Homepagina » Binnenland » Rutte neemt heel groot risico met aanpak coronavirus, zegt deze Italiaanse arts
coronavirus
Foto: Studio Incendo CC BY 2.0

Rutte neemt heel groot risico met aanpak coronavirus, zegt deze Italiaanse arts

Premier Rutte zei maandag in een rechtstreekse toespraak tot het Nederlandse volk dat het coronavirus onder ons is en voorlopig onder ons zal blijven. “De realiteit is dat ook de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken.”

De regering kiest ervoor het virus maximaal te beheersen en de piek in de verspreiding af te vlakken en uit te spreiden over een langere periode.

Op die manier wordt immuniteit opgebouwd en zorgen we ervoor dat de zorg het aankan, aldus Rutte.

Heel groot risico

De Italiaanse professor Roberto Burioni van de San Raffaele-universiteit in Milaan is niet te spreken over de Nederlandse aanpak van de coronacrisis.

“De Nederlandse regering neemt een heel groot risico,” zei hij.

Volgens de Italiaanse arts is er geen enkele wetenschappelijke basis om te spreken over groepsimmuniteit.

Nog onbekend

“Het is een heel groot risico dat de Nederlandse regering neemt,” benadrukte hij nog eens. “We weten namelijk nog helemaal niet of er wel immuniteit voor dit virus kan ontstaan. Dat is nog onbekend.”

Burioni waarschuwt Nederland om de crisis absoluut niet te onderschatten.

“Het coronavirus is ontzettend besmettelijk en zorgt bij heel veel mensen voor problemen met de ademhaling,” zei hij.

Slecht idee

In Lombardije zijn ziekenhuizen die kunnen concurreren met de beste Europese ziekenhuizen, maar ze kunnen de aantallen patiënten niet aan, aldus Burioni.

Ook epidemioloog William Hanage zegt in The Guardian dat het een slecht idee is om gecontroleerd een groepsimmuniteit op te bouwen.

“We kunnen juist veel leren van Zuid-Korea, Singapore, Hongkong en Taiwain,” zei professor Hanage.


[Telegraaf]

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
8 maanden geleden

Eind maart als het virus uit china is verdwenen zal deze hoax voorbij zijn. De media verkeert nog in de ontkenningsfase.

De meeste mensen zijn al immuun.

Willem
Willem
Reactie op  Harry
8 maanden geleden

Nee dit gaat niet over Harry, we zijn onderhevig aan een gemene oorlog, om ons heen zijn landen in complete lockdown en krijg je klappen als je op straat komt en opgesloten en een boete. Dit is een heel enge situatie, mooi weer je mag niet naar buiten, niet wandelen en niet fietsen niet naar je familie helemaal niks. Laat het maar even bezinken, het is en wordt heel erg allemaal, niet om dat virus want dat stelt niks voor, nee door de opsluiting en mensen doen er gewoon aan mee. Het is einde verhaal.

NietOns
NietOns
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

iedereen huisarrest, banen verliezen, huis uit, armoede (de grootste vijand van gezondheid), iedereen afhankelijk van een uitkering en gehoorzamen aan moedertje overheid….. Besef wat hier gebeurd…..

Tetragrammaton
Tetragrammaton
Reactie op  NietOns
8 maanden geleden

Wellicht invoering van een (niet onvoorwaardelijk) basisinkomen…

Mark
Mark
Reactie op  Harry
8 maanden geleden

Hekserij om van niets iets te maken..
Niet meer dan een normaal griepvirus die nu anders is omdat men dat zo creëert om zo de NWO te redden.
De Europese mensen werden wakker over wat er gebeurde, gele hesjes waar al 23 mensen omkwamen.
Boeren demonstreren overal in EU.
Stiksof onzin, global warming leugens, ons bestaan is overgenomen van kinds af aan worden we voorgelogen , met alles ..
Macron werd bijna gelynced, Rutte ook, en hij praat openlijk over de NWO.

Dit crieeren was hun redding, en was gepland in oktober was er een meeting over dat hoe te reageren als er een bedreiging zou komen van een virus die al decennia ieder jaar terug komt.
Nu komt de jaarlijkse griep en deze zou een killer moet en zijn wat ook nog eens nergens op berust is kwa bewijs ..
Waarschijnlijk gecreëerd of bewust wereldwijd verspreid.
De wereld wordt op zijn kop gezet en we moeten toekijken omdat we geregeerd worden en de meeste mensen geloven de Fabeltjeskrant die de media heet en het dagelijks leugens leven van wat er verteld wordt.
Duitsland dicht, 82 000 000 inwoners , 20 doden ?!
Bij ons 43 doden , en mensen genezen gewoon normaal zoals het bij een normale griep gaat maar daar wordt niet over gesproken .
Normaal zijn we niet paranoia bij een griep nu worden we dat gemaakt !!
Ouderen sterven ieder jaar aan griep, nu zijn het ook de meeste ouderen.
Gemiddelde leeftijd van mensen die over lijden in Italië is 81 .

George H.W. Bush once said: “If the people were to ever find out what we have done, we would be chased down the streets and lynched.”

Europa is inderdaad overgenomen en bewust in Lock down gezet, we staan erbij en kijken ernaar .

Rustig blijven, geen angst hebben, accepteren wat er gebeurt is en positief en wakker blijven..

Willem
Willem
8 maanden geleden

De ene zegt dit de andere vindt dat pfff vermoeiend dat opeens elk land zich met alles gaat bemoeien. Wat willen ze dan iedereen opsluiten in huis zodat alles blijft sluimeren? Alleen maar om controle te krijgen, breng Rutte niet op ideeën het is al erg genoeg zo en allemaal om niets

vladi
vladi
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

docu gezien?

fff

romay
romay
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Als we niet massaal wakker worden en massaal de straat opgaan (als dit laatste nog mogelijk is) wordt de situatie niet beter.Ik hoorde gisteren nog iemand zeggen: ”Wel fijn dat Rutte ons toespreekt om zo de rust te bewaren”, waarop ik vroeg ”wie is Rutte?”, en het antwoord was ”onze premier”, waarop ik weer zei ”onze?, nou,niet de mijne hoor”.De man snapte er niks van.
En zo ken ik er meer die waarschijnlijk verslaafd zijn aan het ”slaafs zijn”.

freddy
freddy
Reactie op  romay
8 maanden geleden

dat gaat niet over slaafs zijn, dat gaat over gedeelde collectiviteit

freddy
freddy
Reactie op  freddy
8 maanden geleden

net zoals de meeste visies en meningen op deze website..

IIS
IIS
8 maanden geleden

Leuk spel van een failliet Italië, het stinkende gangster-maffia land vertelt hoe deze corona hype in Nederland moet worden meegespeeld? En Nederland speelt graag mee, even niet maar later wel….Spel, spel, spel!!

René
René
8 maanden geleden

De beste stuurlui staan aan wal. Italie zal blij zijn dat door het Corona virus het failliet van de economie nog was is uitgesteld.

Ron
Ron
8 maanden geleden

Rutte neemt een risico? Nee de bewoners gaan door nalatigheid een risico tegemoet hetwelke niet te overzien zou kunnen zijn 40-80 000 doden als het meezit. Zelfs voor de buurlanden is dit onverantwoord of is het Nederlandse politici gierigheid of denkt hij een economisch voordeel te halen en offert men daar mensen voor op?

Harry
Harry
Reactie op  Ron
8 maanden geleden

Daar is niet iedereen het mee eens. Op dat cruiseschip bleek maar een klein deel besmet te kunnen worden, de rest was al immuun
. Dan klopt die ecponentiele stijging ook niet. Eind maart is het in china al voorbij. De media zal dat niet willen toegeven en zeggen dat het terug komt. Maar wellicht worden mensen wakker.

sander
sander
8 maanden geleden

mensen wordt wakker aub
herrinert iemand zich nog dat we de mazelen epidemie hadden hier in nl??? en we moesten allemaal een spuit halen ….daar hoor je niks meer over vreemd he?
nu is er corona…ik denk dat ze straks gaan verplichten om je in te enten ..en raad maar wat er in die spuiten zit … als dat gaat gebeuren dan emigreer ik meteen ….in denemarken hebben ze er net voor gestemd …

Willem
Willem
Reactie op  sander
8 maanden geleden

Meeste mensen zijn en worden nooit wakker Sander en daar zijn anderen de dupe van, heb jij zin om op bevel van staatsmongool Rutte de hele zomer in je huis te moeten blijven? Dat gaat geburen omdat mensen bang zijn gemaakt voor verkoudheid en nog gehoorzamen ook, Kijk maar naar Duitsland Frankrijk Italie samen meer dan 100 miljoen mensen en bij elkaar in al die weken iets van 1600 doden met griep zijn het er veel meer. Hier 24 doden en kijk eens waar je in zit? Totale waanzin en we komen er waarschijnlijk nooit meer uit. Duitslan 20 doden op 67 miljoen inwoners, wat is dit voor waanzin?

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  sander
8 maanden geleden
romay
romay
Reactie op  sander
8 maanden geleden

Als emigreren nog mogelijk is.Ik heb ook gehoord/gelezen dat er in Denemarken al massaal gevaccineerd wordt.Wat denk je van scholen?Mag bij weigering je kind niet meer naar school?Kijk,ook al kloppen de schoolboeken niet, daar heeft de LP-ambtenaar geen boodschap aan.Weigeren is weigeren.Als ambtenaren massaal weigeren mee te werken aan dit mensonterende plan zijn we al een hele grote stap verder in de goede richting.

Philip
Philip
8 maanden geleden

België is nu in lockdown, niet officieel natuurlijk maar in de realiteit wel, die politici hoeven daar niet voor rond de pot te draaien!!
De gevangenis is nu compleet en nogmaals zoals eerder al gesteld, meeste van die maatregelen zijn voor altijd.

Geen officiële lockdown, wel zeer strenge maatregelen: 30 minuten in supermarkt en zware boetes op samenscholing

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200317_04892890

piet
piet
8 maanden geleden

Alleen mensen met zwakke gezondheid en ouderen zijn kwestsbaar.

Dus ik snap het volledig als instellingen als ziekenhuizen, en verpleeghuizen, bejaardentehuizen en gewone huizen met mensen met zwakkere gezondheid beschermt worden door tal van maatregelen voor dit virus.

Maar laat het normale leven maar doorgaan. Veel mensen zullen het ervaren als ‘lichte griep’. Meer niet.
Ik heb het zelf trouwens al opgelopen volgens mij, en virus is al op zijn retour. Heel lichte hoest, en wat zeer licht gekriebel in mijn longen. Maar het voelt al weer OK.

Verder trouwens… Het is ZEER interessant wat er nu gaat komen. Het virus komt vermoedelijk uit Amerika, en is getransporteert door een legereenheid die meedeed aan de militaire spelen in Wuhan. Wuhan heeft overigens het virus ontwikkelt. Dus nu een enorm getouwtrek tussen VS en China. Lees het artikel op wanttoknow.nl. hierover. Zeer interessant.

De ‘deep state’ komt nu ook het licht. Die hebben de opdracht gegeven. Kryon heeft hier zijn licht op laten schijnen. Kijk eens naar video van Kryon over corona-virus.

Zeer interessant wat er nu gaat gebeuren. China gaat echt niet zijn mond houden hierover!

Axel M.
Axel M.
8 maanden geleden

De staat laat een scheet en de bevolking denkt dat de wereld in de fik staat.

Dat is alles wat dit is !

Axel M.

salvar
salvar
8 maanden geleden

inderdaad in denemarken is het er door , lang leve de democratie .
ipv 176 waren er maar 95 die stemde dus eerst afgewacht tot dat de meerderheid van die 95 voor zouden stemmen.
hallo nederlanders als dat hier zou gebeuren staan we dan op voor een revolutie of blijven we schapen of laten we ons platspuiten door de monsters van deze wereld?

laten we schaap afzijn en weer menselijk worden.
pik het niet want je bent ten dode opgeschreven.

x

Check Also

rutte

‘Waarom wordt premier Rutte niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?’

Gisteren werd premier Rutte gehoord over de ...

pfizer

Voormalige Pfizer-VP: ‘Vaccins niet nodig, de pandemie is praktisch voorbij’

Terwijl farmaceut Pfizer met veel fanfare aankondigde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

28
0
We lezen graag je reactie!x