren met de beste Europese ziekenhuizen, maar ze kunnen de aantallen patiënten niet aan, aldus Burioni.

Ook epidemioloog William Hanage zegt in The Guardian dat het een slecht idee is om gecontroleerd een groepsimmuniteit op te bouwen.

“We kunnen juist veel leren van Zuid-Korea, Singapore, Hongkong en Taiwain,” zei professor Hanage.


[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
2 jaren geleden

Eind maart als het virus uit china is verdwenen zal deze hoax voorbij zijn. De media verkeert nog in de ontkenningsfase.

De meeste mensen zijn al immuun.

Willem
Willem
2 jaren geleden

De ene zegt dit de andere vindt dat pfff vermoeiend dat opeens elk land zich met alles gaat bemoeien. Wat willen ze dan iedereen opsluiten in huis zodat alles blijft sluimeren? Alleen maar om controle te krijgen, breng Rutte niet op ideeën het is al erg genoeg zo en allemaal om niets

IIS
IIS
2 jaren geleden

Leuk spel van een failliet Italië, het stinkende gangster-maffia land vertelt hoe deze corona hype in Nederland moet worden meegespeeld? En Nederland speelt graag mee, even niet maar later wel….Spel, spel, spel!!

René
René
2 jaren geleden

De beste stuurlui staan aan wal. Italie zal blij zijn dat door het Corona virus het failliet van de economie nog was is uitgesteld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x